potřeboval bych poradit s výběrem nového, avšak co nejlevnějšího PC. PC bude pro tátu, který na PC hraje Mafii II a GTA San Andreas. Občas mrkne na internet přes Google Chrome, ale více oken nikdy neotvírá, takže 8 GB RAM mu bude bohatě stačit. PC spouští cca 8x do měsíce na pár hodin, ročně se jeho PC naběhá něco málo přes pár stovek hodin, takže nechceme nic drahého. O ceně představu nemám, ale každá ušetřená tisícovka dobrá.
Podmínky pro case:
1x šasi na SSD
2x šasi na HDD
Podmínky pro HW:
1.) Výkon alespoň jako AMD Phenom II X6 2.7 GHz 1045T, protože mu bohatě dostačoval.
2.) Alespoň 8 GB RAM.
3.) 1 Gbit síťovka.
Z mrtvé sestavy mám k dispozici funkční následující komponenty, které jsou pro potřeby mého otce dostačující:
1.) 1x SSD 256 GB.
2.) 2x HDD 2 TB.
3.) GPU: AMD HD5770.
Ostatní komponenty jako LC Power zdroj, 4 GB RAM DDR3 1066 MHz, stará case, mrtvá základní deska... již dnes moc k použití nejsou. RAM paměť prodám za Kinder vejce na Aukru a LC Power s case a se základní deskou hodím do elektroodpadu. OS nechci, mám svůj.
Přemýšlel jsem i o repasu, ovšem sehnat repas s case big tower s třemi šasi pro SSD a HDD + s 1x 6-pin molex konektorem pro grafiku není úplně procházka růžovým sadem. Samozřejmě bych byl raději za repas, ale žádný takový se mi nenabízí.

Předem díky za rady / navrhnutou novou sestavu / navrhnutý repas.