PC běží, monitor nezobrazuje
PC běží, monitor nezobrazuje
V poslední době se mi stává, že se mi při zapnutém PC, když na něm pracuji, hraji hru, apod., ale třeba i když na něm nic nedělám a hraje pouze Winamp, sekne obraz i zvuk a PC musím natvrdo vypnout. Po zapnutí se zdá, že počítač běží, ale monitor nic nezobrazuje a tváří se jakoby bez signálu. Po nějaká době, kdy nechám počítač vypnut, ho znovu zapnu a PC funguje zase nějakou dobu bez problémů, jenže pak zase ten stejný problém. Myslel jsem si, že za to může grafická karta (http://www.asus.cd/graficke-karty/sapphire-vga-ati- radeon-x1550-256-mb-ddr2-128-bit-550-400-dvi-tv-pci -e-heatsink/), která byla úplně vařící a že tedy nedostatečně chladí. Pro jistotu jsem ji vyměnil za jinou grafickou kartu, s kterou počítač běžel OK, proto jsem se včera rozhodl namontovat na ni větrák. To se ukázalo jako dobré řešení, protože jsem si celé odpoledne konečně užíval klidného hraní hry. Dnes ráno mě ovšem nálada opět přešla, zase ten stejný problém, tentokrát už ani po hodině čekání a vychladnutí všech komponentů monitor nic nezobrazí. Raději jsem ještě zkusil tu grafickou kartu vyměnit opět za tu druhou grafickou kartu, které ještě včera fungovala bez problémů, ale bohužel ani s ní mi monitor nic neukázal a počítač si běžel dál. Ještě bych chtěl dodat, že je to asi měsíc zpátky, co jsem v počítači měnil zdroj a po namontování a zapnutí počítače se monitor choval stejně jako teď - bez signálu. Tak jsem zdroj znovu odpojil, zapojil stejně a zase nic. Takhle jsem to zkusil ještě asi 2x a pak najednou bum a šel. 3 týdny se choval naprosto v pořádku a je to asi týden, co to dělá toto, tak nevím, jestli to může mít nějakou souvislost. Pokud chcete ještě nějaké informace, tak dodám. Předem děkuji za jakýkoliv tip na vyřešení, či radu, čím by to mohlo být a jak tuto chybu odstranit.
Re: PC běží, monitor nezobrazuje
Kdyz se to poprve objevilo po vymene zdroje, napovidalo by to zdroji. I kdyz to by se to spise vyplo a nezaseklo by se to. Pokud nepomohla zmena grafiky, tak se muze vyloucit, tou by to byt nemelo. Kazdopadne bych otestoval RAM programem memtest(pokud nemas primo moznost je vymenit a vyzkouset). A rozhodne pohledej tady po foru, tohle a tomuto podobne uz se tu mooockrat resilo.
...and I will strike down upon thee with great vengeance and furious anger those who attempt to poison and destroy my brothers. And you will know I am the Lord when I lay my vengeance upon you. Jules,Pulp Fiction
- Weslo
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
bylo by fajn uvést veškerý hardware a také jeho teploty
E2180 | DFI LP UT ICFX 3200 TR2/G | 2x 1GB DDR2 800Mhz A-Data | ASUS HD 3650 512MB | WD 200GB | Corsair VX450 450W | Windows Vista Ultimate
Intel Little Falls 2 | 256MB DDR2 | 2x400GB | Fortron 250W | FreeNAS
Procesor: Intel Pentium 4 Extreme Edition(640J), 3.2 GHz Hyper-Threading, Prescott, LGA, 2MB Cache
zákl. deska: Intel i915 Motherboard, Augsburg
grafická karta: Sapphire VGA ATI Radeon X1550, 256 MB DDR2, 128-bit, 550/400, DVI/TV, PCI-E, heatsink
pevný disk: Serial ATA 200 GB, 7200 otáček, 8MB cache, Western Digital
a teploty fakt nevím.
Nechápu ale, proč to občas jde a občas ne. Kdyby něco odešlo, tak by to snad nešlo vůbec, ale teď se mi monitor při zapnutí počítače zase záhadně zapnul. Teď už je samozřejmě vše ve starých kolejích a opět se monitor odmítá při zapnutí PC rozběhnout. Fakt nechápu...
zákl. deska: Intel i915 Motherboard, Augsburg
grafická karta: Sapphire VGA ATI Radeon X1550, 256 MB DDR2, 128-bit, 550/400, DVI/TV, PCI-E, heatsink
pevný disk: Serial ATA 200 GB, 7200 otáček, 8MB cache, Western Digital
a teploty fakt nevím.
Nechápu ale, proč to občas jde a občas ne. Kdyby něco odešlo, tak by to snad nešlo vůbec, ale teď se mi monitor při zapnutí počítače zase záhadně zapnul. Teď už je samozřejmě vše ve starých kolejích a opět se monitor odmítá při zapnutí PC rozběhnout. Fakt nechápu...
- Weslo
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
ještě zdroj
a ty teploty zjisti:
na grafice Atitoolem
na desce speedfanem
na cpu Intel TAT
a ty teploty zjisti:
na grafice Atitoolem
na desce speedfanem
na cpu Intel TAT
E2180 | DFI LP UT ICFX 3200 TR2/G | 2x 1GB DDR2 800Mhz A-Data | ASUS HD 3650 512MB | WD 200GB | Corsair VX450 450W | Windows Vista Ultimate
zdroj: Eurocase ATX-400 JSP, 400W
Jinak ty teploty: CPU: 60-65 °C, HDD 30 °C, zákl. deska: 35-40 °C a u grafický karty se mi teplota změřit nepodařila, protože ATITool měří teplotu jen u vybraných tipů graf. karet, mezi které moje samozřejmě nepatřila.
A začínám mít podezření na nedostačující zdroj ???
Jinak ty teploty: CPU: 60-65 °C, HDD 30 °C, zákl. deska: 35-40 °C a u grafický karty se mi teplota změřit nepodařila, protože ATITool měří teplotu jen u vybraných tipů graf. karet, mezi které moje samozřejmě nepatřila.
A začínám mít podezření na nedostačující zdroj ???
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Vzhledem k tomu že máš Prescotta tak bych to tipoval na zdroj, zkus si půjčit a vyzkoušet jiný...
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
A ten jiný musí mít nutně víc jak 400W a nebo to zvládne i menší výkon?
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Pokud to bude značkový (fortron, chiftec, enermax...) pak by to měl zvládnout.
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
- Nodon
- Level 3.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Myslím že mám naprasto identický problém který se v ničem neliší.
Měl jsem podobný problém - po různě dlouhých časových prodlevách ( od řádově 10-tek minut až po desítky hodin) se seknul monitor, někdy černá obrazovka, někdy tzv. pižamo svislé barevné pruhy a jedeiná pomoc tvrdý RST. Po docela dlouhém bádání se nakonec problém ukázal v kolizi HW a použitých ovladačích. Chyba se projevovala výhradně na ATI RADEON grafikách v kombinaci s MB ASUS a GB (možná i jiných, ale u těchto jsem si ověřil) U některých kombinací pomohlo použití jiných ovladačů grafiky, ale v zásadě vždy pomohlo vyměnit kartu za jiný typ např. NVIDIA. A zkušenost radí nekombinovat chipset základní desky a grafické karty občas to dopadne takto 

- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Někdy se to tak sejde že se některé kusy HW spolu nesnesou a nepomůžou ani ovladače.
BTW vzhledem k tomu Prescottovi bych řekl že MB už nebude nejnovější, zkontroluj kondenzátory na MB zda nejsou vytečené či nafouknuté.
BTW vzhledem k tomu Prescottovi bych řekl že MB už nebude nejnovější, zkontroluj kondenzátory na MB zda nejsou vytečené či nafouknuté.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 13
- 11312
-
od JuRas
Zobrazit poslední příspěvek
30 dub 2025 13:41