Chci rozdělit disk na více částí, budu to provádět ještě dneska, popř. zítra ráno, ale chci se zeptat těch rychlíků co si to přečtou: Je moudré rozdělit disk na více než 2 části? Máte třeba jeden disk na hry, druhý na programy, třetí na systém atd..?
Já mám 93Gb disk, chtěl bych udělat každopádně jeden systémový - na systémový disk by mělo cca 10Gb na windows XP stačit ne? Je něco co bych měl instalovat k tomu systémovému disku - nebo i office a prostě všechny programy a hry raději cpát na jiné disky?
A hlavně, jak je to s hudbou, obrázky a filmy - když je chci mít ve složkách v dokumentech, tak by musely být na tom systémovém disku taky ne - nebo ty složky smazat a udělat tam místo nich třeba zástupce na jiný disk, to samý samotný dokumenty atd. zkrátka jak to máte vy, nebo jak si myslíte že by to bylo nej řešení?
Já vim, není to až tak dotaz, jako spíš průzkum.
dík
Jak máte rozdělen disk? Na kolik částí? a Proč?
Re: Jak máte rozdělen disk? Na kolik částí? a Proč?
Já mam 2 systémové (XP, Vista), pak dva na programy (pro XP a pro Vistu zvlášt), Potom jeden na který stahuju a nakonec jeden s Daty jako filmy atd
AMD Phenom II 955 BE, CM hyper 212 plus; Gigabyte MA770-T-UD3P; 2x2GB RAM Kingstone Hyper X DDR3 1600MHz; nVIDIA GeForce GT730
Já nemám rozdělený, mám 160 GB jeden.
- Elusive
- Level 5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Pokud máš nějaká osobní data (foto, hudba...), je určitě lepší mít disk rozdělený (při kolapsu systému a nevyhnutelnému formátu C: o data nepřijdeš). Co se týče instalace programů a her na jiný disk, neměl by s tím být problém (každopádně při naformátování C: ti nemusí dříve instalované hry a programy na druhou "partyšnu" chodit - zapisují do registrů a do Doc&Settings), já bych to ale nedělal - nevidím v tom smysl.
- Koja
- Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
C:/ - Widle a programy
D:/ - Data, muzika, filmy, fotky, moje věci
Ext3 - Linux
Rozhodně udělej min. 2 oddíly .. když se ti poserou widle, tak ho smázneš, přeinstaluješ, ale nepřijdeš o data a svoje věci
D:/ - Data, muzika, filmy, fotky, moje věci
Ext3 - Linux
Rozhodně udělej min. 2 oddíly .. když se ti poserou widle, tak ho smázneš, přeinstaluješ, ale nepřijdeš o data a svoje věci

Everybody lies so don't trust anyone. :)
Já mám standartně 2 části - na OS a vše ostatní, tz. instalace programů, hudba, ...ma druhém oddíle.
Pokud budeš ukládat do Dokumenty, tak to je na systémové části disku. Spíš bych vše co jde cpal na nesystémovou část, protože s těmito daty často pracuješ a tak se zvětšuje fragmentace.
Jinak já mám také 10GB na OS (XP Home) a zatím mám volno 6,66, takže by klidně stačilo tak 7GB na systém.
Pokud budeš ukládat do Dokumenty, tak to je na systémové části disku. Spíš bych vše co jde cpal na nesystémovou část, protože s těmito daty často pracuješ a tak se zvětšuje fragmentace.
Jinak já mám také 10GB na OS (XP Home) a zatím mám volno 6,66, takže by klidně stačilo tak 7GB na systém.

- Verxes
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
Takže to udělám asi klasicky jako jsem to dělal do teď, 2 disky, důležitý věci na Déčko a zbytek nechám klasicky na C. Navíc ani nemám tak velkej disk, abych ho podle mě dělil na víc jak 2. Tak dík, ještě uvidim..
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Systém 20-30 GB, Programy 50 - 150 GB, Dokumenty (filmy, fota, hudba, instalace některých programů, atd), zálohy. Velikost podle potřeby a podle hlavních činností a využívání PC. Výhoda systému na samostatném oddílu - snadnější údržba systému a při jeho záloze i snadnější obnova. Data na samostatném oddílu zůstanou zachována, pokud není poškozen samotný disk.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Sto giga po giga.
[2008-07-12] BAN na 60 dní. Pravidlené urážky uživatelů, vyvolávání hádek, neúcta k moderátorům a nerespektování pravidel fóra. Slova jako Debil, imbecil, idiot opravdu nepovažujeme za slušná, nemohou být tolerována.
- CrasherKill
- Level 5
- Pohlaví:
- Stav:
Já mám 320Gb a dva oddíly jeden 100GB a drůhý tak těch 200GB.Občas se mi stává že když chci nějakej program dát na D tak mi to napíše že to nejde že to potřebuje být na oddílu se systémem.Takže bych si to C udělal minimálně takovejch 30GB.
AMD Phenom II X4 945 3.0 GHz / CoolerMaster Hyper 212+ / Gigabyte 870A-UD3 / Kingston DDR3 4096 MB 1600MHz / Nvidia GeForce GTX 560 / 3X SAMSUNG F3 1TB + WD Green 1TB + SSD Samsung 840 EVO 120GB / SEASONIC 620W BRONZE / CoolerMaster Elite 330 / Windows 8 Pro
- Merlin66
- Level 1.5
- Pohlaví:
- Stav:
Mám to jako mixik007, 320 GB v poměru 80/zbytek.
A pak se jen musím donutit k hygieně a čas od času si udělat zálohu nastavení prohlížeče na druhý disk.
Obzvláště doporučuji změnit si úložiště pošty, pokud používáš Outlook
A pak se jen musím donutit k hygieně a čas od času si udělat zálohu nastavení prohlížeče na druhý disk.
Obzvláště doporučuji změnit si úložiště pošty, pokud používáš Outlook
Můj první stroj: Atari 800XL
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
JA mam jeden 500GB,a jeden 320GB,500 mam rozdeleny na dve casti kde mam subory, a 320GB mam rozdeleny na tri casti :XP,LINUX,VISTA,a slape to.Rozhodne doporucujem mat disk rozdeleny a dáta mat inde jednak pri páde systému o nich neprídete a zvysuje to rychlost systému ked cíta dáta
NApiste PM a pomozem VAm so vsetkym(skoro vsetkym)v oblasti pocitracov
MOmentalne bežím na:
WINDOWS VISTA()traposina je ale ze tu nemozem pouzit obrazok ked ze je zakazane BBCODE
MOmentalne bežím na:
WINDOWS VISTA()traposina je ale ze tu nemozem pouzit obrazok ked ze je zakazane BBCODE
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 20
- 6120
-
od domitea
Zobrazit poslední příspěvek
16 čer 2025 12:23
-
- 5
- 7903
-
od Stenatko
03 dub 2025 21:42
-
-
Problémy v síti na obrázku - proč nemůžou počítače komunikovat mezi sebou Příloha(y)
od zuzana3 » 25 pro 2024 20:33 » v Administrace sítě - 7
- 4856
-
od zuzana3
25 pro 2024 22:23
-
-
- 5
- 1047
-
od mmmartin