Na reklamaci určitě ne.
Poslední dobou nad tím přemýšlím a sám jsem si upravil chlazení, protože chladič u staré grafiky jel v zátěži vždy na 100% a hrozně hučel.
U nové jsem ho sotva slyšel, takže jsem to nastavil tak, aby to nerušilo a zároveň aby teplota v pamětích byla na max 80°C.
Teď polemizuju nad tím, jestli se mi vyplatí vypnout režim 0 RPM, aby paměti GPU měly po celou dobu chodu PC o 8°C nižší teploty za cenu opotřebení větráků.
Ale řekl bych, že 0 RPM je výhodnější.
Já jen v Adrenalinu zapnul fan tuning a advanced control. Pak mi přišlo, že větrák moc hlučí, tak jsem ubral maximum otáček, aby mě to neotravovalo.
A v zátěži mi zkrátka teď jede o trochu víc než předtím a teploty hitujou max 80°C.
Není to žádná věda, jen podle pocitu a změřit si teploty v zátěži před a po, abys viděl výsledek.
Určitě mi nepřijde správný, aby grafika ve 100% zátěži ani nebyla slyšet
(+ se to významně projevuje na teplotách a petrovo poznámka dává smysl a věřim jeho zkušenostem)
Tak jsem pridaval jeste jeden vetrak a z niceho nic se mi spustil v zatezi na grafice coil whine celkem silny. Mel jsem grafiku vytazenou a znovu jsem ji vracel. Muze to byt tim? Jako je tu velmi mala pravdepodobnost ze jsem si toho pres sluchatka predtim nevsiml, ale dost o tom pochybuju. A je to jen v RDR2 pri hrani. Kdyz vejdu do menu je to hned pryc. Jeste doplnim ze od doby, kdy jsme naposled psali o undervoltu jsem s tim nic nedelal, ani s krivkama fanu, celou dobu to bylo v defaultu.
Edit: odpojení toto vetraku nepomohlo
Abbc3 Spoiler Show
CPU AMD Ryzen 9600x + DeepCool Assassin IV GPU PowerColor Hellhound RX 9070XT MB Gigabyte B850 Aorus Elite Wifi6E RAM Kingston Fury Beast 32GB 6000MHz CL30 SSD 2x WD Blue SN5000 1TB NVMe PSU Corsair RM750 Gold Case DeepCool CH370 White Monitor 1 ASUS VG259QM 240Hz Keyboard Redragon K582 Surara Mechanical Mouse SteelSeries Aerox 5 wireless
To grafika ve vysoké zátěži může dělat. Já to přes sluchátka nevnímám Jen tip - jsou v Adrenalinu omezené fps na maximum toho, co monitor zvládá? Karta může zbytečně generovat snímky, které monitor ani neumí zobrazit.
Hraní > Grafické karty > Řízení cílové frekvence
Zdravím, po dlouhé době (asi 6ti letech) přemýšlím nad upgradem PC (spíše totální výměně).
Jelikož se v tom nějak extra nepohybuji a nevyznám, tak jsem se chtěl zeptat na rady a tipy.
Jde mi hlavně o gaming a práci v adobe (premiere, photoshop,...
Poslední příspěvek
Ze současné sestavy chci použít jen GPU (GTX 1660 Super 6GB - do konce roku chci taktéž vyměnit) a ještě 500GB SSD co mám na OS, zbytek tam je zastaralé (AM4 socket, DDR4, snad 12 let staré HDD s 1TB, které už začíná blbnout, slabý zdroj - vykuchá...
Ahoj, chtěl bych poradit s upgradem tichého herního PC pro hraní ve 4K.
Hraji převážně na 4K OLED TV, těším se na nové hry jako KCD 2, Civilizace VII, Witcher 4.
Upgrade budu dělat v dubnu 2025, kdy dojdou penízky.
Rozpočet mám max 50.000,-
V...
Přemyšlím o poskládání PC na hraní her, především abych rozjel KCD2 na ultra/high
Ideálně bych se chtěl pohybovat něco do 60K. Je mi jasne že by se dalo poskládat něco za menší častku co by bohatě stačilo, ale zároven bych to chtěl mit...
Poslední příspěvek
Stačil. Účinnější nebo tišší můžeš vybírat Noctua podle NSPR
Od středního max TDP skočí tyhle CPU klidně i chvilkově na dvojnásobek.
Co ale překvapí jen teplota na 3D cache AMD, která jde i přes 100st C. S tím se počítá, průvan ve skříni ochrání...