Systém najde pouze 2 GB RAM Help Vyřešeno
-
- Level 1
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Systém najde pouze 2 GB RAM Help
np PC byl vypnutej a baterku jsem taky vyndal nevim čim to muže bejt přeinstaloval jsem i Vistu ale pořád stejný
- Fox8
- Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
protože nemam Vistu, nevím, jak to je, ale v někde v Biosu by mělo jít povolit více RAM, ale opravdu nevím, jen jak jsi to resetoval pc misí mít vypnutý i zdroj 

Intel Xeon E5-1650v3, 64GB RAM, GTX970, 1TB SSD, 2TB plotna
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
V BIOSu se nic nepovoluje, ten jenom RAM najde nebo ne... Stáhni si Ultimate Boot CD a pomocí memtestu zkontroluj paměti.
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Podle všeho nejsou asi paměti stejné. Podívej se na jejich označení (u všech 4) a řadič si s nimi neví rady, nebo je chyba v řadiči, či ve slotech paměti. Vyzkoušej vždy jednu paměť a podívej se na jakém kmitočtu pracuje a při jakém časování a to vždy ve stejném slotu. Pak to samé po dvojicích. Dej vědět, co jsi zjistil.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
-
- Level 1
- Pohlaví:
- Stav:
Paměti jsou stejné kupoval jsem to s tim PC a od začátku pracovali v pohodě
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Pak zbývá řadič, nebo sloty paměti. Zkoušel jsi paměti přehodit vzájemně ve slotech? Je ještě možnost všechny 4 paměti odzkoušet u kamaráda, zda budou spolu běhat. Pokud ano, je problém na základní desce. Ještě pro jistotu mrkni do správce zařízení zda tam je vše OK. Jinak, že to před tím běhalo, neznamená, že to bude běhat teď. Chyba - porucha se snadno vloudí. Proto jsem navrhoval to testování a bez něj nic nezjistíš.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
paměti máš ve slotech stejné barvy? to aby ti makaly v dual.režimu.U některých desek se musel povolit dual režim v Biosu.
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
I kdyby mu nejely v dual chanelu tak by je tam měl mít všechny....
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
- zlobyl
- Tvůrce článků
-
Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
A jaký máš zdroj?
Zkoušel jsi např. nějaký jiný?
Zkoušel jsi např. nějaký jiný?
Prosím, omluvte mou častou nepřítomnost na fóru.Bohužel jsou věci, které člověk nemůže ovlivnit a já tudíž nemám moc času, abych se sem dostal.Budu se snažit tady být vždy, když to bude možné, ale nic zaručit nemohu.Je mi to líto.
-
- Level 1
- Pohlaví:
- Stav:
Tak postupně někdo tady něco špatně pochopil mám 2 sloty a 2 Ramky po 2 GB at jste v obraze koukal jsem do biosu a nenasel jsem tam žadne povolení dualu sem stoho magor a co mají Ramky společného se zdrojem a jinak mám 400 W
zdroj
zdroj
- zlobyl
- Tvůrce článků
-
Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Je to jen teorie, ale problémy podobného rázu může mít na svědomí zdroj.
Především nekvalitní zdroje Euro Case často rychle odchází a buď si vezmou nějakou komponentu s sebou nebo začínají dodávat jiné napětí.
Sám jsem měl na svém prvním PC zdroj Euro Case a byl jsem s ním 5 let úplně spokojen, ale když jsem si teď pořídil nový PC se zdrojem jiné značky, tak jsem byl překvapen-např. CD mechanika vysouvala CD mnohem rychleji než ve starém PC.Narážím na to, že zdroj EC dával nižší napětí než měl.
Výměna zdroje by měla být až to krajní řešení-zatím se podívej do Everestu (myslím, že je tam oddíl Senzory) a měl bys tam vidět i napětí dodávaná zdrojem-pokud by některé hodnoty silně překračovaly mez, tak je pravděpodobně na vině zdroj.
Tolerance je uvedena např. zde.
Především nekvalitní zdroje Euro Case často rychle odchází a buď si vezmou nějakou komponentu s sebou nebo začínají dodávat jiné napětí.
Sám jsem měl na svém prvním PC zdroj Euro Case a byl jsem s ním 5 let úplně spokojen, ale když jsem si teď pořídil nový PC se zdrojem jiné značky, tak jsem byl překvapen-např. CD mechanika vysouvala CD mnohem rychleji než ve starém PC.Narážím na to, že zdroj EC dával nižší napětí než měl.

Výměna zdroje by měla být až to krajní řešení-zatím se podívej do Everestu (myslím, že je tam oddíl Senzory) a měl bys tam vidět i napětí dodávaná zdrojem-pokud by některé hodnoty silně překračovaly mez, tak je pravděpodobně na vině zdroj.
Tolerance je uvedena např. zde.
Prosím, omluvte mou častou nepřítomnost na fóru.Bohužel jsou věci, které člověk nemůže ovlivnit a já tudíž nemám moc času, abych se sem dostal.Budu se snažit tady být vždy, když to bude možné, ale nic zaručit nemohu.Je mi to líto.
-
- Level 1
- Pohlaví:
- Stav:
no v Everestu mám toto
Vlastnosti senzorů
Typ senzoru ITE IT8716F (ISA 290h)
Typ senzoru GPU Driver (NV-DRV)
Název základní desky Gigabyte M56S-S3 / M61P-S3 / M61SME-S2 / M61VME-S2 / M68SM-S2 Series
Detekováno vniknutí do skříně Ano
Teploty
Základní deska 58 °C (136 °F)
CPU 70 °C (158 °F)
1. CPU / 1. jádro 80 °C (176 °F)
1. CPU / 2. jádro 72 °C (162 °F)
MCP 40 °C (104 °F)
Aux 35 °C (95 °F)
Grafický procesor (GPU) 51 °C (124 °F)
Ventilátory
CPU 2265 RPM
Napájecí napětí
Jádro CPU 1.26 V
+3.3 V 3.34 V
+5 V 5.08 V
+12 V 12.48 V
+5 V Standby 5.03 V
VBAT Baterie 3.09 V
DIMM 1.90 V
Vlastnosti senzorů
Typ senzoru ITE IT8716F (ISA 290h)
Typ senzoru GPU Driver (NV-DRV)
Název základní desky Gigabyte M56S-S3 / M61P-S3 / M61SME-S2 / M61VME-S2 / M68SM-S2 Series
Detekováno vniknutí do skříně Ano
Teploty
Základní deska 58 °C (136 °F)
CPU 70 °C (158 °F)
1. CPU / 1. jádro 80 °C (176 °F)
1. CPU / 2. jádro 72 °C (162 °F)
MCP 40 °C (104 °F)
Aux 35 °C (95 °F)
Grafický procesor (GPU) 51 °C (124 °F)
Ventilátory
CPU 2265 RPM
Napájecí napětí
Jádro CPU 1.26 V
+3.3 V 3.34 V
+5 V 5.08 V
+12 V 12.48 V
+5 V Standby 5.03 V
VBAT Baterie 3.09 V
DIMM 1.90 V
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 6
- 4679
-
od 4Lift
Zobrazit poslední příspěvek
10 úno 2025 21:09
-
-
Náhodné zamrznutí PC, řešením je pouze tvrdý restart.
od Sipsisipi » 21 srp 2024 19:12 » v Problémy s hardwarem - 10
- 4352
-
od Sipsisipi
25 srp 2024 10:37
-
-
-
Google->Apple kalendář, synchronizace pouze mých událostí
od Zakk » 13 črc 2024 16:18 » v Vše ostatní (sw) - 3
- 3966
-
od Martab
13 črc 2024 21:01
-
-
-
TCL 40S615 - Cant load Android system Příloha(y)
od Daniel_Jackson » 25 zář 2024 10:58 » v Vše ostatní (hw) - 2
- 3182
-
od Daniel_Jackson
27 zář 2024 22:17
-
-
- 0
- 1965
-
od peta501