tam neco musi byt nekde vylozene spatne.
neni mozne, aby to na default takto jelo.
Nestudoval jsem to cele, ale bude k tomu 9900K na 90% slaba deska a pak to muze delat tyto problemy. Nebo je deska vadna nebo je spatne osazeny chladic, nic jineho to byt podle me prece nemuze. event jeste mozna spatne proudeni vzduchu ve skrini.
nakresli schematicky bokorys skrine se smerem nasavaneho/vysavaneho vzduchu s tema 3 ventilatorama.
Náhodné dropování FPS
Re: Náhodné dropování FPS
Pokud plati to v popisu, tak Taichi Ultimate, urcite nebude slaba k tomuto. Samozrejme, ze chyba muze byt i jedno z toho co jsi psal.
"Poradili by jste mi nějaký zaručený návod/článek, podle kterého se mám držet?" Nic takovýho není. Každej to plácá jak ho napadne a tvrdí, že tak to je dobře:).
ja mam na 9700K v idle 38°C, v zatezi 70°C, v pokoji vedro jak blazen.
NZXT vodni chlazeni, takze +- to, co mas ty.
je tam neco vylozene spatne.
NZXT vodni chlazeni, takze +- to, co mas ty.
je tam neco vylozene spatne.
Me na tom prekvapuje fakt, ze se i7-9700K chovala stejne.
i9-9900K je v porovnani s ni primotop a kdy vidim ty maximalni teploty,
musi byt nekde problem - bud v chlazeni, nebo v nastaveni cpu.
Tech 160W spotreba je ale bohuzel spravne, ten procesor ma takovou prisernou
spotrebu s udavanym TDP 95W, coz je ocividne lez jako vez.
i9-9900K je v porovnani s ni primotop a kdy vidim ty maximalni teploty,
musi byt nekde problem - bud v chlazeni, nebo v nastaveni cpu.
Tech 160W spotreba je ale bohuzel spravne, ten procesor ma takovou prisernou
spotrebu s udavanym TDP 95W, coz je ocividne lez jako vez.
spotreba je jasna, o tom netreba diskutovat
ja z i9-9900k nakonec proto vycouval.
Kdyby ta deska nebyla v default nastaveni, ok, bude neco spatne nastavene, ale takto?
Je taky otazka, zda default u Taichi je default a ne nejake extremni nastaveni. nevim, ja nikdy asrock nemel a nikdy mit nebudu.
kdyby mel vzduchovy chladic, tak se aspon pozna, zda je dobre osazeny, ale na tom vodnim ne. (100 cpu, chladic vlazny)

Kdyby ta deska nebyla v default nastaveni, ok, bude neco spatne nastavene, ale takto?
Je taky otazka, zda default u Taichi je default a ne nejake extremni nastaveni. nevim, ja nikdy asrock nemel a nikdy mit nebudu.
kdyby mel vzduchovy chladic, tak se aspon pozna, zda je dobre osazeny, ale na tom vodnim ne. (100 cpu, chladic vlazny)
Manoust píše:Podporuje tvoje deska offset nastaveni u napeti (vcore) ?
Ano.
Dodatečně přidáno po 3 minutách 28 vteřinách:
dvorakj píše:tam neco musi byt nekde vylozene spatne.
neni mozne, aby to na default takto jelo.
Nestudoval jsem to cele, ale bude k tomu 9900K na 90% slaba deska a pak to muze delat tyto problemy. Nebo je deska vadna nebo je spatne osazeny chladic, nic jineho to byt podle me prece nemuze. event jeste mozna spatne proudeni vzduchu ve skrini.
nakresli schematicky bokorys skrine se smerem nasavaneho/vysavaneho vzduchu s tema 3 ventilatorama.
Ta deska Intel i9-9000K podporuje. Vadná není, měl jsem dvě stejné a pak ještě jednu od ASUSu. Beze změny.
Chladič je osazený správně, proudění vzduchu je též v pořádku. Case jsem měl též jinou.
Jak už jsem zmiňoval na začátku v úvodu, krom zdroje jsem vyměnil každý komponent a problém je stále stejný.
Naposledy upravil(a) Myzlivko dne 03 srp 2019 16:07, celkem upraveno 2 x.
Tak muzes jit pres to nebo tam nastavit manualne napeti, ale zkusil bych ten offset. Zacni treba na -20mV, pust treba 3x za sebou cinebench R20, pokud to bude stabilni, tak sniz offset na -30mV a tak postupne az dokad to nespadne a od toho se pak muzem orientovat a cekuj si teploty, jestli lezou dolu.
Manoust píše:Tak muzes jit pres to nebo tam nastavit manualne napeti, ale zkusil bych ten offset. Zacni treba na -20mV, pust treba 3x za sebou cinebench R20, pokud to bude stabilni, tak sniz offset na -30mV a tak postupne az dokad to nespadne a od toho se pak muzem orientovat a cekuj si teploty, jestli lezou dolu.
Obávám se, že podle tohoto popisu to nedám.

Nikdy jsem tohle nedělal, dokážu max. změnit profile na RAMkách, ale taktování, nebo podtaktování bylo vždy něco, čemu jsem se raději vyhýbal.
je to spatne osazeny nebo nefunkcni chladic, jako promin, ale tohle prece neni mozne. vymenis ruzne desky, komponenty a dela to porad.
offset je fajn, ale neresi pricinu
jako bud ten case mas v troube nebo ve skleniku, vubec se mi to nezda :-/
mas box chladic nekde? nebo naky jiny na zkousku

Pujdes do biosu u CPU Core voltage - das offset mode a hodnotu tam nastavis tech -20mV.
dvorakj píše:je to spatne osazeny nebo nefunkcni chladic, jako promin, ale tohle prece neni mozne. vymenis ruzne desky, komponenty a dela to porad.
V průběhu těch změn jednotlivých komponentů jsem chladič opakovaně sundaval a zpět nasazoval. Jel jsem dle manuálu, když jsem se díval na YT, neměl nikdo ten chladič osazenej jinak. Max. sem tam někdo dal do jiné polohy ventilátory.
V pokoji mám teď 18 stupňů a jiný chladič tu v tuhle chvíli u sebe nemám. Nutno podotknout, že jsem přecházel ze slabšího modelu vodního chlazení na vyšší model a teploty jsou asi o 3 stupně lepší.
Dodatečně přidáno po 18 vteřinách:
Manoust píše:Pujdes do biosu u CPU Core voltage - das offset mode a hodnotu tam nastavis tech -20mV.
Zkusím to.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 1
- 2697
-
od VojtouNerCZ
Zobrazit poslední příspěvek
20 led 2025 15:31
-
- 3
- 2196
-
od Villentretenmerth
10 led 2025 19:53
-
- 4
- 3531
-
od pcmaker
27 říj 2024 10:14
-
-
Crucial MX500 - náhodne hlášení o prehriati Příloha(y)
od michal84 » 21 pro 2024 10:17 » v Problémy s hardwarem - 29
- 6685
-
od michal84
28 pro 2024 08:21
-
-
-
Náhodné zamrznutí PC, řešením je pouze tvrdý restart.
od Sipsisipi » 21 srp 2024 19:12 » v Problémy s hardwarem - 10
- 4351
-
od Sipsisipi
25 srp 2024 10:37
-
Zpět na “Problémy s hardwarem”