Repro 2.1, 5.1, Logitech, Genius...??? Vyřešeno

Nechte si poradit s výběrem jednotlivých komponent, s návrhem PC sestavy či s koupí notebooku

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

benik.martin
Level 3.5
Level 3.5
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:
Kontakt:

Repro 2.1, 5.1, Logitech, Genius...???

Příspěvekod benik.martin » 16 čer 2008 16:24

Zdravim 8) Jsem rozhodnut pro nákup reproduktorů, ovšem nevím jaké vybrat...doposavad sem měl jasně vyprány Logitech X-230 2.1 ..Ovšem tak nějak sem se zadíval na svůj pokoj,který ma řekněme tak 4 x 6 metrů. Počítač mám zhruba uprostřed jedné z delších stěn. Lze zde vytvořit pomocí 5.1 sestavy prostorový zvuk? Vyplatí se to? Ovšem je nejspíš potřeba koupit už něco většího s větším výkonem ne? Nevím, zatím jsem byl přesvědčen o Logitechech, jejich X-530 5.1 sou sice pěkný a levný,ale nevím jestli by dokázali tak malý reproduktorky ozvučit celou místnost.. Líbí se mi Geinus,kámoš je má,nemužeš si vynachválit,vypadaj opravdu luxusně,ovšem je to Genius no...moc k nim nakloněn nejsem ale fakt nevím...
No ale zásadní otázka: ke mně do pokoje 2.1 nebo 5.1??
zákl: MSI K9N6SGM-V
proc: AMD Sempron 3000+
RAM: 2GB DDR2 667 MHz - integr. graf: 256 MB
HDD: 149 GB
Windows XP Home SP3

Reklama
guest

Re: Repro 2.1, 5.1, Logitech, Genius...???

Příspěvekod guest » 16 čer 2008 16:43

Ono záleží na tom jakou chceš dělat diskotéku a aby se to tam nemlátilo, tyhle X-530 5.1 sice výkonem nic moc, ale asi by stačily. Do pokoje 24m2 by 2.1. měly vyhovovat ale příznivci velkýho kraválu mi asi bodou oponovat.

Owner
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Owner » 16 čer 2008 17:31

2.1 u mě vystačí na celý barák , tak jsou podle mě dobrá investice.
Jestli chceš mít ohromujcí zážitek při hraní (prostorový zvuk + hra) ,tak 5.1.
Jestli to máš do malého pokoje (není tvůj případ) ,tak 2.1 (při hraní to nepoznáš jestli 5 nebo 2.1 v malých místnostech).
Fallout fan | HJT | MWAV | CCleaner | Provozuji Minecraft server Minecore.cz | Osobní blog
Notebook: Thinkpad X200s - 12", Core2Duo L9300, 9cell, 240GB SSD, 5GB DDR3
PC: AMD Phenom II X6 1055T, 12GB DDR3, AMD 6870, 500GB Seagate 7200.12

benik.martin
Level 3.5
Level 3.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod benik.martin » 16 čer 2008 17:51

no jelikož bydlim v řadovce ( :mad: ) tak nějakej velkej kravál konat nemůžu :listen: :-(
zákl: MSI K9N6SGM-V
proc: AMD Sempron 3000+
RAM: 2GB DDR2 667 MHz - integr. graf: 256 MB
HDD: 149 GB
Windows XP Home SP3

Spyke
člen HW spec týmu
Master Level 7
Master Level 7
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Spyke » 16 čer 2008 18:06

Zaprvé by sis měl ujasnit na co to především potřebuješ (hry, film, hudba, ...) a jestli popř. využiješ 5.1 reproduktory. Poté by taky chtělo uvést jaký máš finanční strop. Za cenu 'normálních' 5.1 seženeš mnohem kvalitnější 2.1 a zde právě záleží, jestli ti to za to stojí. Ozvučit tvůj pokoj dokáží samosebou obě sestavy, i když výkon nemají nijak oslnivý. Na to, aby si naštval sousedy ti staší i obyčejná chrastítka. Každá souprava umí hrát nahlas, jde zde spíš o to, v jaké kvalitě to zvládne.

Osobně mám obdobný pokoj jako ty (cca. 7x4 m) a 2.1 bych si už v životě nekoupil. Pokud chceš zainvestovat a využiješ to, tak ti nemohu doporučit nic jiného než repro 5.1. Psal si něco o Geniusech, pokud myslíš tyto, tak ty nekupuj. Ani nějakou jejich odnoš, jsou totiž strašně přebassované a to na úkor ostatních pásem. Osobně mám doma již přes rok tyto RedStary a nemohu je nedoporučit. Hrají opravdu skvěle a v této cenové kategorii nenarazíš na moc lepších souprav. Sice jsou poněkud dražší než je tvůj výběr, ale rozhodně to nejsou vyhozené peníze. Prostorový zvuk je k nezaplacení např. při sledování filmů, ale i při hraní her. I když repro využívám hlavně na hudbu a v tomto směru rozhodně zklamaný nejsem.

Ovšem výběr je na Tobě.. :D
Prosím, pište česky! Čtěte příbalový leták a používejte Google.
* Na světě jsou dva druhy lidí, ti co mě mají rádi a ti co půjdou do pekla..
* Tak jsem infantilní, no a co? Každý je nějaký, někdo je třeba komunista..

guest

Příspěvekod guest » 16 čer 2008 19:06

Taky to chce brát v úvahu nábytek resp. množství nábytku a i rozmístění. V pokoji kde je postel a stůl s PC :smile: je to rozmístění 5.1. jednodušší než v pokoji plném nábytku.

Nodon
Level 3.5
Level 3.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Nodon » 16 čer 2008 19:16

Kámoš má v pokoji 2x 5.1 reproduktory a domácí kino v málem pokoji když jste to pusti na max tak to je zážitek :lol:

Spyke
člen HW spec týmu
Master Level 7
Master Level 7
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Spyke » 16 čer 2008 19:56

Nodon píše:Kámoš má v pokoji 2x 5.1 reproduktory a domácí kino v málem pokoji když jste to pusti na max tak to je zážitek :lol:

To je teda rada nad zlato :roll: Jistě potřeboval slyšet tvůj zážitek s 2x5.1 soupravou, bez něj by si nevybral..

jarod72pm
Level 4.5
Level 4.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod jarod72pm » 16 čer 2008 20:19

Když už na větší prostor a pro pozdější univerzálnost bych šel do 5.1 sestavy a neváhal bych nad Logitech .
Jistě některé Genius bedny ve dřevě jsou lákavé pro konstrukci ze dřeva ale divil by ses jak logitech tento handicap
lehce převálcuje kvalitou podání muziky pro různé žánry i film a jejich hudební podání basů(subwofer) je bez vedlejších rušivých elementů což se u Geniusu říct nedá a že jsem jich měl několik na posouzení :wink: .
A to se bavíme o prostoru do 8 000,- pak jsou i jiné a lepší značky ale už dražší.
AMD FX 8370 +Freezer i30,Asus M5A97 EVO 2.0,GIGABYTE GV-N1060WF2OC-6GD,Kingston 2x8GB 1866MHz,case Zalman Z9,SSD 256GB Crucial MX ,WD Green 1TB 7200rpm SATA2,Zdroj Seasonic M12II 750W,Externí Seagate 1TB e-sata.

guest

Příspěvekod guest » 16 čer 2008 20:25

To je teda rada nad zlato Jistě potřeboval slyšet tvůj zážitek s 2x5.1 soupravou, bez něj by si nevybral..

Nemusí být vše vždy "rada nad zlato" ale i podobná informace může být tazateli užitečná.
Kolik lidí ve Tvém okolí skončí v pekle?

Spyke
člen HW spec týmu
Master Level 7
Master Level 7
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Spyke » 16 čer 2008 20:34

Blue Spirit píše:Nemusí být vše vždy "rada nad zlato" ale i podobná informace může být tazateli užitečná.

Pokud se nepletu, tak uživatel chtěl poradit, jestli je do jeho pokoje lepší repro 2.1 nebo 5.1. Rada, kterou mu dal Nodon, čili že poslech dvou 5.1 soustav na max. je vážně zážitek, mi nepřijde moc nápomocná. Pokud máš jiný názor, tak mi prozraď v čem by mu tento příspěvek mohl pomoci?

Blue Spirit píše:Kolik lidí ve Tvém okolí skončí v pekle?

Málo jich nebude.. :wink:

guest

Příspěvekod guest » 16 čer 2008 20:41

Pokud se nepletu, tak uživatel chtěl poradit, jestli je do jeho pokoje lepší repro 2.1 nebo 5.1. Rada, kterou mu dal Nodon, čili že poslech dvou 5.1 soustav na max. je vážně zážitek, mi nepřijde moc nápomocná. Pokud máš jiný názor, tak mi prozraď v čem by mu tento příspěvek mohl pomoci?

Já to chápu tak, že Nodon by 5.1 doporučil.

Jistě mohl napsat např.:" Při rozměrech Tvého pokoje bych Ti doporučil 5.1., kámoš to má přibližně ve stejném pokoji a je to fakt bezva zážitek."

Tak tohle už jako rada vypadá, ale podstata je stejná.

Nodon jednoznačně doporučuje 5.1.

P.S. Spyke, co Ty vlastě děláš? Jsi učitel, nějaký dílny, ruční práce , anebo stuuješ peďák? :lol:

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Rady s výběrem hw a sestavením PC”