Mám v plánu na PC hrát novější hry, jako Tekken 8, Helldivers 2 apod. Tekken 8 jsem zkoušel a jde vidět razantní pokles v FPS i po konfiguraci nastavení. Pokles FPS jde vidět i při hraní ostatních her, jako třeba Lolko a Fortnite.
Nikdy jsem PC neupgradoval a nechci nic pokazit, jaký komponenty by bylo zapotřebí vymeňit, popřípadě za jaké, nebo co přesně dokoupit ?
I se silnější grafikou bude stávající procesor žábou na prameni. Ne že by to byl úplně šrot, na nižší mainstream použitelný je, ale ve srovnání se současnými modely tam už bude pár desítek procent výkonnostní ztráty. Teoreticky se dá vyměnit třeba za osmijádro i7 9700, ale to už se asi sežene leda po bazarech, a ještě za něj chtějí obvykle tolik, za kolik se dnes pořídí mnohem výkonnější nový procesor.
Pokud by se přikročilo k upgradu, základem by mělo být nahrazení zdroje, který je jednak mimořádně slabý, a nejspíš to i bude nějaký levný šunt.
A jo, on je tam nějaký HP speciál s atypickým rozměrem a kabeláží. Dělal se do toho 500W model, ale ten je taky těžko k sehnání a ještě za nesmyslné peníze. ... tak to je fakt na novou sestavu, jak říká petr22.
potřeboval bych od Vás profesionálů poradit s upgradem PC. Na počítači občas hraji hry, jinak běžná činnost. Žádné úpravy videí apod. Byl bych rád, kdyby mi zůstala jako základ základní deska.
Současná sestava:
MSI B450-A Pro -...
Poslední příspěvek
Za ty peníze není blbost kupovat R7 5700x3D.
Stejně je vtipný, že skoro každej kupuje PC s tím, že v budoucnu může upgradovat.
A když ten moment nastane, tak by radši přešel znovu na novější :D
Coz je presne na co jsem poukazoval kdysi, stejne...
Ahoj, už je to nějaký rok co mi slouží aktuální herní PC a rád bych upgradoval aby zase stíhal nové hry. Konkrétně mám zájet o to slušně rozjet BF6. Co všechno bude třeba vyměnit aby to zase byl konkurence schopný stroj. Rozpočet řekněme kolem 15k...
Poslední příspěvek
Aktualizovat BIOS a vzít procesor Zen3 - buď 5600, 5700, nebo rovnou na hry nejvýkonnější AM4 procesor 5700X3D (ale to případně moc neváhat, prý se přestávají vyrábět). Grafiku asi 9600XT (ideálně verzi s 16GB). RAM případně rozšířit na 32GB (3600...
Přátelé, potřeboval bych poradit s ugpradem PC. Před rokem jsem to zde již řešil, ale nyní, když vyšlo asi vše co mohlo, tak bych do toho již šel.
Mám dvě stávající sestavy, kde ugradovat bych chtěl tu z roku 2019 a z toho co zbyte, tak upravím tu...
Poslední příspěvek
Já měl Palit tři roky (RTX 2080) a ještě jsem ji dobře prodal. :-) Ono taky hodně záleží na edici, jestli je to nějaká lacinnější sotva dlouslotová šlupka, nebo kousek, kde se na provedení nešetřilo.
U nVidie je jsou jen trapné ty aktuální potíže s...
Dobrý den, ahoj,
Přemýšlím o upgradu aktuální sestavy:
Mag torpédo 460
RX5700 xt
I5 10500
Rámky nějaké 2x8 a 2x16 3200mhz DDR4
Zdroj mam 750w
Chtěl bych asi vyměnit desku a procák, protože do tohoto socketu nemohu najít nikde bazarový lepsi...
Poslední příspěvek
Za mě nemá smysl to zachovávat už.. Prodal bych to jako celek cpu+chladič+deska+ramky.
Zdravím, momentálně přemýšlím nad upgradem PC. Do budoucna bych chtěl kupovat úplně nový, ale říkám si, že by se třeba dal za rozumně peníze udělat upgrade aktuálního. Případně třeba koupit nějaké komponenty, které by se daly do budoucna použít při...
Poslední příspěvek
V budoucnu můžeš koupit místo upgradu na AM5 - CPU jako Ryzen 7 5700/5800X3D.
Na ebayi se pohybuje kolem 5.5k. V herním výkonu je na tom cca podobně jako 9600X.