TCMD nepřehrává MP3 Vyřešeno
TCMD nepřehrává MP3
Po reinstalaci Windows (XP) mi TotalCommander (7.03) nepřehrává listerem (F3) audio (s výjimkou formátu WAV). Věděl by někdo, jak to zprovoznit?
- Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
- Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
- Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
- Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
- Mýliti se je Myloš.
Re: TCMD nepřehrává MP3
Asi mu chybí audio kodek. TC jsem nikdy audio ještě nepřehrával, zajímavé.
Audiokodek? Nepamatuju si, že bych kdy nějaký instaloval. Jediné kodeky, které jsem kdy v životě instaloval, byly videokodeky (dříve allin, v posledních dobách ffdshow).
TCMD přes klávesu F3 (stejně jako pradědeček NC) zobrazuje texty a za svá léta vývoje přibral zobrazování multimédií. Normálně sice na poslech MP3 (WMA, OGG) používám Winamp, ale pokud potřebuji bleskově něco zjistit, je lister TCMD daleko rychlejší.
Zaráží mě, že mi přehraje wav, ale ostatní ani ťuk.
TCMD přes klávesu F3 (stejně jako pradědeček NC) zobrazuje texty a za svá léta vývoje přibral zobrazování multimédií. Normálně sice na poslech MP3 (WMA, OGG) používám Winamp, ale pokud potřebuji bleskově něco zjistit, je lister TCMD daleko rychlejší.
Zaráží mě, že mi přehraje wav, ale ostatní ani ťuk.
- Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
- Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
- Mýliti se je Myloš.
Vlastně to není ani instalace, jen se šoupne z Lame knihovna: lame.dll do správného adresáře. Audiograbber do svého adresáře, Gold Wave do C:\WINDOWS\System32\ (v XP). Možná je potřeba poté restartovat.
Když já nevím, lame.dll jsem nikdy neinstaloval a nikdy jsem ji k ničemu nepotřeboval. Pokud ji nějaký program (jmenovitě Winamp) potřeboval, tak si ji přidal sám při své instalaci (v adresáři winamp se opravdu nacházejí enc_lame.dll a lame_enc.dll).
Ale připadá mi pitomost cokoli instalovat, když TCMD v té samé verzi, jakož i v řadě svých předchozích verzích přehrával mp3 zcela neproblematicky. Prostě jsem nainstaloval TCMD (jeden z prvních programů v čistém systému) a byly-li nainstalováno ovladače ke zvukovce (řadu let SB Live), nikde žádný problém.
Ale připadá mi pitomost cokoli instalovat, když TCMD v té samé verzi, jakož i v řadě svých předchozích verzích přehrával mp3 zcela neproblematicky. Prostě jsem nainstaloval TCMD (jeden z prvních programů v čistém systému) a byly-li nainstalováno ovladače ke zvukovce (řadu let SB Live), nikde žádný problém.
- Mýliti se je Myloš.
Re: TCMD nepřehrává MP3 Vyřešeno
Tak jsem se nakonec dopídil řešení – TCMD používá prostředků WindowsMediaPlayeru, který jsem neměl nainstalovaný (instalace windows za pomoci nLite).
I doinstaloval jsem obludného bumbrdlíčka a TCMD konečně přehrává.
I doinstaloval jsem obludného bumbrdlíčka a TCMD konečně přehrává.
- Mýliti se je Myloš.