kecalek:
Asi myslíš kabel s konektorem USB-B a to není nic zvláštního co by se nedalo běžně sehnat a koupit v případě potřeby. Myslím, že hledáš problém tam kde žáden není.
Tint:
Pokud jde o reklamaci tak např. na AliExpress s tím není příliš velký problém. Dá se tam v případě potřeby podat spor který je v případě, že se problém dobře popiše, nafoti a případně nahraje i video většinou vyřešen ve prospěch kupujícího a peníze jsou částečně nebo úplně vrácené bez nutnosti reklamované zboží vracet zpět. Mám s tím už nějaké zkušenosti kdy jsem takto jednoduše tam vyreklamoval už několik věcí a to do 1 - 2 týdnů a peníze mi byly vrácené. U nás v Česku reklamace trvá většinou minimálně měsíc a to ještě ne vždy prodejce reklamaci uzná. Také si myslím, že hledáš problém tam kde žáden není.
petr22:
Děkují za vysvětlení ohledně těch regionů. Pokud jde o použití CD/DVD mechaniky i s TV tak na tom mi až tolik nezáleží. Pouze mne to zajímalo jestli by to s TV fungovalo, protože i pro to bych měl využití.
šulda:
Ano z Číny se dá koupit věcí nekvalitní, ale určitě ne všechno je šrot na pár použití. V Číně jsem už levnějí než u nás nějakou elektroniku nakoupil a většinou je to dostatečně funkční a kvalitní. Je dobré si před koupi z Číny přečíst recenze co o čem jiní kupující píšou a jak to hodnotí a zvážit jestli to nevypadá nějak pochybně a pokud se přes to koupi zmetek tak to reklamovat. Někteří ale bohužel vše koupené z Číny jednoznačně a bez přemýšlení nad tím to hodnotí tak, že je to z Číny a tak je to určitě nějaký nekvalitní zmetek a jinak to za žádných okolnosti ani nemůže být. Přitom si takoví neuvědomují, že i u nás v Česku se dá koupit nekvalitní zmetky a to za několikanásobnou cenu, ale mají pocit, že kupují super kvalitu. I v Česku je dost prodejců kteří dovážejí levné nekvalitní zboží z Číny a zde je prodávají draze tak aby na tom co nejvíce vydělali. Jsou i firmy které dovážejí zboží z Číny a lepí na to štítky s adresou výrobce jejích české firmy tak aby to lépe vypadalo, že to není Čína.
Budou tyto CD/DVD mechaniky fungovat?
Re: Budou tyto CD/DVD mechaniky fungovat?
Jenze ten spor na AliExpressu muzes otevrit pouze do 15 dnu od prevzeti zbozi.
Zkus neco resit primo s prodejcem po teto dobe, protoze AliExpress uz to zajimat nebude. Pokud vubec odpovi,
bude chtit zbozi poslat do Ciny.
U nas mas zaruku 2 roky. I ten cinsky sunt mas po 2 letech jak vyreklamovat.
Zkus neco resit primo s prodejcem po teto dobe, protoze AliExpress uz to zajimat nebude. Pokud vubec odpovi,
bude chtit zbozi poslat do Ciny.
U nas mas zaruku 2 roky. I ten cinsky sunt mas po 2 letech jak vyreklamovat.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 6
- 2282
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
15 pro 2024 17:59
-
-
Na MS Outlook 2019 přestaly fungovat gmail účty Příloha(y)
od tazatel » 12 kvě 2025 13:02 » v Komunikace na internetu - 17
- 11211
-
od rhsCZ
Zobrazit poslední příspěvek
14 kvě 2025 18:57
-