Router jako switch WiFi vykazuje chybu.. Vyřešeno

Routery, modemy, Wifi AP, switche, kabely, konektory…

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

h00ki
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Router jako switch WiFi vykazuje chybu..

Příspěvekod h00ki » 11 dub 2019 14:27

zeus píše:Ty tri zeleny slova v podpisu ITCrowda jsou podle tebe co?!

Aha, už vidim, díky ;)
Podpis nikdo nečte

Reklama
AngelikaB
Level 6
Level 6
Pohlaví: Žena
Stav:

Příspěvekod AngelikaB » 12 dub 2019 07:38

Tak jsem to včera testovala. Kopírovala jsem soubory přes FreeNas. Stahovala jsem v telefonech vše O.K. Pak jsem stahovala přes kabel do každých routerů. Všude stejná rychlost. Drželo se to pořád v pohodě. Takže nevím zda to nebude mým Huawei. Jelikož na ZenFone vše jede jak má. Sítě jsem rozdělila na dvě části. Jedny 2.4 GHz a jednu na 5GHz a vše jede zatím bezvadně. Akorát když jsem chtěla v notebooku připojit na 5GHz tak mi to notebook nenašel. Ale to bude tím že nemá Wi-Fi kartu pro příjem 5GHz signálu. Pokud by to měl tak bych měla zase rychlost o hodně výš.. Je to škoda no. V telefoně a v televizi 5GHz síť vidím.. Takže to tam je v pohodě. Jedině co mi dělá chybu tak je FreeNas. Pokaždé vyhodí to že se nemohl propsat do sítě a přiřadit ip a musím mu vždy ručně zařadit

Uziv00
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod Uziv00 » 12 dub 2019 07:44

proč pokaždé? Na NASu je nejlépe nastavit pevnou IP adresu - mimo rozsah přidělovaných adres DHCP. Tak víš naprosto přesně, na které adrese NAS najdeš a je to bez komplikací.
Jinak problém vidím tam, kde jsi ho již odstranila. Jsou routery, které nabízí jediné SSID pro obě pásma a zařízení se samo rozhodne, co je pro něj nejlepší. Problém je v kombinaci s dalšími zařízeními, které tohle neumí, případně se zařízeními, které umí jen 2,4 GHz pásmo. Potkal jsem se s tím už několikrát - zařízení se pak k dalšímu bodu nepřipojí. Pak je nutno sítě rozdělit na 2,4 a 5 GHz. Nebo mít všechna zařízení, které to umí.

AngelikaB
Level 6
Level 6
Stav:

Příspěvekod AngelikaB » 13 dub 2019 18:06

ITCrowd píše:proč pokaždé? Na NASu je nejlépe nastavit pevnou IP adresu - mimo rozsah přidělovaných adres DHCP. Tak víš naprosto přesně, na které adrese NAS najdeš a je to bez komplikací.

Jot o jsem dnes provedla. Nastavila jsem mu to na koncovku 32 a všechno jede v pohodě. Prováděla jsem i restarty FreeNasu a nechala tu pevně přiřazenou IP a vše jede jak má. Takže si myslím že i ten problém co jsi psal byl vyřešen.

ITCrowd píše:Jinak problém vidím tam, kde jsi ho již odstranila. Jsou routery, které nabízí jediné SSID pro obě pásma a zařízení se samo rozhodne, co je pro něj nejlepší. Problém je v kombinaci s dalšími zařízeními, které tohle neumí, případně se zařízeními, které umí jen 2,4 GHz pásmo. Potkal jsem se s tím už několikrát - zařízení se pak k dalšímu bodu nepřipojí. Pak je nutno sítě rozdělit na 2,4 a 5 GHz. Nebo mít všechna zařízení, které to umí.

Ano měl jsi pravdu už to nedělá když jsem je rozdělila na 5GHz a na 2.4 GHz. Už to jede v pohodě Wi-Fi se neukazuje jako omezená. Takže vše v tomhle ohledu dopadlo dobře. Rozhoduji se předělat ještě obrázek. A pořídit Switch originál. A přehodit tu Wi-Fi ještě do předsíně.. Ukážu ještě dneska schéma..

AngelikaB
Level 6
Level 6
Stav:

Příspěvekod AngelikaB » 18 dub 2019 22:55

Tak jsem tady s tím dotazem. Mám tady druhý obrázek jak bych to zapojila. První variantu jsem chtěla natáhnout kabel z 3 Wifi která je u TV. Za switchem.. A ten chci natáhnout do předsíně.. nevím zda to bude ok nebo budu muset udělat to že budu muset natáhnout kabel z kuchyně kde končí poslední Wi-Fi . A poslední Wi-Fi by byla až v předsíni Toto je druhé zapojení ..
Routery číslo zapojení dvě.png

a teď třetí:
Router zapojení č 3.png

Takže jak to teď mohu zapojit ? z obrázku číslo 3 nebo z čísla 2 díky..

RIKI22
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Příspěvekod RIKI22 » 19 dub 2019 10:57

Už pri 1.obrázku som sa chcel spýtať, máš hlavný router s wifi a vedľa neho ďalší router s wifi označený ,ako rozšírený signál.To sú naozaj hneď vedľa seba ?To iba ten hlavný router s wifi nestačí ?Ten ,čo je tam použiť do predsiene a nekupovať nový.

Uziv00

Příspěvekod Uziv00 » 19 dub 2019 11:06

Obě dvě varianty jsou možné. Je úplně jedno, ke kterému switchi další router připojíš.

AngelikaB
Level 6
Level 6
Stav:

Příspěvekod AngelikaB » 19 dub 2019 15:34

Ten první rozšířený router tam je z důvodu IP TV . A připojení PC. A notebooku . Tam rozhoduji dát místo toho switch . A ten router dát tedy do předsíně. Akorát nevím jaký Switch .. Jelikož ten co mám u PC je tam lan až 1000 MBps A tak bych musela pořídit další s 1000 MBps tak aby to korektně fungovalo. A počítače nepřišli o rychlost..

Uziv00

Příspěvekod Uziv00 » 19 dub 2019 17:09

Přesně tak :-)

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Ethernet switch napájený USB
    od Uziv00 » 14 říj 2024 12:43 » v Sítě - hardware
    3
    2979
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    15 říj 2024 15:10
  • Zpětná komunikace z NTB na tiskárnu přes switch Příloha(y)
    od vasekpetr1 » 24 říj 2024 21:25 » v Sítě - hardware
    16
    9136
    od vasekpetr1 Zobrazit poslední příspěvek
    10 pro 2024 17:05
  • Propojení 3 PC přes Switch Zyxel GS1900-24EP
    od RockHard » 17 srp 2024 16:18 » v Sítě - hardware
    7
    3883
    od buchtik Zobrazit poslední příspěvek
    18 srp 2024 19:26
  • Venkovní router