800dpi laserová myš?

Nechte si poradit s výběrem jednotlivých komponent, s návrhem PC sestavy či s koupí notebooku

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

kutak
Level 1
Level 1
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:
Kontakt:

800dpi laserová myš?

Příspěvekod kutak » 29 kvě 2008 22:18

zdravííím,
chci ze zeptat.. hodlám si koupit novou myš.. doposud jsem měl bezdrátovou optickou Silver Crest z Lidlu, stála asi 150kč :smile: kupodivu sloužila na 1 , ale už sem se rozhod ji vyhodit do koše... vybranou mám tuhle http://logitech.mironet.cz/logitech-lx8 ... a+dp81343/

ale má pouze 800dpi.. tak se chci zeptat, v čem je oproti optickým lepší tato laserová, když je jednou tak dražší než kdekterá optická se 1200dpi ??? moc to nechápu,díky

Reklama
Elusive
Level 5
Level 5
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Re: 800dpi laserová myš?

Příspěvekod Elusive » 29 kvě 2008 23:02

Laser bývá přesnejší (pohyb kurzoru je plynulejší), ale není to pravidlo (např. špičková Razer Lachesis má IR senzor). Laser bývá "tolerantnější" k povrchu, po kterým jezdíš. K jakému účelu myš bude sloužit? Pokud je to na běžnou práci a rekreační hraní, je 800dpi naprosto dostatečných. A že je 1200dpi levnější než 800dpi - záleží na výrobci, kvalitě snímače atd., vždyť to znáš. :wink:

kutak
Level 1
Level 1
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod kutak » 29 kvě 2008 23:07

tak já hraju jenom Flight Simulator on-line... tam neni potřeba žádnej rychlej pohyb myši jako u střileček... né že bych si je ale někdy nezahrál... pracuju dost v AutoCadu.. ale něják náročnej nejsem, že bych to poznal asi

Elusive
Level 5
Level 5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Elusive » 29 kvě 2008 23:39

800dpi je naprosto ok. Spíš je důležitější, jak ti myška padne do ruky, přeci jenom, je to komponenta, kterou používáš nejvíc.

Tomina
Level 5.5
Level 5.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Tomina » 30 kvě 2008 08:23

V CAD dělám taky a doporučuji myš v vyšším dpi...sám mám 800 a je to děs..je ale fakt,že to je set klávesnice a myš (bezdrát) koupená za pětikilo v Kauflandu.. :?

Magnat
Level 3
Level 3
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Magnat » 30 kvě 2008 09:37

Take se zkus podivat po myskach firmy A4tech , jsou velmi chvalene a maji moc pekne ceny (neco jako Arctic Cooling u chladicu)
"Pro zdravé jsou největším nebezpečím nemocní, silným hrozí zkáza nikoli od silnějších,nýbrž od těch nejslabších"

-Friedrich Nietzsche-

Weslo
Level 6
Level 6
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Weslo » 30 kvě 2008 10:21

osobně nedám u myší dopustit na na HW od Microsoftu - jejich Intellimouse Explorery 3.0 mám už dlouho a jsem naprosto spokojen.

Tomina:
v ACADu jsem dělal dlouho též a poslední dobou si to kvůli rekonstrukci opakuju a věř mi že to není DPI ale tím shit bezdrátem - to je přesně ten důvod proš ještě dlouho budu mít drátovou klávesnici i myš..
E2180 | DFI LP UT ICFX 3200 TR2/G | 2x 1GB DDR2 800Mhz A-Data | ASUS HD 3650 512MB | WD 200GB | Corsair VX450 450W | Windows Vista Ultimate
Intel Little Falls 2 | 256MB DDR2 | 2x400GB | Fortron 250W | FreeNAS

Magnat
Level 3
Level 3
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Magnat » 30 kvě 2008 11:45

souhlasim nevidim duvod, proc kupovat bezdrat, narocnejsi na energii, zbytecne produkuje elektro odpad a je pomalejsi, za cenu toho, ze tam neni drat, ktery me nijak zvlast nevadi...
"Pro zdravé jsou největším nebezpečím nemocní, silným hrozí zkáza nikoli od silnějších,nýbrž od těch nejslabších"

-Friedrich Nietzsche-

preclik
Level 2.5
Level 2.5
Stav:

Příspěvekod preclik » 30 kvě 2008 12:36

nene bezdrát nebrat pokud ti kabel vysloveně nezavazi tak bezdrat ne.žere to baterky a určitě by tě za chvilu přestalo bavit ji nabijet nebo strkat do nabiječky,nebo vyměnovat baterky..já mam genius ergo 525v.a zatím spokojen mam ji asi rok jinak odkaz na ni zde..sice neni to nějaka extra game myš..ale mě se libi hlavně se dobře drží.

kutak
Level 1
Level 1
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod kutak » 30 kvě 2008 14:54

ja jsem na bezdrát už zvyklej... když ted držim někde myš s drátem, nejradši bych ho utrhnul :D ta svoboda bez drátu je super

Tomina
Level 5.5
Level 5.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Tomina » 30 kvě 2008 16:38

Já osobně preferuji bezdrát,tedy pokud je kvalitní,ty šmutky z Kauflandu nejsou nic moc..mám koupené nabíjecí baterky a nemám problém..v myši vydrží cca měsíc a v klávesnici o hodně déle..

Elusive
Level 5
Level 5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Elusive » 30 kvě 2008 17:30

Už sto let mám předpotopní Logitech MX1000 s hliníkovou podložkou Razer, spoždění nepozoruju, pomalá není, kurzor jen tak utrhnout nejde, rozlišení 800dpi a nabíjím jednou za 3 dny strčením myši přes noc do kolíbky. Nejsem profi-hráč a na komfort bez káblu jsem si rychle zvykl. :wink:

Zpět na “Rady s výběrem hw a sestavením PC”