mám počítač Dell optiplex 7010 ( jeho rozložení zde: ) a chtěl bych si rozšířit paměť tím, že si koupím nový hard disk. (Tím myslím že budu mít 2 HDD) Problém je v tom, že nevím, zda je to možné. Předem děkuji komukoliv, kdo je mi schopný poradit!
V pravo dole je vidět již předinstalovaný disk od výrobce oszaený vertikálně, je pod ním nějaká volná pozice? Dell to dělá formou takového plastového/gumového ráměčku, do kterého se disk vloží a zasune do pozice.
Osobně mám dobré zkušenosti s WD Blue 2TB, někdo resp vícero lidí doporučuje Seagate IronWolf (osobně zkušenost nemám).
Poprémyšlel bych také nad koupí jednoho velkého disku namísto dvou menších a když už mít dva, tak jeden mít jako externí na případnou zálohu.
ABBC3_SPOILER_SHOW
PC AMD RYZEN R5 3600 @4.4 GHz + SCYTHE Ninja 5 | MSI X570 UNIFY | PATRIOT Viper 4 2x8GB @3200 MHz | MSI GTX 1070 8G Gaming Z | SAMSUNG 850 EVO 500GB a 970 EVO PLUS 1TB | WD Blue 2TB | EVGA Supernova G3 550W | PIONEER BDR-207EBK | BEQUIET Dark Base 900 Pro + 6x BEQUIET Silent Wings 3 Příslušenství MSI OPTIX MAG24C | A4Tech Bloody A8 | Dell KB522 | AudioTechnica ATH-AVC500
Skeleton píše:V pravo dole je vidět již předinstalovaný disk od výrobce oszaený vertikálně, je pod ním nějaká volná pozice? Dell to dělá formou takového plastového/gumového ráměčku, do kterého se disk vloží a zasune do pozice.
Osobně mám dobré zkušenosti s WD Blue 2TB, někdo resp vícero lidí doporučuje Seagate IronWolf (osobně zkušenost nemám).
Poprémyšlel bych také nad koupí jednoho velkého disku namísto dvou menších a když už mít dva, tak jeden mít jako externí na případnou zálohu.
Máš teda dvě možnosti.
1) Přikoupit HDD s tím, že to musí být pouze formát 2,5", protože jak koukám, tak tento Dell má jednu 3,5" a jednu 2,5" pozici, což samozřejmě pro běžného uživatele bohatě stačí.
2) Koupit SSD 2,5". Využít ho na systém a stávající HDD na data, jak psal xbs.
Ještě bych se podíval, co ti ukazuje crystaldiskinfo za smart data o disku, který už máš (nějaký Hitachi pokud dobře koukám) a napiš nám, jakou má kapacitu (tipuju 500 GB).
ABBC3_SPOILER_SHOW
PC AMD RYZEN R5 3600 @4.4 GHz + SCYTHE Ninja 5 | MSI X570 UNIFY | PATRIOT Viper 4 2x8GB @3200 MHz | MSI GTX 1070 8G Gaming Z | SAMSUNG 850 EVO 500GB a 970 EVO PLUS 1TB | WD Blue 2TB | EVGA Supernova G3 550W | PIONEER BDR-207EBK | BEQUIET Dark Base 900 Pro + 6x BEQUIET Silent Wings 3 Příslušenství MSI OPTIX MAG24C | A4Tech Bloody A8 | Dell KB522 | AudioTechnica ATH-AVC500
Skeleton píše:Máš teda dvě možnosti.
1) Přikoupit HDD s tím, že to musí být pouze formát 2,5", protože jak koukám, tak tento Dell má jednu 3,5" a jednu 2,5" pozici, což samozřejmě pro běžného uživatele bohatě stačí.
2) Koupit SSD 2,5". Využít ho na systém a stávající HDD na data, jak psal xbs.
Ještě bych se podíval, co ti ukazuje crystaldiskinfo za smart data o disku, který už máš (nějaký Hitachi pokud dobře koukám) a napiš nám, jakou má kapacitu (tipuju 500 GB).
500GB, přesně jak říkáš. Už jsem nad tím přemýšlel a půjdu pro tu druhou variantu. Našel jsem si nějake SSD s 1TB, což bych řekl, že bude bohatě stačit. Později plánuju, že si koupím externí HDD na fotky a "junk files"
Ahoj budu si pořizovat nový mobil a uvažuji o Samsung A56 co má vyjít. Nebo Za tu cenu se dá sehnat něco lepšího? Měl by stát 12 000. Jde mě o software podporu, že bude mít 6let aktualizace a o Foťák.
Děkuji za odpověď.
Poslední příspěvek
Ak chces tocit videa v 4K/60fps, tak ani A55 ani A56 to neda, cize FE, ktore vie tocit aj 8K/30fps alebo S24 ( pre mna maly display )
Ahoj chci si koupit novou case. Stávající má špatný Airflow a díky tomu se mě přehřeje grafika a sekne se PC.
tahle se mě líbí a vypadá, že má dobrý Airflow. Jinak bedna okolo 3000.
Děkuji za rady.
Poslední příspěvek
Před koupí si ale prověř zda se ti tam vodník vleze....ale skříň je to relativně velká.
Ahoj doposud využívám internet který mě vede od antény kabelem, ale kabel se pořád skřípá někde pod podlahou co mě vede a nejde pak po nějakým čase internet. Chtěl bych to teda řešit Mesh systémem. Mám vybraný tento Hlavně mě jde o to, že mám 360...
Poslední příspěvek
V místnosti kam vede anténa mám router a od něho vede kabel Ob dvě místnosti k dalšímu routeru a od něj se to rozvádí do 4 PC z toho jeden je na Wi-Fi. Barák mám do L s tím že první router je na hoře L a druhý dole na L. Pokud budu tahat kabel po...
Dobrý den, rád bych znal Váš názor, a případné konstruktivní rady, zda je to za Vás ok a tyto komponenty budou spolu sedět. Jde mi o herní PC. Děkuji předem za rady.
Poslední příspěvek
Ta grafika je ještě asi o polovinu výkonnější. Je otázka, zda je to potřeba, viz recenze nebo videa na youtube. Když tak by stačila tato levnější varianta, chladič je stejně účinný.
Dobrý den,
aktuálně jsem prodal playstaion 5 a chci přesedlat na herní počítač.
Mám limit - 20.000kč - čistě jen pc, monitor atd... mám.
Poradíte prosím, co za tuhle cenovku bude nejvýhodnější? Nechci koupit blbost.
Poslední příspěvek
Založ si vlastní téma. Na zmiňovaný monitor by to chtělo na PC připlatit a vzít grafiku 9070/XT nebo 5070 Ti. V tom rozlišení si na levnějších grafikách na vysoký detaily moc nezahraješ.