Chci se zeptat lidí, kteří vlastní monitor Philips 246E7QDSW. Už mám 4x kousek tohoto monitoru. Pokaždý dostanu kus, který se buď vypíná, nebo nejde taktovat a nebo měl abnormální IPS GLOW. Tenhle kus co mám momentálně funguje bez problémů. Pouze mi občas vadí, když hraju večer, kdy je v místnosti téměř absolutní tma IPS glow ve tmavých scénách. Jelikož je to momentálně jeden z těch lepších kusů co doma mám, tak i tak bych to porovnal s těma vašima. Ať vím jak na to přibližně jsem. Upozorňuji, že na fotkách to vypadá o malinko hůř, než je to ve skutečnosti.Předem děkuji za vaše názory
Philips 246E7QDSW - IPS GLOW
Philips 246E7QDSW - IPS GLOW
Dobrý den,
Chci se zeptat lidí, kteří vlastní monitor Philips 246E7QDSW. Už mám 4x kousek tohoto monitoru. Pokaždý dostanu kus, který se buď vypíná, nebo nejde taktovat a nebo měl abnormální IPS GLOW. Tenhle kus co mám momentálně funguje bez problémů. Pouze mi občas vadí, když hraju večer, kdy je v místnosti téměř absolutní tma IPS glow ve tmavých scénách. Jelikož je to momentálně jeden z těch lepších kusů co doma mám, tak i tak bych to porovnal s těma vašima. Ať vím jak na to přibližně jsem. Upozorňuji, že na fotkách to vypadá o malinko hůř, než je to ve skutečnosti.Předem děkuji za vaše názory

Re: Philips 246E7QDSW - IPS GLOW
Je to strašný, ale je to bohužel normální. Doba, kdy bude existovat ideální panel, je ještě asi daleko.
AMD Ryzen 5 5600X | MSI MAG B550 TOMAHAWK | G.Skill Aegis 32GB 3200MHz | Kingston A2000 1TB | PowerColor Red Devil RX 6700 XT 12GB | XPG Core Reactor 750W | Be quiet! PURE BASE 500 | Asus VG27AQ1A
Můj kus co jsem měl byl prakticky s nulovým IPS glow a bez jakýkoliv problémů. Měl jsem tu ještě verzi s černým rámečkem a ta na tom byla podstatně hůř. Ona je to dost kusová záležitost.
Fractal Design Define R6 TG (6x Noctua A14 ULN) - Intel Core i9-9900K @ 4,9GHz (Noctua D15S) - ASUS Z370 MAXIMUS X APEX - 16GB G.Skill Trident Z DDR4 4000Mhz - MSI GTX 1080 Ti Lightning Z 11GB (ACEX IV + 3x Noctua A9 PWM) - Samsung 960 PRO 512GB + ADATA SX8200 PRO 2TB + Samsung SpinPoint M9T 2TB - Corsair RM650X - 27" LG 27GL850 @ 144Hz + 24" DELL P2419H
- Michael850
- Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
Můžeš zkusit ještě model 246E9QJAB, je to nástupce toho co máš teď.
Ryzen 7 2700 + Freezer 34/X370 C6H/RM650x/RX 5700 Gaming X 8GB GDDR6/Vengeance LPX 2x8GB 3000MHz/Gammix XPG S11 Pro 512GB/Define S + 4x F14 Silent
Ano o tom nástupci vím, ale ani ten na tom není o moc lépe. Jen potřebuji srovnat, jaké kusy máte vy. Pokud zjistím že můj kus je opět na tom špatně oproti ostatním, tak se nejspíš vrátím k TN panelům. Za 2 roky testování monitorů jsem zjistil, že asi mám štěstí na špatné kusy od jakéhokoliv výrobce. Ale jak jsem řekl, na fotkách to vypadá hůře než v reálu 

Já měl zase štěstí a hned první kus dobrý, ale ty průsvity co tam máš jsou strašné. Ono kolikrát stačí osadit znovu panel a průsvity se rapidně zlepší. Tohle je daň za to že to "mastí" jak Baťa cvičky a strkají to do "stylového" tenkého rámečku. Ono stačí když je plast blbě očištěný od vtoků, nebo bývá špatně osazený panel v samotném kovovém rámečku. Jsou to problémy co jdou opravit i doma, ale stačí trocha nešikovnosti a jde poznat že se v tom někdo vrtal. Buď rád že sis nekoupil 144hz ips, to je teprve ta pravá loterie s podsvícením.
https://www.youtube.com/watch?v=ws9Y_f0KSYs
Ono se to dá částečně opravit, zkus strčit v místě průsvitu papír mezi LCD a rámeček.
https://www.youtube.com/watch?v=ws9Y_f0KSYs
Ono se to dá částečně opravit, zkus strčit v místě průsvitu papír mezi LCD a rámeček.
Děkuji moc, ty jsi spása co se týče mých problémů s PC a že jich už bylo celkem dost. S tím papírem mě to napadlo, ale byl jsem zažraný do hry
dneska v noci otestuji. Jinak co se týče osazení, sundávání rámečku je nejspíš podobné jako u sundávání rámečků telefonů že?

144Hz IPS (panel AU Optronics) je peklo co se týče IPS glow. Několik jsem jich vrátil a nakonec jsem vzal radši VA jinak bych přišel o nervy.
Fractal Design Define R6 TG (6x Noctua A14 ULN) - Intel Core i9-9900K @ 4,9GHz (Noctua D15S) - ASUS Z370 MAXIMUS X APEX - 16GB G.Skill Trident Z DDR4 4000Mhz - MSI GTX 1080 Ti Lightning Z 11GB (ACEX IV + 3x Noctua A9 PWM) - Samsung 960 PRO 512GB + ADATA SX8200 PRO 2TB + Samsung SpinPoint M9T 2TB - Corsair RM650X - 27" LG 27GL850 @ 144Hz + 24" DELL P2419H
Známý dostal vratku nějakého 144hz ips monitoru, vypadalo to hůře než u LG IPS234 který je z roku 2013. Monitor rozdělal a zjistil že je špatně osazený panel, dal ho dohromady a bylo to lepší. Nakonec pro něj udělal vlastní rámeček čímž průsvity téměř eliminoval. Zmírnilo se i ips glow a zlepšil kontrast, hádám že se v or. rámečku panel mírně prohýbal. Nicméně je to hanba výrobce že si to ani trošku neohlídá, zvlášť u monitorů za takové peníze.
gisanter
Osazení by mělo být podobné jako u rámečků telefonů, ale tento monitor jsem rozdělaný ještě neměl, takže ti neřeknu jestli to pomůže.
gisanter
Osazení by mělo být podobné jako u rámečků telefonů, ale tento monitor jsem rozdělaný ještě neměl, takže ti neřeknu jestli to pomůže.
To jste na tom ještě dobře , takto vypadá monitor mého bratra. Nechci zakládat další tema tak se zeptám zde , je toto důvod k reklamaci ?
Ne. Vlastnost IPS panelů, bohužel. Ale v takovéto míře už je to hnus.
Cron: To je 246E9QJAB?
Taky mám vpravo nahoře takový průsvit... ty ostatní fotka zkresluje, ale ten vpravo nahoře je takhle opravdu vidět, jde vidět při koukání na filmy např., i když mám rozsvícené světlo v pokoji.
download/file.php?id=66819
Taky mám vpravo nahoře takový průsvit... ty ostatní fotka zkresluje, ale ten vpravo nahoře je takhle opravdu vidět, jde vidět při koukání na filmy např., i když mám rozsvícené světlo v pokoji.
download/file.php?id=66819
AMD Ryzen 5 5600X | MSI MAG B550 TOMAHAWK | G.Skill Aegis 32GB 3200MHz | Kingston A2000 1TB | PowerColor Red Devil RX 6700 XT 12GB | XPG Core Reactor 750W | Be quiet! PURE BASE 500 | Asus VG27AQ1A
Zpět na “Rady s výběrem hw a sestavením PC”