Přechod od O2 k PODA

Problémy s internetovými stránkami, internetovým prohlížečem atpod.

Moderátor: Mods_senior

shippapi
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Přechod od O2 k PODA

Příspěvekod shippapi » 03 črc 2023 16:27

Zdravím všechny,

můj dotaz je jednoduchý. Aktuálně mám v bytě pevný internet od O2 a jejich televizi (pouze IPTV bez STB). Na mé adrese je poskytovatel PODA, který zde má i optickou síť. Nabízí mi levnější služby, tudíž přemýšlím o přechodu. Jediné, co mě zajímá je - jakmile zde technici nainstalují optickou zásuvku a dají mi sem jejich Huawei ONT HG8245H, můžu si za něj (jako vlastní wifi router, nad kterým budu mít kontrolu a který mi rozšíří signál po bytě) zapojit O2 Smart Box 2?

Propojil bych jej pouze skrz UTP kabel - do Huawei LAN 1 a do Smart Boxu do WAN. Je to takto řešitelné? Popř. bych vypnul wifi na tom jejich ONT, aby se mi nekřížila s mou wifinou z routeru. Aktuálně mám ve Smart Boxu ve WAN zapojen terminátor od CETINu.

Byl bych rád, pokud by mi mohl odpovědět někdo, kdo má v tomto více zkušeností, nejsem si totiž jistý, jestli bude zařízení od O2 fungovat i v rámci sítě jiného poskytovatele. Jinak jsem s O2 spokojený co se připojení týče, ale extrémně zdražili a PODA se mi zdá jako dobré východisko, akorát nemám zkušenosti s optikou...

Díky zatím moc.

Reklama
Uziv00
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Přechod od O2 k PODA

Příspěvekod Uziv00 » 03 črc 2023 19:21

Vítej na PC-HELP!
To je snad poprvé, co tu někdo chce zachovat smartbox :-)
Ten jejich hjůvej je třeba přepnout do tzv. bridge módu. To způsobí, že bude fungovat pouze jako modem - převede optiku na ethernet. A pokud správně nastavíš smartbox, bude to fungovat. V bridge módu samozřejmě wifi na hjůveji vypni. Sám jsem takhle měnil nastavení na nějakém ZTE, taky od kyslíka.

pcmaker
Level 4
Level 4
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod pcmaker » 03 črc 2023 20:27

Na Huaweji můžeš jen vypnout Wi-Fi, změnit či skrýt SSID sítě, změnit kanál, heslo a typ šifrování, nastavit třetí oktet IP adresy a to je vše. To lze provést jen přes klientskou zónu na jejich stránkách. Nic víc nelze a do nastavení té krabičky se nedá dostat, údaje pro přístup ti nedají. Do továrního nastavení si PODA uložila jiné heslo, takže reset přístroje nic neřeší.

Uziv00
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod Uziv00 » 03 črc 2023 21:26

V tom případě zkus oslovit přímo podu. Kdysi jsem někde našel, že povolili jen mediakonvertor optika/metalika. Ale už to nemůžu dohledat.
Jinak moc řešení není, pokud budouchtít ten svůj hjůvej v režimu router, budeš moct využít ten smartbox jako switch. Více můj podpis - router jako switch.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Prechod z win 10 na 11
    od paveloslav » 05 dub 2025 18:40 » v Windows 11, 10, 8...
    11
    3267
    od RIKI22 Zobrazit poslední příspěvek
    07 dub 2025 16:57
  • Přechod z W10 na W11 - ano/ne?
    od WolfGunCZ » 08 srp 2024 12:07 » v Windows 11, 10, 8...
    17
    9505
    od stepan102 Zobrazit poslední příspěvek
    15 srp 2024 16:31
  • Přechod z Excel 21 na Excel 24
    od Snekment » 29 led 2025 13:46 » v Kancelářské balíky
    2
    12121
    od Snekment Zobrazit poslední příspěvek
    29 led 2025 15:05

Zpět na “Internet a internetové prohlížeče”