Budou níže odkazované externí CD/DVD mechaniky a jiné podobné bezproblémově fungovat po připojení k počítači? Jedná se mi především o to, že je to z Číny a někdy dávno jsem někde četl, že CD a DVD z Asie a jiných regionu země nemusí u nás v Evropě a v Česku fungovat, protože různé regiony země používají různé systémy nebo jak to nazvat pro záznam na CD a DVD které nejsou kompatibilní s tím jaký se používá u nás v Česku a asi v Evropě. Nerad bych kupoval něco co sice bude funkční, ale u nás v Česku nepoužitelné protože to nedokáže přečíst české CD a DVD.
Také by mne zajímalo jestli taková externí CD/DVD mechanika by byla funkční jako přehrávač CD a DVD i při zapojení do televize.
Já se v těchto věcech nevyznám a tak se radějí chci poratit abnych zbytečně nekupoval něco co mi pak může být k ničemu.
https://www.temu.com/cz/1pc-black-external-cd-dvd-drive-usb-2-0--portable-external-cd-rw-drive-dvd-rw-burner-writer-player-for-laptop-notebook-pc-desktop-computer-and-external-cd-dvd-drive-for-laptop-dvd-player-for-laptop-8in-1-usb-3-0-ultra--portable-g-601102499781150.html
https://www.aliexpress.com/item/1005009278568657.html

Budou tyto CD/DVD mechaniky fungovat?
- 
				Tint
 - Level 1.5

- Pohlaví: 

- Stav:

Re: Budou tyto CD/DVD mechaniky fungovat?
Proč nehraješ na jistotu. To nemáš pětistovku? 
V televizi to nejede, nebo snad jeden model Hitachi, ale tam je potřeba do Android Tv dvě APP
https://mechaniky.heureka.cz/f:2049:386463/
https://hitachi-lg.com/sw/include/page/ ... index.html

V televizi to nejede, nebo snad jeden model Hitachi, ale tam je potřeba do Android Tv dvě APP
https://mechaniky.heureka.cz/f:2049:386463/
https://hitachi-lg.com/sw/include/page/ ... index.html
- 
				zeus
 - Elite Level 10.5

- Pohlaví: 

- Stav:

Region umela zmenit snad kazda DVD mechanika, kterou jsem kdy videl. I kdyz jen 5x, pokud si to dobre pamatuji.

Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..
CD zadny region nema.
U DVD maji region pouze lisovana DVD s filmy, nic jineho.

U DVD maji region pouze lisovana DVD s filmy, nic jineho.
Nejde o nějakou pětistovku, ale o princip, že proč kupovat něco dráž když to stejné nebo podobné můžu mít i za levnější cenu. Dá se předpokládat, že i kdybych to koupil u nás v Česku nebo někde v Evropě tak to s velkou pravděpodobnosti asi bude stejně Made in China, ale za o něco větší cenu.Tint píše:Proč nehraješ na jistotu. To nemáš pětistovku?
Například zde a zde mj. čtu, že "k jeho provozu vám postačí přiložený kabel, který vám umožní připojit jej k počítačům a dalším elektronickým zařízením včetně televizorů.". Je to tato mechanika nějaká vyjímka která by takto měla fungovat i po připojení k televizorům? Mám televizi LG.Tint píše:V televizi to nejede, nebo snad jeden model Hitachi, ale tam je potřeba do Android Tv dvě APP
zeus, petr22:
Znamená to smnad to, že tím regionem se nemusím zabývat, protože i CD/DVD mechaniky z Číny nebo někde z Asie by mi u nás v Česku měly z českými a evropskými CD a DVD normálně a bez problémů fungovat?
 Například zde a zde mj. čtu, že "k jeho provozu vám postačí přiložený kabel, který vám umožní připojit jej k počítačům a dalším elektronickým zařízením včetně televizorů.". Je to tato mechanika nějaká vyjímka která by takto měla fungovat i po připojení k televizorům? Mám televizi LG.
Keď som sa pozrel na obrázky tých, ktoré si hore uviedol - ihneď ma zarazil jeden fakt - používajú svoj vlastný model "USB" - nie je to žiadny štandardný USB konektor. Ak by sa ti kabel stratil, poškodil - i keby mechanika bola OK - ako by si ju bez ich "špeciálneho" kábla pripojil k iným zariadeniam? Pre pár Kč úspor ide kupovať čínsky fake šmejd?
- 
				Tint
 - Level 1.5

- Pohlaví: 

- Stav:

asi bude stejně Made in China
Všechno je čína
Ohledně reklamace, tady máš kde. Nebo za ty peníze přímo sběrný dvůr
A ta Izoxis na TV nepojede. Nicméně, peníze jsou to tvoje
Opakuji: CD zadny region nemaji a jedina DVD, ktera maji region, jsou lisovane DVD filmy, ktere maji u nas Region 2.
Jedine co ti nepujde prehrat jsou koupene lisovane DVD s filmy ktere maji jiny region, nez 2.
Region 2 je komplet cela Evropa krome Ruska a napriklad Japonsko.
Pokud nemas koupene lisovane DVD s filmy z Ciny, Ruska nebo USA tak to nemusis vubec resit.
Cokoliv co si na DVD vypalis sam zady region mit nebude.
Co se tyce DVD mechaniky a TV - kazde lisovane DVD-Video ma ochranu proti kopirovani, moc pochybuju ze v TV bude neco co ji umi obchazet.

Jedine co ti nepujde prehrat jsou koupene lisovane DVD s filmy ktere maji jiny region, nez 2.
Region 2 je komplet cela Evropa krome Ruska a napriklad Japonsko.
Pokud nemas koupene lisovane DVD s filmy z Ciny, Ruska nebo USA tak to nemusis vubec resit.
Cokoliv co si na DVD vypalis sam zady region mit nebude.
Co se tyce DVD mechaniky a TV - kazde lisovane DVD-Video ma ochranu proti kopirovani, moc pochybuju ze v TV bude neco co ji umi obchazet.
					Naposledy upravil(a) petr22 dne 04 lis 2025 12:41, celkem upraveno 1 x.

- 
				zeus
 - Elite Level 10.5

- Pohlaví: 

- Stav:

Kdyz to chce k TV, tak zrejme bude prehravat i DVD filmy. Na to je ale daleko vhodnejsi DVD prehravac (ci rekorder).

Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..
						- šulda
 - Level 4.5

- Pohlaví: 

- Stav:

vlazy píše:Nejde o nějakou pětistovku, ale o princip
Ano, takhle to je, pokud u nás budeš kupovat dráž totožný kus. Tint ti ale dal odkaz na "značkové" kusy. V Číně si nechává vyrábět půlka světa, ale se svou technologií, zárukou atd. Číňan je pro ně holt pracovník za hrst rejže. Takže názor že je vše z Číny je zcela mimo. On i Číňan umí vyrobit kvalitně, ale nechce za to dvě padesát, ale adekvátní cenu dle trhu. Tint Tě jen správně upozornil. Pokud to chceš využívat, tak za stopade až stodevadesát je to prostě jen šrot do bytu na pár použití. Znám kolem sebe spoustu lidí kteří na to přišli, ale taky spoustu lidí kerým to nedochází a kupujou a kupujou. No a pak se diví když je s tím opravář pošle do patřičných míst.
Člověk se pořád učí.
"k jeho provozu vám postačí přiložený kabel, který vám umožní připojit jej k počítačům a dalším elektronickým zařízením včetně televizorů.". :
Divas se na to moc jednoduse. On je obrovsky rozdil, kdzy pripojis mechaniku k TV a pustis si tam fotky vypalene na DVD, nebo tam strcis
DVD Video s ochranou proti kopirovani, ktera vyzaduje aby v TV bylo nainstalovane neco, co ji podporuje.
Mas tam mnoho promennych a ani jednu neznas. Odpoved neni proste Ano nebo Ne.

Divas se na to moc jednoduse. On je obrovsky rozdil, kdzy pripojis mechaniku k TV a pustis si tam fotky vypalene na DVD, nebo tam strcis
DVD Video s ochranou proti kopirovani, ktera vyzaduje aby v TV bylo nainstalovane neco, co ji podporuje.
Mas tam mnoho promennych a ani jednu neznas. Odpoved neni proste Ano nebo Ne.
- 
				Tint
 - Level 1.5

- Pohlaví: 

- Stav:

Mám, dole přiloženu, vyzkoušeno s TV Panasonic Android TV. Neviděli se. Zjišťoval jsem proč Hitachi stávkuje, nebo TV, já trefil model vedle, už jsem to pak neřešil. Já ji měl koupenou dřív než jsem se o to začal zajímat, že by jako, ale tak jednoduché to není. Mechanika jako taková slouží, není problém, v šupliku se hodí dycky
https://mechaniky.heureka.cz/hitachi-lg-gp57e/#prehled/
černou, obrázků je tam mraky

https://mechaniky.heureka.cz/hitachi-lg-gp57e/#prehled/
černou, obrázků je tam mraky
- 

- Mohlo by vás zajímat
 - Odpovědi
 - Zobrazení
 - Poslední příspěvek

- 

- 6
 - 2282
 - 
						od petr22
						Zobrazit poslední příspěvek 
15 pro 2024 17:59

- 

- 
												Na MS Outlook 2019 přestaly fungovat gmail účty Příloha(y)
od tazatel » 12 kvě 2025 13:02 » v Komunikace na internetu - 17
 - 11206
 - 
						od rhsCZ
						Zobrazit poslední příspěvek 
14 kvě 2025 18:57

-