Tento topic se vztahuje k tomuto. Když jsem si ty nové komponenty koupil, tak RAM jsem vyměnil - sem si říkal, jestli to s tou mojí starou společně půjde. No a dneska se konečně dostávám k položení tohoto dotazu, jde tedy abych měl společně zapojené tyto dvě paměti - stará 256MB viz. log z Everestu a nový je tato?
zapojení pamětí - jde to? Vyřešeno
zapojení pamětí - jde to? Vyřešeno
Zdravím.
Tento topic se vztahuje k tomuto. Když jsem si ty nové komponenty koupil, tak RAM jsem vyměnil - sem si říkal, jestli to s tou mojí starou společně půjde. No a dneska se konečně dostávám k položení tohoto dotazu, jde tedy abych měl společně zapojené tyto dvě paměti - stará 256MB viz. log z Everestu a nový je tato?
Asi blbej dotaz, ale fakt se v tom neorientuju. Díky.
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:

- Stav:
Re: zapojení pamětí - jde to?
Pokud původní paměť je stejného typu (z výpisu Everestu to není jasné), tak ano. Jestli máš manuál k základní desce, tak se mrkni na osazování paměti. Nejlépe osaď novou paměť na místo původní a pak spusť PC. V další kroku přidej tu původní do druhého slotu a spusť opět PC. Pozor na statický náboj při vyměňování paměti, ať si je nezničíš.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Co myslíš tím "stejným typem"? Jediné co o ní vím je, že jede na 400MHz (jako nová) a je typu DDR (jako nová). Jo a ještě, mám na základní deska 4 sloty na paměti, dva modré a dva černé (nastřídačku
). Je jedno, jestli ty paměti dám do prvního a čtvrtého nebo třeba druhého a třetího slotu?
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:

- Stav:
Stejný typ myslím značka, takt a CL. Deska umožňuje paměti v duálu, ale v poměru 1 paměť 1G a druhá jen 256 M to asi nebude dobré. Nejlépe mrknout do manuálu k základní desce, nebo vyzkoušet. Doporučuji 1G do 1 slotu a 256 M do 2 slotu.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Takže manuál už zřejmě nenajdu.
Na tý starý 256MB kartě je napsáno: DDR 256MB PC3200 DIMM, ještě tam je nějaký text-číslo, který mě dost děsí, ale možná v tom bude zakomponovaný to CL, je to: GR400D64L3/256 (to 400 bych řekl frekvence a na konci 256 je kapacita, to L3 by dle mého mohlo být rovno CL3, ale to jen hádám). Tučně je to, co je stejné s novou. Značka stejná není.
Na tý starý 256MB kartě je napsáno: DDR 256MB PC3200 DIMM, ještě tam je nějaký text-číslo, který mě dost děsí, ale možná v tom bude zakomponovaný to CL, je to: GR400D64L3/256 (to 400 bych řekl frekvence a na konci 256 je kapacita, to L3 by dle mého mohlo být rovno CL3, ale to jen hádám). Tučně je to, co je stejné s novou. Značka stejná není.
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:

- Stav:
Mělo my to chodit. Otestuj, jak jsem psal již výše.
Ok, dám to tam a napíšu, jak to šlape. Díky ti moc. 
Tak jsem to vyzkoušel. V prvním slotu mám tu 1GB a v druhém tu s 256MB. Nic mě podezřelího to nevykazuje, takže myslíš, že bych to tak mohl nechat? Mají ty paměti stejné časování? Jde mi o to, že jestli je možné, aby mi s těma dvěma jel pc pomaleji než jen s tou jednou 1GB, tak jako jestli to neblbne a ve výsledku to není horší (se mi může jen zdát, ale za zeptání nic nedám, nerad bych to zničil)?
Jen se připomínám. Ještě bych rád dostal odpověď od někoho znalého v HW. Díky.
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:

- Stav:
Zničit tím nic nemůžeš. Jinak se při startu PC podívej kolik paměti je ve výpisu uvedeno, případně se mrkni do BIOSU.
Ok. Díky za odpověď. Dám na tebe, popřípadě se ještě zeptám (seš rád co?
).
Tak jsem zíral do BIOSU a moc nadšenej z toho nejsem, snad to je jen tím, že tomu nerozumím.
Když nechám v pc jen tu novou 1GB DDR paměť s 400MHz(podle alzy, krabičky i cedulce na paměti), tak v BIOSU 400MHz není ani náhodou - píše to 333MHz, tak mě zajímá proč?
Když nechám zapojenou tu starou 256 DDR paměť s 400MHZ, tak v BIOSU je stejná hodnota, tedy 400MHz.
Proč to píše pokaždé něco jiného, když by to mělo být stejné (alespoň podle toho, co je napsáno na paměti, krabičce a je na alza.cz)?
Když nechám v pc jen tu novou 1GB DDR paměť s 400MHz(podle alzy, krabičky i cedulce na paměti), tak v BIOSU 400MHz není ani náhodou - píše to 333MHz, tak mě zajímá proč?
Když nechám zapojenou tu starou 256 DDR paměť s 400MHZ, tak v BIOSU je stejná hodnota, tedy 400MHz.
Proč to píše pokaždé něco jiného, když by to mělo být stejné (alespoň podle toho, co je napsáno na paměti, krabičce a je na alza.cz)?
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 1
- 5793
-
od HappyMental
Zobrazit poslední příspěvek
05 pro 2024 11:14