Mikrofon a sestava k něma na voice-overy
Mikrofon a sestava k něma na voice-overy
Ahoj, chtěl bych si sehnat nějakou slušnou "sestavu" na nahrávání voice-overů. Nevím, jak všechny ty zvukové karty a symetrické kabely fungují, ale rád bych za to zase nezaplatil majlant. Děkuji.
Re: Mikrofon a sestava k něma na voice-overy
Ahoj,
na voice-over bych za mě doporučil Rode Podmic. K němu bys potřeboval zvukovou kartu, XLR kabel a nejlépe nějaký stojan.
Bylo by dobré znát tvůj maximální rozpočet. Tento mikrofon co jsem doporučil stojí přibližně 2800, kabel 300, zvuková karta tak 1500-3000 (Osobně mám Focusrite Scarlett solo) a kvalitní stojan tak 2000. Takže se tady bavíme o +- 8000. Záleží na tobě jestli si ochotný tolik investovat.
Samozřejmě, vše se dá koupit levněji ale záleží na tobě jak moc vážně to myslíš.
Nejsem žádný audiofil a proto doufám, že ti tu ještě někdo poradí.
na voice-over bych za mě doporučil Rode Podmic. K němu bys potřeboval zvukovou kartu, XLR kabel a nejlépe nějaký stojan.
Bylo by dobré znát tvůj maximální rozpočet. Tento mikrofon co jsem doporučil stojí přibližně 2800, kabel 300, zvuková karta tak 1500-3000 (Osobně mám Focusrite Scarlett solo) a kvalitní stojan tak 2000. Takže se tady bavíme o +- 8000. Záleží na tobě jestli si ochotný tolik investovat.
Samozřejmě, vše se dá koupit levněji ale záleží na tobě jak moc vážně to myslíš.
Nejsem žádný audiofil a proto doufám, že ti tu ještě někdo poradí.
Ahoj, stojan už mám, i když nic moc, a byl bych rád, kdyby ta zvukovka byla co nejlevnější, jelikož třeba nad 5000 bych nešel.
Takže bych potřeboval nějakou zvukovku, nejlképe do 2k.
Koukni na Steinberg UR12, UMC204HD, UMC204HD. Už ses rozhodl pro mikrofon? Jestli uvažuješ nad tím Podmicem tak bych jen upozornil, že je těžší tak aby s tím tvoje rameno nemělo problém. Jestli bys měl zájem, tak tu jeden Podmic mám v šuplíků a k tomu bych přidal Desk Stand (rameno je stejně lepší protože brání vibracím, nezabírá na stole místo a nemusel by ses u toho krčit). Jestli bys měl zájem tak můžu poslat fotky.
V budoucnu, kdybys tu kvalitu chtěl zlepšit, tak si ještě můžeš koupit předzesilovač (Cloudlifter, FetHead)
EDI: Ještě bych tě rád odkázal na mé vlákno jsem řešil stejnou věc: viewtopic.php?f=40&t=217279&p=1697542#p1697542
V budoucnu, kdybys tu kvalitu chtěl zlepšit, tak si ještě můžeš koupit předzesilovač (Cloudlifter, FetHead)
EDI: Ještě bych tě rád odkázal na mé vlákno jsem řešil stejnou věc: viewtopic.php?f=40&t=217279&p=1697542#p1697542
Záleží, kolik bys za to chtěl....
- satik
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Nebo vzít nějaký USB mikrák, tam ušetříš za zvukovku - třeba nějakej Samson Meteor nebo Blue Yetti.
Ale počítej s tím, že je taky důležitý mít dobrou akustiku v místnosti, pokud bys měl třeba malou místnost a holé stěny, bude nahrávka "dunět", takže pak bys musel třeba vzít akustickou pěnu (takovej molitan) na zdi.
Ale počítej s tím, že je taky důležitý mít dobrou akustiku v místnosti, pokud bys měl třeba malou místnost a holé stěny, bude nahrávka "dunět", takže pak bys musel třeba vzít akustickou pěnu (takovej molitan) na zdi.
PC: MSI RTX 4090 Suprim X, AMD Ryzen 9 7950x3D, ASUS Crosshair HERO X6670E, 64GB RAM@6000CL30, Fractal Define Torrent, Seasonic PRIME TX 1600W, SSD Seagate Firecuda 530 M2 2TB +
4TB + 4TB SATA Micron 5200 ECO
Periferie: Samsung Odyssey G9 Neo + 2x AOC AG271QG, Razer Deathadder, Ducky Shine7, Steelseries QcK+, Beyerdynamic MMX300, Valve Index
4TB + 4TB SATA Micron 5200 ECO
Periferie: Samsung Odyssey G9 Neo + 2x AOC AG271QG, Razer Deathadder, Ducky Shine7, Steelseries QcK+, Beyerdynamic MMX300, Valve Index
Promiň, psal jsem ti soukromou zprávu ale neodepsal si, tak jsem myslel že už si to vyřešil. Teď nabízím ten Rode Podmic na Bazoši (Je tam jediný). Rád bych to prodal i s tím příslušenstvím ale možná se můžeme domluvit.
- karlos
- Master Level 8
- Pohlaví:
- Stav:
bude nahrávka "dunět", takže pak bys musel třeba vzít akustickou pěnu
A pak bude dunět ještě více... Molitan (ak. pěna) zatlumí na výškách a středech, aby se zatlumil spodek, je potřeba zkonstruovat "basové pasti".
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 4
- 2461
-
od Minapark
Zobrazit poslední příspěvek
28 úno 2024 20:30
-
-
Pc sestava 32 000-35 000
od TheDoctorWhoCZ » 22 lis 2023 15:12 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 14
- 3163
-
od TheDoctorWhoCZ
24 lis 2023 11:26
-
-
- 4
- 1768
-
od HHM