jak dostat do pc ScanDisk

...

Moderátor: Mods_senior

Prkp
Level 2
Level 2
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

jak dostat do pc ScanDisk

Příspěvekod Prkp » 26 úno 2006 11:54

mám problémy s pc. Tak mě napadlo,že to může být tím,že nemám v počítači onen ScanDisk. Nemám ho tam od formátování. Nechápu proč. Tak bych potreboval poradit jak ho tam mam dostat.

Reklama
mijaja
Tvůrce článků
Level 6.5
Level 6.5
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod mijaja » 26 úno 2006 12:05

Když už to chceš řešit v jiném příspěvku, tak věz že WinXP scandisk jako takový pod tímhle názvem vůbec nemá ale nazývá to Kontrola chyb a slouží na opravu integrity systému a disku - čili to samé, co dělal ve starých Winech scandisk. A najdeš to na tom samém místě jak předtím. Tzn Tento počítač/Jednotka pevného disku/ C: - zamodříš Céčko, kliknešš pravým myšítkem a dáš Vlastnosti - karta Nástroje a Zkontrolovat. To je vlastní scandisk pro XPčka.

Prkp
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod Prkp » 26 úno 2006 12:31

ty jsi napsal , ze predavas stafetu. Ale oni se k tomu nemaji. Jenze ja jsem zoufaly... proste to potrebuju neak vyresit

mijaja
Tvůrce článků
Level 6.5
Level 6.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod mijaja » 26 úno 2006 12:37

Zkusil jsi tu kontrolu integrity?
A zkus udělat ten obrázek do toho příspěvku. Když se podíváš dole, tak mikel už tu nebyl celý den, asi má taky něco důležitého, ale jak tu bude určitě odpoví.

Prkp
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod Prkp » 26 úno 2006 13:49

ale ja si nemyslim , ze to bude timhle... sice zdaleka nemam vedomosti jako vy, ale jde o muj pc. Ten pc to delal hned od uplneho zacatku. Takze to muze dle meho byt prehrivanim. Tema chybama tezko. Po zamrznuti jsem si precetl tu nejschvrnejsi a byla to chyba exploreru.

mijaja
Tvůrce článků
Level 6.5
Level 6.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod mijaja » 26 úno 2006 13:54

Tohle bývá právě vyjádřené kódem chyby, a právě podle kódu se dá nalézt i to, co ji způsobuje. I to přehřívání má určitě svůj kód.

Prkp
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod Prkp » 26 úno 2006 13:56

nechces se treba stafety zase chopit ? :-)

mijaja
Tvůrce článků
Level 6.5
Level 6.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod mijaja » 26 úno 2006 14:12

Nechci tě nechat na holičkách, ale v hardwaru se moc nevyznám. Jediné, co mě tam zarazilo, je paměť Ram 256MB. Nemáš možnost si od někoho půjčit ještě jednu a zkusit ve svém kompu? Jestli by to na 512MB nezamrzalo, bylo by to jasné.

Prkp
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod Prkp » 26 úno 2006 14:19

a jak bych to asi zapojil se svymi dovednostmi. A prece jsou ruzne druhy ramek. Ne ? kazdopadne uz dlouho si chci koupit novou. A penize mam. Takze by mi to hralo do noty
Jo a jeste se chci zeptat.. Jak mam nastavit aby mi to kontrolovalo pri kazdem spousteni/restartovani pc? Mam na mysli tu kontrolu

mijaja
Tvůrce článků
Level 6.5
Level 6.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod mijaja » 26 úno 2006 14:31

Zapojení RAMky do kompu není žádná hrůza. Na každé je ve spodu výřez (není v polovině, takže se to nedá dát obráceně), kterým se řídíš. V podstatě můžeš zkombinovat jakékoliv RAMky, pokud pasují do stejného slotu. Akorát potom nevyužiješ jejich rychlost a možnost duality - vždy se to řídí tím nejpomalejším členem. Pokud tedy tvoje deska podporuje Dual paměti tak nové kup dvojici 512MB Ramek n naprosto shodných.

Nastavení kontroly RAM se děje v BIOSu - ale to je pro každý bios trochu jiné.

Prkp
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod Prkp » 26 úno 2006 16:45

mam to vyfoceno , jak to mam hodit sem ?

mijaja
Tvůrce článků
Level 6.5
Level 6.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod mijaja » 26 úno 2006 16:59

Pokud chceš jakýkoliv obrázek dostat sem do fóra, tak si jej ulož na disku do formátu JPEG, ale tak, abys jej lehce našel. Potom tady na fóru otevři Galerii (pentagram nehoře pod logem PC-Helpu a otevři složku Veřejná galerie. Klikni na Nahrát obrázek a otevře se ti dialog . Stačí vyplnit dva řádky - nahoře dej Název a potom ten třetí - nejdůležitější - Nahrát obrázek z vašeho počítače. Klikni na Procházet - otevře se okno tvého kompu pro hledání a proklikáš se k tomu tvému obrázku. Označíš jej (zamodříš) a dáš enter. Cesta k němu se zkopíruje do toho políčka dialogu a ty dáš jen Odeslat. A obrázek bude tady v galerii (jako ikona). Potom na něj tady v galerii klikneš - on se zvětší v samostaném okně do originál velikosti - ty jen zamodříš jeho adresu v adresním řádku a do příspěvku jej přidáš tak, že klikneš na Img, vložíš tu adresu a znovu Img. A je to.

Zpět na “Vše ostatní (sw)”