ale nechce mi fungovat monitor i když je zapojený v grafické kartě ale když změním grafickou kartu na NVIDIA GeForce GTX 1660Ti tak funguje děkuji za radu
Nejako nechápem. Ty máš v PC DVE grafiky, každú od iného výrobcu? Čo máš v BIOSe/UEFI nastavené, ktorá bude predvolená, aktívna. Do ktorej máš zastrčený kábel?
Predpokladal bych, ze kdyz vytahne Radeon a misto nej da Geforce, tak mu obraz nabehne. Bud neco blbe zapojene nebo je ten Radeon nefunkcni. Idealni by bylo ho zkusit jinde nebo ho poslat na reklamaci a pokud bude reklamace zamitnuta, tak hledat problem jinde.
HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP USB-C G5 Essential + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W
Kdo vybiral komponenty? Intel procesor z roku 2021, kdyz se do hernich PC pouzivaji v podstate uz pouze Ryzeny. Zdroj take uplne nevzbuzuje
duveru, 750W zdroj pouze za 1700 Kc. Budeme predpokladat, ze je vse spravne zapojeno, tedy pridavne napajeni grafiky kazdy konektor na
samostatnou napajeci vetev ze zdroje.
Ja to chapu tak, ze s Radeonem PC nejde zapnout, ale kdyz se Radeon vymeni za tu starou Nvidii, tak PC funguje.
Zivan píše:Predpokladal bych, ze kdyz vytahne Radeon a misto nej da Geforce, tak mu obraz nabehne. Bud neco blbe zapojene nebo je ten Radeon nefunkcni. Idealni by bylo ho zkusit jinde nebo ho poslat na reklamaci a pokud bude reklamace zamitnuta, tak hledat problem jinde.
AMD Radeon RX 7800 XT 16GB vs NVIDIA GeForce GTX 1660Ti - čo ti to vraví? Dve rozdielne grafiky od dvoch rozdielnych výrobcov - každá má ovládač od svojho výrobcu. Takže - ak pichne AMD grafiku a má ovládač od nVidie (a tiež naopak) - myslíš, že to bude na 100% fungovať? Ani náhodou! Možno by pri prehadzovaní fungovali jedna i druhá - ale jedine s generickým ovládačom, so základom.
Pokud po zapnuti pocitace neni obraz na monitoru, tak to nemuze byt zpusobene ovladacem ve Windows! Obraz
na monitoru byt musi, pokud neni, je to hardwarovy problem. Zobrazeni POSTu nepotrebuje k funkci ani Windows,
ani operacni system, ani disk v pocitaci, musi fungovat vzdy.
Jedine co se stane pokud neni nainstalovan ovladac je ze Windows nabehnou se zakladnim ovladacem Microsoftu,
v nejakem zakladnim rozliseni, ale obraz na monitoru je vzdy. Na zobrazeni BIOSu a POSTu nemaji ovladace zadny vliv.
Tazatel nezminuje, jestli je ten pocitac sestaveny ted a nejde zapnout, nebo fungoval od roku 2021-2023 kdy dane komponenty
vysly az doted a najednou nejde zapnout. Procesor je z roku 2021, grafika z roku 2023.
No, tazatel píše, že je to nové PC, takže je ten počítač nejspíše sestavěný teď.
A pokud se ti nic nezobrazuje už od samotného zapnutí PC, tak to není ovladači grafické karty. Takže na tvém místě bych si zkontroloval zda je opravdu vše správně zapojeno a vše sedí na doraz (grafika v základovce, kabely v grafice).
Pokud to stále nejde, zkus jen pohledově omrknout tu grafiku a mrkni na piny (ta část, která se vsunuje do základovky) jestli to není třeba nějak fyzicky poškozené (třeba jsi při skládání sestavy neopatrně zatlačil na grafiku). Nepředpokládám ale, že to bude ten problém. Jen mě to tak napadlo.
No, pokud stále nefunguje, zřejmě bych reklamoval.
Ahoj, zakoupil jsem nove monitory 2K ale moje GPU RTX3060Ti je na to pro hry již poněkud slabší, muj rozpočet je cca 15K, Děkuji za rady, PC je v popise
Poslední příspěvek
Jestli chceš mít pokoj na delší dobu, tak bych šel do 16GB. Navíc nikdy nevíš co si budeš chtít zahrát i jinýho.
potřeboval bych poradit při výběru nové televize. Rozpočet bych si představoval kolem 25k. Chtěl bych vyzkoušet nějakou OLED, poradili byste mi z čeho bych si měl vybrat?
Mám v plánu koupit nějakou IPTV a popřípadě nějakou streamovací...
Poslední příspěvek
Pokud se spokojis s velikostí, tak proč ne. Je to OLED a má 100hz. Za ty peníze lepší nesezenes.
Ahoj, dal by mi někdo tip na dobrá sluchátka? Cena kolem 2500. Nechci pecky, sloužily by na poslech při cvičení (posilovna i běh), takže musí pevně sedět na hlavě. Ideální dlouhá výdrž a bezdrátové.
Máte někdo představu?
Díky moc.
Poslední příspěvek
Mně u těch Marshallů přijde že se tam ucho nevejde :D
Ahoj na techpowerup AMD Radeon RX 9070 a AMD Radeon RX 9070 XT mají být v prodeji od 24 ledna a nVidia GeForce rtx 5080 a nVidia GeForce rtx 5090 a nVidia GeForce rtx 5090 D mají být v prodeji od 30 ledna.
Na Alze už mají informace jen pro nVidia...
Poslední příspěvek
Hardwarove chyby to byt nemohou, prodejci uz maji karty ve skladech. Jak by vyresili hardwarove chyby karet, co uz jsou davno vyrobene?
nedávno jste mi tu radili s upgradem PC z intela 8400 na ryzen 5700x :-) Tak přemýšlím, že bych se zase posunul dál a vyměnil i grafickou kartu, myslím, že tu hodně lidí má zajímavé nápady, tak se chci zase poradit.
Moje sestava:
AMD Ryzen...
Poslední příspěvek
Na QHD určitě 16GB, 12 už leckdy nestačí (např. na ultra detaily + RT) a časem to bude horší.