Zdravím.
Dneska mi z ničeho nic nastal "menší" problém co se týče Windows Vista, tak to trochu shrnu, abyc h se zase nedostal odpovědí typu "a máš originál?" apod. které jsou skutečně jednak ubohé a zadruhé mimo mísu, takže k věci.
Na PC mám 2 účty, oba jsou vedeny jako administrátorské, tedy s plnými právy. Pod oběma však z ničeho nic přestala fungovat "složka" documents and settings. Po omrknutí všeho možného jsem zjistil, že nefunguje jakékoliv nastavení účtů co se týče zabezpečení atp. Mohu si změnit obrázek, název ... ale né někomu odebrat práva apod.
1. Nemíním cpát do PC instalační CD vista a snažit se něco "opavit".
2. Přednější a rychlejší je formát, ale pokud znáte jiné řešení jak to rozjet ...
3. Projeto vším co má co společného s viry, spyware apod. (log opravdu posílat nebudu...)
Jestli se s tím někdo setkal, budu rád za tip, jinak večer klasicky formát ....
*že je ve vistě Users místo klasického DaS vím, nicméně to nic nemění na tom že nemohu nic dělat s účty a to je podstata tohodle topicu - mám Visty a XP tak lehce oboje na jednom HDD (ale to už tak mám přes rok a poněkolikáté, nikdy s tím problém nebyl a do XP už se teď nedostanu)... díky za případné rady :)
Vista / účty : Documents and Settings
Vista / účty : Documents and Settings
[2008-07-12] BAN na 60 dní. Pravidlené urážky uživatelů, vyvolávání hádek, neúcta k moderátorům a nerespektování pravidel fóra. Slova jako Debil, imbecil, idiot opravdu nepovažujeme za slušná, nemohou být tolerována.
- Weslo
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Vista / účty : Documents and Settings
já teda vidím zástupce -a ne složku - i když je možné že to je jen haluz ve zobrazení..jinak je možné že ti pomůže tohle
E2180 | DFI LP UT ICFX 3200 TR2/G | 2x 1GB DDR2 800Mhz A-Data | ASUS HD 3650 512MB | WD 200GB | Corsair VX450 450W | Windows Vista Ultimate
Intel Little Falls 2 | 256MB DDR2 | 2x400GB | Fortron 250W | FreeNAS
Intel Little Falls 2 | 256MB DDR2 | 2x400GB | Fortron 250W | FreeNAS
Nebot document and settings je jen symbolicky link pro Users, jeste si over zabezpeceni na slozce Users, prip. vytvor jeste jeden uzivatelsky administratorsky ucet (nebo povol Administrator) a zkus z nich prevzit vlastnictvi.
muzes jeste zkusit obnovit vychozi bezp. nastaveni.
BTW rikas ze mas na jednom disku Windows XP - mas je na jine partition aspon? a v nouzovem rezimu se do xp nedostanes?
muzes jeste zkusit obnovit vychozi bezp. nastaveni.
BTW rikas ze mas na jednom disku Windows XP - mas je na jine partition aspon? a v nouzovem rezimu se do xp nedostanes?
if (count(legs)==6) bug
else feature;
Dvě monarchie v nejednotné Evropě...
Dvě koloniální říše v neklidném světě 23. století...
Jaderné mocnosti s historií osmi vzájemných válek...
Federativna kraljevina Jugoslavija a Císařství České
else feature;
Mno ono jde o to, že mám na jednom disku jak Windows XP tak windows vista (tohle neřešte), a to Documents and Settings má být normálně to, co vidím ve Windows XP .... resp. vždycky jsem viděl, až do teď ;-( Tváří se to jako zástupce, ale přitom to má 4gb, jen to holt z ničeho nic už ve Vistě nevidím a jelikož jsem XP nedávno komplet sestřelil (taky neřešte), tak už se tam nedostanu
)
Nevadí, beru jako vyřešeno - nic důležitého tam není a za problémy si můžu sám takže tak. Nechám ale otevřeno, kdyby běkoho napadlo, jak se dostat do účtů win XP přes Win Vista (práva tam byly naposled taková, že ikdyž se stane cokoliv - z druhého PC budu mít full přístup na, např. plochu všech atp.) - teď jako by to někdo zamítl a do XP se nedostanu.

Nevadí, beru jako vyřešeno - nic důležitého tam není a za problémy si můžu sám takže tak. Nechám ale otevřeno, kdyby běkoho napadlo, jak se dostat do účtů win XP přes Win Vista (práva tam byly naposled taková, že ikdyž se stane cokoliv - z druhého PC budu mít full přístup na, např. plochu všech atp.) - teď jako by to někdo zamítl a do XP se nedostanu.
[2008-07-12] BAN na 60 dní. Pravidlené urážky uživatelů, vyvolávání hádek, neúcta k moderátorům a nerespektování pravidel fóra. Slova jako Debil, imbecil, idiot opravdu nepovažujeme za slušná, nemohou být tolerována.
reknu to asi tak - Windows XP a Windows Vista jsou ruzny systemy a v kazdem mas jineho uzivatele. To dulezite a kde bych ted asi videl i problem - v kazdem systemu ma uzivatel (potazmo skupina, napr. administrators), jine UID.
I kdyby se jmenovali stejne, tak uzivatel Karel ma ve Viste jine UID nez uzivatel Karel ve Windows XP - a prava pro pristup na urovni NTFS systemu nejsou ve skutecnosti zalozena na uzivatelskych jmenech ale na techto UID. to UID je mimochodem jine i kdyz system znovu nainstalujes a budes mit stejne uzivatelske jmeno.
Myslim ze tim sestrelenim XP sis zrusil UID a proto Ti nemusi spravne fungovat ty opravneni napr. na Users nebo Document and settings. Zkus, pokud pada v uvahu, jeste prevzit vlastnictvi tech slozek... do toho by ses dostat mel.
I kdyby se jmenovali stejne, tak uzivatel Karel ma ve Viste jine UID nez uzivatel Karel ve Windows XP - a prava pro pristup na urovni NTFS systemu nejsou ve skutecnosti zalozena na uzivatelskych jmenech ale na techto UID. to UID je mimochodem jine i kdyz system znovu nainstalujes a budes mit stejne uzivatelske jmeno.
Myslim ze tim sestrelenim XP sis zrusil UID a proto Ti nemusi spravne fungovat ty opravneni napr. na Users nebo Document and settings. Zkus, pokud pada v uvahu, jeste prevzit vlastnictvi tech slozek... do toho by ses dostat mel.
if (count(legs)==6) bug
else feature;
else feature;
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Na MS Outlook 2019 přestaly fungovat gmail účty Příloha(y)
od tazatel » 12 kvě 2025 13:02 » v Komunikace na internetu - 17
- 8057
-
od rhsCZ
Zobrazit poslední příspěvek
14 kvě 2025 18:57
-
Zpět na “Windows 11, 10, 8...”