Notebook na architekturu

Nechte si poradit s výběrem jednotlivých komponent, s návrhem PC sestavy či s koupí notebooku

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Respite
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Notebook na architekturu

Příspěvekod Respite » 26 zář 2019 23:12

Zdravím,

potřeboval bych poradit s výběrem notebooku. Je to tady dost často probírané téma, ale téměř všichni shánějí notebook na filmy, officy atd., což mi moc nepomůže, tak zakládám nové téma.

Můj problém je následůjící: Minulý rok jsem nastoupil na architekturu a při té příležitosti jsem si kupoval nový stolní PC, aby zvládal rendery, práci s grafikou atd. Ten první rok jsme velkou část věcí dělali ručně, takže jsem si v pohodě vystačil s tím stolním doma a malým netbookem, který jsem nosil do školy. Teď ale začínám více pracovat na počítači a netbook již nestíhá, nečekaně. :D Proto bych potřeboval nějaký silnější notebook, abych na něm rozjel třeba ArchiCad, Lumion, AutoCad, Affinity Photo, Publisher atd. Nechci ho používat na rendery, ale abych si mohl ve škole v ateliéru otevřít projekt a pracovat na něm.

Trochu jsem se už poohlížel po nějakých strojích, jenže jsem v tomto oboru úplný laik a v té záplavě možností se dost ztrácím. Proto se chci zeptat, jestli by se na to hodil třeba nějaký IdeaPad od Lenova, nebo sáhnout po nějaké repasi jako je T440, která se hojně vyskytovala v těch ostatních tématech. Jinak s cenou bych se nejraději držel níže, třeba kolem patnácti tisíc nebo tak.

Předem děkuji za odpovědi.

Reklama
petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Notebook na architekturu

Příspěvekod petr22 » 26 zář 2019 23:53

Repas ano, ale grafickou stanici - Zbook 15.

Muzes na ni klidne renderovat, je to stavene na 100% zatez.

Respite
nováček
Stav:

Příspěvekod Respite » 27 zář 2019 00:13

Dobře, podívám se po nich. Děkuji za radu.

Dodatečně přidáno po 25 minutách 29 vteřinách:
Nějaké jsem našel, např. tento https://www.pocitacezababku.cz/notebook ... 3690.phtml , ale téměř u věech je disk pouze 256 GB SSD, myslíte že by do něj šel dát další disk, když nemá mechaniku? Nebo sebou prostě nosit přenosný disk?

A pak mám ještě dotaz, jestli je Zbook 14 o tolik horší? Zaujal mě tím, že je menší a lépe by se přenášel.

Grander
Level 4.5
Level 4.5
Stav:

Příspěvekod Grander » 27 zář 2019 01:15

Nevim s dalsim diskem, kdyztak si tam vymen ten hlavni za vetsi. At uz od prodejce pri nakupu, nebo pak sam (tam se informuj, zda by to nepostihlo zaruku).
Ten Zbook je dost robustni, tak pokud na nem nebudes potrebovat casto renderovat, tak se mozna podivej po necem prenosnejsim, jako treba po tom Thinkpadu, ten bude snad o neco lehci...

Respite
nováček
Stav:

Příspěvekod Respite » 27 zář 2019 01:55

No, renderovat budu z 95% doma na stolním PC. U toho notebooku mi jde hlavně o to, aby běželi v pohodě bez sekání programy jako ArchiCad, AutoCad, Affinity Photo atd, i když budu mít otevřenou nějakou větší věc, např. model bytového domu v Archicadu.

Co jsem teď ale koukal na minimální požadavky, tak ta T440 je dává jen s odřenýma ušima, takže asi fakt bude lepší volba ten Zbook .

xbs
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Stav:

Příspěvekod xbs » 27 zář 2019 07:51

případně Dell Precision M4800 a nahradit hadr SSDčkem požadovaný velikosti...

https://www.gigacomputer.cz/zbozi/11173 ... m4800.html

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Rady s výběrem hw a sestavením PC”