Jaký používáte antivirus?
Jaký používáte antivirus?
Zdravím, do nedávna jsem si platil Comodo antivirus, nicméně licence mi skončila a přemýšlím jestli koupit další licenci a nebo se podívat po něčem jiném? Žádný problém jsem s ním neměl, ale o toto téma se nezajímám a tak mě zajímá, jestli není nějaká "jistota" (kromě vlastní hlavy). Vybírám něco s cenou okolo 300kč, budu kupovat na aukru/ebay. Jsem běžný uživatel. Díky
Ryzen 5 5600, RX 6600XT. 16GB 3200 Mhz
Re: Jaký používáte antivirus?
A čo takto znova použiť tú hlavu? Aký máš OS? Ak máš W, W - tak AV tam už máš vstavaný a ZADARMO! Rôzne platené AV programy - je to počiatok toho, že časom ti začne robiť neplechu. Mnohí ti pripomenú AV Avast, AVG, Avira... i platené a napokon dospeješ k výsledku, že práve tieto ti lezú do PC a snoria v ňom a časť z toho často "utečie" tam, kam nemá. Vstavaný Defender - ani o ňom nevieš, robí svoju prácu - veď M$ i tak vie všetko o tebe. Tak načo poskytovať svoje súkromie ešte niekomu ďalšiemu?
Zhrnutie: vykašli sa na Comodo, Avira, AVG, Avast, ESET NOD, McAfee (ten je jeden z najhorších), ktoré ti často zablokujú to čo nemusia a pošlú ti ešte aj falošné hlásenia (len aby si si zase niečo stiahol a platil) - vstavaný Defender plne postačuje obyčajnému BFU.
Zhrnutie: vykašli sa na Comodo, Avira, AVG, Avast, ESET NOD, McAfee (ten je jeden z najhorších), ktoré ti často zablokujú to čo nemusia a pošlú ti ešte aj falošné hlásenia (len aby si si zase niečo stiahol a platil) - vstavaný Defender plne postačuje obyčajnému BFU.
Mám Win 11, jasně hlavu používám, ale chci mít nějakou "zálohu". Čtu názory, že defender stačí, pak ale lidí píšou že to je jak cedník a ani kolikrát nepozná, že se ti vir "hrabe" ve windowsu, proto ten dotaz. Pokud mi to zaručí bezpečnost dat a banky, tak ať si o mně klidně například eset ví, to je mi fakt jedno, bez toho bys dneska nemohl ani vyjít ven.
Ryzen 5 5600, RX 6600XT. 16GB 3200 Mhz
Já zůstávám u Kasperského KIS
(roky ověřená kvalita). Můžeš dát třeba Norton 360 nebo Eset.
Noton má nevýhodu, že chce vytvořit účet a číslo platební karty. Kartu pak ale můžeš v účtu smazat.

Noton má nevýhodu, že chce vytvořit účet a číslo platební karty. Kartu pak ale můžeš v účtu smazat.
- pcmaker
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Taky používám na všech zařízeních Kaspersky, ale ve Free verzi zdarma. U antiviru, který je součástí Windows, je problém v okamžiku napadení Ransomwarem. Nevím, jak ve Win11, ale ve Win10 se mu podařilo ochranu obejít. Kolega by mohl vyprávět. V práci máme taky Kaspersky pro firmy. Ten je placený.
Presne tak, Defender nepozna ze neco sifruje data na disku. Ignoruje to. Kazdy kdo za posledni roky donesl pocitac se zasifrovanym diskem tam mel jen Defender.
Prakticky kazdy, kdo zastava nazor ze Defender staci nemel jeste zasifrovany obsah disku ransomwarem.
Samozrejmosti je aktualni verze OS a vsechny bezpecnostni aktualizace.
Prakticky kazdy, kdo zastava nazor ze Defender staci nemel jeste zasifrovany obsah disku ransomwarem.
Samozrejmosti je aktualni verze OS a vsechny bezpecnostni aktualizace.
Spoustu let 360 Total Security (Free), Malware Hunter (placený, ale z giveaway zdarma). Mají podobné menu a navzájem se super doplňují. Když použiji nějaký soft na kontrolu zabezpečení, tak mám vždy vše ok.
Žij, jako bys měl zítra zemřít. A uč se, jako bys měl žít věčně.
Já používám osvědčenej Bitdefender Antivirus Plus. Funguje, člověk o něm neví pokud se neaktualizuje nebo zrovna neřeší aktuální problém a má zanedbatelnej vliv na výkon. Naposledy jsem kupoval licenci 10 měsíců zpátky, za necelý 3 stovky na rok.
Don’t panic, it’s organic!
Intel Core i5-10400F, Gigabyte GTX 1660 Super OC, HyperX Predator 16GB (2x8GB) DDR4 2666 CL13, Seasonic CORE GM-500 - 500W, ASRock B460M PRO4 - Intel B460
Intel Core i5-10400F, Gigabyte GTX 1660 Super OC, HyperX Predator 16GB (2x8GB) DDR4 2666 CL13, Seasonic CORE GM-500 - 500W, ASRock B460M PRO4 - Intel B460
Já bych ten aktuální operační systém nepřeceňoval. U nás používáme PC WIN7 s ESET na účetnictví, emaily, eshop a běžný přístup na net, a bez problémů.
Kdo se nechová bezpečně, tak ho nezachrání ani WIN11 ani jakýkoliv antivir.
Kdo se nechová bezpečně, tak ho nezachrání ani WIN11 ani jakýkoliv antivir.
Zpět na “Viry, antiviry, firewally…”