Je to marný, je to marný. Jak už jsem řekl, ne, mě vůbec nezajímá, co si o tom myslí ostatní, mě spíš zajímá jaká je v tom logika. Když označíme 3840x2160p jako 4K, tak 2K nemůže být přece 2560x1440, člověk nemusí být matematik, aby si dokázal vypočítat, že to 2K přesně vychází na 1920x1080 - FHD, v žádném případě se nemůžeš dostat na 2560x1440. Je smutné, jak dneska po světě běhají jen samí papoušci co jen papouškují své alfasamce s nulovým vlastním názorem a se žádnými argumenty, které by jim ty jejich pravidla nějak potvrzovaly. Matematika se prostě nenechá ojebat, můžeš se ji pokoušet jakkoliv zkryplit, ale ta je prostě přesně daná a nijak se nepřizpůsobí těmto blábolům, i kdyby si takových nesmyslných článků vygooglil celý googol, ta ti i tu sebemenší chybu vždycky nějak vrátí jak bumerang. To UltraHD se nejmenuje 4K jen proto, protože se to tak někomu líbilo, ale má to i svůj důvod, je to počet pixelů horizontálně (4000) a nejblíž má k tomu právě UHD z 16:9 rozlišení se svými 3840 pixely, takže určitě uznáš, že 2K (2000 pixelům) je nejblíž spíš těch 1920 u FHD než 2560 u QHD, proto 2K musí být FHD, QHD skutečně nikoliv. Stačí prostě jen uvažovat a nesedět si na vedení a třeba to už nějak dojde

. Pokud stále budeš věřit, že 2K = QHD, tak s tím už asi nic nenadělám, víc polopatě to už vysvětlit neumím.