čas od času mi vyběhne tahle notifikace. Projížděl jsem PC vším možným (ESET, adwcleaner, Malwarebytes, Roguekiller, ATF cleaner) a nic to neodhalilo, tak jsem to nějak neřešil. Ale už mě to docela štve a rád bych věděl jestli mi někdo nemůže poradit co to může být. Díky
Zablokována síťová událost - Duplicitní IP adresa v síti
Zablokována síťová událost - Duplicitní IP adresa v síti
Ahoj,
čas od času mi vyběhne tahle notifikace. Projížděl jsem PC vším možným (ESET, adwcleaner, Malwarebytes, Roguekiller, ATF cleaner) a nic to neodhalilo, tak jsem to nějak neřešil. Ale už mě to docela štve a rád bych věděl jestli mi někdo nemůže poradit co to může být. Díky

CPU: Ryzen 7 7800X3D GPU: Sapphire Radeon RX 7900 XTX GAMING 24GB MB: ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI RAM: Kingston Fury Renegade 32GB (2x16GB) DDR5 6400 CL32 PSU: Seasonic Focus (GX-850) - 850W SSD1: Samsung SSD 980 PRO, M.2 - 250GB SSD2: Samsung SSD 980, M.2 - 1TB CASE: Fractal Design Meshify C bílá (okno TG) CPU Cooler: Be quiet! Dark Rock PRO 4 Monitor: 34" LG UltraGear 34GN850-B
Re: Zablokována síťová událost - Duplicitní IP adresa v síti
Co to muze byt jsi zamatlal cerne, jak to mame poznat?
Je nazev toho zarizeni shodny s existujicim?
Je nazev toho zarizeni shodny s existujicim?
Je tam IP adresa. Proto jsem to zamazal. Ta by se veřejně dávat neměla ne?
Naposledy upravil(a) falco_dee dne 05 lis 2024 16:05, celkem upraveno 1 x.
CPU: Ryzen 7 7800X3D GPU: Sapphire Radeon RX 7900 XTX GAMING 24GB MB: ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI RAM: Kingston Fury Renegade 32GB (2x16GB) DDR5 6400 CL32 PSU: Seasonic Focus (GX-850) - 850W SSD1: Samsung SSD 980 PRO, M.2 - 250GB SSD2: Samsung SSD 980, M.2 - 1TB CASE: Fractal Design Meshify C bílá (okno TG) CPU Cooler: Be quiet! Dark Rock PRO 4 Monitor: 34" LG UltraGear 34GN850-B
Staci informace IP adresa ceho to je.
Predpokladam, ze je to interni adresa a zacina na 192.168.
Predpokladam, ze je to interni adresa a zacina na 192.168.
Nenapísal, v akej sieti. Je možno, že sa to deje v jeho domácej sieti - t.z. že niektoré zariadenie má nastavenú pevnú IP v rozsahu DHCP routeru. Pokiaľ ho zapne a IP adresa je už pridelená inému zariadenie a zariadenie s pevnou IP sa snaží pripojiť - nastáva konflikt IP adries - IP je obsadená, ale zariadenie si ju žiada.
Mal by upresniť, v akej sieti sa to stáva.
Mal by upresniť, v akej sieti sa to stáva.
ESET zvykol robiť aj problémy.Možno je to vymyslený problém.Možno zmeniť nastavenie.Ja by som ho odinšlaloval a nainštaloval niečo iné.
Pokud ta začerněná IP začíná na 192.168. nebo 10. , tak se jedná o zařízení ve tvé síti. Zkus ji zadat do prohlížeče, případně zkus v příkazovém řádku nebo se podívej do nastavení routeru do seznamu připojených zařízení, abys zjistil, o jaké se jedná.
Kód: Vybrat vše
ping IP
-
- Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
To by nejdriv musel zmenit IP sveho stroje.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..
Já blbec přeuložil ten začerněný obrázek a teď nevím přesně tu IP adresu. Ale určitě začínala na 192.168. A jelikož mi to vyskočí jen někdy, tak ji teď nevím celou.
EDIT: našel jsem to v historii ESETu. Je to 192.168.1.101
Ano je v domácí síti.
No to je další problém, už dříve jsem se chtěl dostat do nastavení routeru, ale ani za boha se tam nemůžu přihlásit. Zkoušel jsem všechny klasické varianty
EDIT: našel jsem to v historii ESETu. Je to 192.168.1.101
Ano je v domácí síti.
MrVoltz píše:v příkazovém řádku nebo se podívej do nastavení routeru do seznamu připojených zařízení, abys zjistil, o jaké se jedná.
No to je další problém, už dříve jsem se chtěl dostat do nastavení routeru, ale ani za boha se tam nemůžu přihlásit. Zkoušel jsem všechny klasické varianty

A co v siti ma tu adresu ?
V prohlížeči mi to nic nevyhledá. Přes příkazový řádek jsem zadal ping IP + tu adresu tak to napíše "Ping request could not find host IP, please check the name and try again" a do nastavení routeru se nemůžu dostat jak jsem psal výše..
Musis vedet, jake zarizeni ma v tvoji siti jakou IP adresu.
Projdi je postupne a na kazdem se podivej.
Projdi je postupne a na kazdem se podivej.
Zpět na “Viry, antiviry, firewally…”