Ahoj,
Rozhodl jsem se vylepšit svůj PC. Momentálně mám: Ryzen 5 5600 16gb ram Msi Armor A - Pro
Přemýšlím nad tímhle:
https://m.alza.cz/amd-ryzen-5-9600x-d12482042.htm
https://m.alza.cz/asrock-a620m-pro-rs-d ... 933d84e7ae
https://m.alza.cz/kingston-fury-16gb-ki ... 631279.htm
Diky za pomoc.
Kontrola sestavy
Re: Kontrola sestavy
Pokud se hodně šetří, tak úplně stačí Ryzen 7600, ve hrách se rozdíl prakticky nepozná. RAM 6000 MHz, CL36 (nebo méně) s podporou AMD EXPO. Deska je pro nenáročné, ale poslouží. Jaké je k tomu grafika?
Mně teda tenhle upgrade moc nedává smysl. Budeš v tom skoro za 10k a budeš mít téměř to samý.
Jestli by nebylo pro tebe spíš lepší jít do nové GK a upgrade RAM na 32GB.
Případně vzít nějaký CPU AM4 bazar s 3D cache. Záleží na penězích, určení PC a co se sežene.
Případně vzít nějaký CPU AM4 bazar s 3D cache. Záleží na penězích, určení PC a co se sežene.
Alferi píše:Pokud se hodně šetří, tak úplně stačí Ryzen 7600, ve hrách se rozdíl prakticky nepozná. RAM 6000 MHz, CL36 (nebo méně) s podporou AMD EXPO. Deska je pro nenáročné, ale poslouží. Jaké je k tomu grafika?
Mam RTX 3070, raději bych ušetřil co nejvíc na upgrade.
Dodatečně přidáno po 56 vteřinách:
WinDroid píše:Mně teda tenhle upgrade moc nedává smysl. Budeš v tom skoro za 10k a budeš mít téměř to samý.
Chci právě co nejvíc ušetřit, netaktuji nic, stačí mi jenom abych dostal z počítače víc u FPS hrách.
Tak grafiku máš na dnešní poměry docela dobrou.
O taktování nic nepíšu. Jen mi moc nedává smysl měnit desku + RAM skoro za 5k a mít to samé.
Ve finále když vezmeš na AM4 patici např. 5700X3D, tak seš na herním výkonu 9600X.
K tomu jen přikoupit dalších 16 GB RAM a seš na tom, za ty peníze, mnohem lépe.
Sice bez AM5, ale vydrží ti to dalších X let bez investic. Aktuálně nižší cena a dostaneš se na lepší výsledky (pak klidně až AM6)
O taktování nic nepíšu. Jen mi moc nedává smysl měnit desku + RAM skoro za 5k a mít to samé.
Ve finále když vezmeš na AM4 patici např. 5700X3D, tak seš na herním výkonu 9600X.
Sice bez AM5, ale vydrží ti to dalších X let bez investic. Aktuálně nižší cena a dostaneš se na lepší výsledky (pak klidně až AM6)
WinDroid píše:Tak grafiku máš na dnešní poměry docela dobrou.
To jsem netušil, díky za info, zrovna koukám po bazosi apod, nikdo ho neprodává :(
Na aukru je teď přihazování, nebo na ebayi je spousta nabídek.
Cenu bych viděl tak kolem 5.5-6k max.
Já osobně do téhle varianty půl roku zpět šel a obzvlášť v dnešní době, kdy paměti jdou 2x cenově nahoru, tak to dává o to větší smysl.
(btw - nejspíš čím dřív koupíš DDR4 16GB ideálně stejnou značku a dual, tim líp)
edit: ramky taky určitě bazar, to je skoro nezničitelný a cenově se dostaneš mnohem níž
Já osobně do téhle varianty půl roku zpět šel a obzvlášť v dnešní době, kdy paměti jdou 2x cenově nahoru, tak to dává o to větší smysl.
(btw - nejspíš čím dřív koupíš DDR4 16GB ideálně stejnou značku a dual, tim líp)
edit: ramky taky určitě bazar, to je skoro nezničitelný a cenově se dostaneš mnohem níž
WinDroid píše:Na aukru je teď přihazování, nebo na ebayi je spousta nabídek.
Zkusím tam přihodit, snad vyhraju. Vubec se totiž neorientuju na Aukru jak funguje platba apod. Jestli to je funkční a neni to rozbité až mi ti přijde
Dodatečně přidáno po 29 vteřinách:
Rámky se bojím ze nikdo nebudou mít, jsou to totiž adata a nejsou to zrovna nejlepší co jsem mohl koupit.
Na Aukru je ochrana kupujícího, neříkám že 100% a nemám s tím zkušenost, ale nakoupil jsem už spoustu věcí a zatím se mi nikdy nestalo, že by mi přišla nefunkční věc. A to jsem kupoval x let staré. A 5700X3D je ani ne 2 roky starý. To by měl být ještě v záruce.
U ramek při nejhorším můžeš použít i jiné, ideálně stejná značka, stejné CL, stejné MHz.
U ramek při nejhorším můžeš použít i jiné, ideálně stejná značka, stejné CL, stejné MHz.
WinDroid píše:Na Aukru je ochrana kupujícího, neříkám že 100% a nemám s tím zkušenost, ale nakoupil jsem už spoustu věcí a zatím se mi nikdy nestalo, že by mi přišla nefunkční věc. A to jsem kupoval x let staré. A 5700X3D je ani ne 2 roky starý. To by měl být ještě v záruce.
V neděli končí aukce, ozvu se tedy v neděli
Jestli rozšiřovat RAM na AM4, tak dát pryč současných 2x8 a pořídit 2x16. 4x8 na XMP profilu velmi pravděpodobně stabilně nepojede.
tyhle ramky mam, jenom blbec když jsem kupoval, tak jsem koupil jednu 2666Mhz a druhou 3200Mhz, ted je mam na 3000Mhz
https://www.mkpocitace.cz/detail/8GB-DD ... 51?zoneId=
https://www.mkpocitace.cz/detail/8GB-DD ... 51?zoneId=
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 0
- 5389
-
od viktorsavo