Ahoj,
Uvažuji o vylepšení mého PC.
Chtěl bych si koupit tento disk: https://www.alza.cz/apacer-as2280p4-1tb-d6376905.htm
Vložit ho do tohoto adaptéru: https://www.tsbohemia.cz/axagon-pcem2-d ... er_d310141
A celé to zasadit do základní desky MSI 970 GAMING (MS-7693) s BIOSem V22.4.
Jedná se o starší desku. Tak jsem si založil ticket u MSI support s dotazem jestli je možné z NVMe disku i bootovat. Přišla mi opatrná odpověď ve stylu:
„Fyzicky to zapojíte, ale netestovali jsme to, neručíme za funkčnost z pohledu BIOSu.“
Má otázka: Má s tím někdo zkušenosti? Bude to běžet a nebo jsem odsouzen si koupit SSD se SATA III?
NVMe disk do starší MB přes adaptér
Moderátoři: Marfy, Mods_senior, Mods_junior, HW spec team
-
DarkKnight
- Level 2

Re: NVMe disk do starší MB přes adaptér
Do mrtve AMD FX platformy z roku 2010 bych osobne neinvestoval. Uz pred 10 lety jsem vsem rikal, ze i Intel dvoujadro
je vykonnejsi nez to AMD pseudo osmijadro.
Poridil bych treba pouzity Ryzen 5600 s deskou a RAM, bude to za par korun a na desce bude NVMe slot.
je vykonnejsi nez to AMD pseudo osmijadro.
Poridil bych treba pouzity Ryzen 5600 s deskou a RAM, bude to za par korun a na desce bude NVMe slot.
- pcmaker
- Level 4

- Kontaktovat uživatele:
Re: NVMe disk do starší MB přes adaptér
Taky si myslím, že to zapojit půjde, ale bootovat z toho asi nepude. Musel by sis udělat bootovací flešku a na ni nainstalovat NVMe ovladač, který zviditelní SSD při startu PC. Bootovací flešku bys musel mít připojenou při každém startu PC.
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 6 Odpovědi
- 6194 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od b.m
-
- 0 Odpovědi