spouštění jako správce
spouštění jako správce
Ahoj před časem mi opravovali notebook (win 8.1) a od té doby musím některé programy spouštět jako správce např. outlook, word... ani konkrétní soubory nejdou otevřít ve výchozím programu, vždycky ho musím napřed otevřít jako správce a pak teprve soubor hlavně pdf a word. Dá se to nějak odstranit? už se mi z toho ježí chlupy v zátylku...
- Microsheep
- Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
Re: spouštění jako správce
UAC by mělo vyskakovat pouze pokud chce program provést změny vyžadující administrátorská oprávnění a teprve potom je pustí v kontextu správce (změny systémových nastavení, instalace ovladačů, spouštění administrativních nástrojů, změny v účtech ap.). Typicky znaménko se štítkem (ať už v nastavení nebo např. lze nastavit na zástupce).
Mezi ně by spuštění Wordu určitě patřit nemělo. Proč ti toto vyskakuje netuším. Můžeš UAC vypnout, ale obíráš se o další ochrannou vrstvu, která tě upozorňuje, že program asi provádí nějaké důležitější změny v systému a musím zpozornit, co vlastně pouštím.. Navíc toto podivné chování může samo o sobě svědčit o nákaze nebo minimálně poškozeném systému.
Mezi ně by spuštění Wordu určitě patřit nemělo. Proč ti toto vyskakuje netuším. Můžeš UAC vypnout, ale obíráš se o další ochrannou vrstvu, která tě upozorňuje, že program asi provádí nějaké důležitější změny v systému a musím zpozornit, co vlastně pouštím.. Navíc toto podivné chování může samo o sobě svědčit o nákaze nebo minimálně poškozeném systému.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Tuto aplikaci zablokoval správce systému Příloha(y)
od Minapark » 21 bře 2025 07:38 » v Windows 11, 10, 8... - 10
- 7190
-
od RIKI22
Zobrazit poslední příspěvek
05 dub 2025 11:04
-
-
-
Jsem jediný uživatel PC, ale nemám oprávnění Správce!
od Minapark » 16 zář 2024 16:15 » v Windows 11, 10, 8... - 2
- 2998
-
od mmmartin
21 zář 2024 10:40
-
-
-
Jak odstranit okna při spouštění - Chrome Příloha(y)
od NIESRA » 08 pro 2024 10:42 » v Internet a internetové prohlížeče - 2
- 4748
-
od NIESRA
08 pro 2024 11:29
-
Zpět na “Windows 11, 10, 8...”