Nelze spustit Vista

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

Hurvajz.
Level 2
Level 2
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:
Kontakt:

Nelze spustit Vista

Příspěvekod Hurvajz. » 29 srp 2008 12:33

Ahoj, když zapnu počítač, klasicky začně vše nabíhat až do fáze těsně před zobrazením plochy, kdy se objeví "probíhá konfigurace aktualizací- fáze 3 ze 3, 0%" chvíli to svítí, pak se objeví "vypínání" a počítač se restartuje, načež naběhne znovu až do této fáze a vše se stále dokola opakuje. Prostě počítač nezapnu. Všechny nouzové režimy i režimy ladění jsem zkoušel, nic nepomohlo. Přes tu hlášku se to prostě nedostane. Jde o notebook. Bohužel ho teď nemám možnost připojit na internet, což by možná pomohlo, nebo ne? Co myslíte? Budu s ním na internetu asi až za dva dny, ale potřebuju na něm teď nutně pracovat :-(

Reklama
Rochade
Level 1
Level 1
Stav:

Re: Nelze spustit Vista

Příspěvekod Rochade » 29 srp 2008 13:01

Měl jsem stejnej problém. Pomohla přeinstalace Visty

Owner
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Owner » 29 srp 2008 13:20

Nouzový režim a dej tam režim s cmd ( příkaz. rádka , potom ctrl-alt-delete ) a dej prohlížet nějakou složku , mělo by to najet a pak zakaž aktualizace.
Fallout fan | HJT | MWAV | CCleaner | Provozuji Minecraft server Minecore.cz | Osobní blog
Notebook: Thinkpad X200s - 12", Core2Duo L9300, 9cell, 240GB SSD, 5GB DDR3
PC: AMD Phenom II X6 1055T, 12GB DDR3, AMD 6870, 500GB Seagate 7200.12

Hurvajz.
Level 2
Level 2
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Hurvajz. » 29 srp 2008 16:49

Nouzový režim a dej tam režim s cmd ( příkaz. rádka , potom ctrl-alt-delete ) a dej prohlížet nějakou složku , mělo by to najet a pak zakaž aktualizace.

tak tohle nepomohlo. místo naběhnutí plochy se opět objevilo "vypínání" a komp se restartoval. Žádná příkazový řádek se neobjevil :-(
A přeinstalovávat kvůli tomu Vistu se mi fakt nechce...To opravdu není jiné řešení jak se přes ty dementní aktualizace dostat? :evil:

Hurvajz.
Level 2
Level 2
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Hurvajz. » 30 srp 2008 11:26

Tak konečně jsem se dostal k netu a problém je vyřešen, naštěstí :bigups:

Wooferk
nováček
Stav:

Příspěvekod Wooferk » 10 zář 2008 21:27

Ahoj, mám přesně ten samý problém, mohl byste mi napsat, jak jste to vyřešil? Díky Edited

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 10 zář 2008 22:02

Přes net proběhla nastavená aktualizace a notebook naběhl.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

Hurvajz.
Level 2
Level 2
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Hurvajz. » 12 zář 2008 22:30

Jo přesně tak to bylo. Ovšem další den se mi stalo to samé, a tentokrát už nepomůže ani připojení k netu. Takže prostě shit situation :evil: Snad to půjde opravit nějakým recovery CD co mám k Vistě, jinak ji přeinstaluju na XP a bude klid.Snad :?

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 12 zář 2008 22:45

Doporučuji aktualizace jen stahovat a pak teprve manuálně aktualizovat.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

Hurvajz.
Level 2
Level 2
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Hurvajz. » 12 zář 2008 22:54

Ale já nic neměnil, tak jak jsem Vistu na začátku nainstaloval, tak ji tam mám. Čili automatické aktualizace jsem nijak nepřenastavoval.

iDkcz
Level 5.5
Level 5.5
Stav:

Příspěvekod iDkcz » 24 zář 2008 20:52

Delalo mi to same proste sem to nechal cely dopoledne bezet a vono se to po par restartovanim vpomatovalo :smile:
Lenovo Legion 5 ( Ryzen 7, RTX3070 140W, 32GB RAM )
Acer Predator G5-793 ( i7 6700HQ, GTX1060 6GB )

wistahelp
Level 1
Level 1
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod wistahelp » 24 zář 2008 21:40

Mně se to stalo před třemi dny. Probíhá konfigurace aktualizace 3 ze 3. Během asi dvaceti minut se mi NB restartoval snad desetkrát. Bylo mi to divný už u prvního restartu. Trvalo to strašně dlouho, tak jsem schválně sledoval, co se bude dít. Naběhla tobě známá hláška "konfigurace aktualizace", ani se neukázala Plocha a přišel další restart. Takhle, jak říkám, asi 10x po sobě. Nakonec se objevila Plocha, ale v klasickým Win98 režimu. Prostě veškerá "Vista" grafika byla pryč. Spodní lišta byla šedivá, tlačítko Start klasický Win98 apod. Navíc vyskočila hláška "Zvuková karta SoundMax nenalezena". Říkám si, co to je za kravinu. Chtěl jsem se mrknout přes msconfig, zda mi běží služba zvukovky, ale co to nevidím. Veškerý zatržítka byly jaksi "odzatržítkovaný". Prostě všechny služby vypnutý. To se mi ještě nestalo. A jelikož jsem zpaměti nevěděl, který služby byly zastavený a který spuštěný, zatrhnul jsem úplně všechno. Tzn. že jsem spustil veškerý služby. (A teď už třetí den (když mám čas) postupně zastavuju služby jednu po druhý, který nepotřebuju pochopitelně.)
Každopádně, když se tohle dělo, Plocha naběhla, sice v tomhle divnym režimu, ale naběhla.
Jenže vpravo v systray už jsem viděl ikonu, jak stahuje další aktualizace. Po najetí myši nad ikonu se objevila bublina "staženo 88%". Tak jsem si počkal, až bude mít 100%. A začlo to nanovo. Několik dalších restartů. Nevím, zda se Microsoft zbláznil, nebo co.
Nechal jsem to být, až si dostahuje, co potřebuje.
No zkrátím to. Další den to bylo totéž. Když jsem si vylistoval seznam těch stažených aktualizací, u spousty z nich byla poznámka "neúspěšné". Takže mi přijde, že se toho spoustu nestáhlo tak, jak mělo, proto mi to začlo dělat takovej bordel.
Každopádně teď už se všechno zřejmě podařilo, protože je klid. A vše funguje, jak má. Přeju ti totéž samozřejmě.
Možná jsem ti vůbec nepomohl, ale aspoň si přečteš, co tě třeba ještě čeká:-) Tak držím palce.
HP COMPAQ 6720s/ C2D T2410/ 15.4" WXGA BV/ 2GB/ 160GB 5.4k/ DVD±RW/ WF/ BT/ VIS HB

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • MS Office nelze spustit - Exception code: 0xc0000005
    od krysarr » 18 dub 2025 15:52 » v Windows 11, 10, 8...
    3
    3518
    od pcmaker Zobrazit poslední příspěvek
    20 dub 2025 20:38
  • Fortnite nejde spustit
    od makojed » 27 lis 2024 17:12 » v Hry
    7
    4731
    od makojed Zobrazit poslední příspěvek
    21 led 2025 18:23
  • Firewall WIndows Defender nejde spustit
    od Richard_ZZR » 02 pro 2024 16:26 » v Windows 11, 10, 8...
    1
    1713
    od Tint Zobrazit poslední příspěvek
    02 pro 2024 19:41
  • Služba DPS (Diagnostic Policy Service) nejde spustit
    od Richard_ZZR » 02 pro 2024 16:33 » v Windows 11, 10, 8...
    0
    2020
    od Richard_ZZR Zobrazit poslední příspěvek
    02 pro 2024 16:33
  • Nelze nainstalovat W10 Příloha(y)
    od sasshrek » 08 zář 2024 13:26 » v Windows 11, 10, 8...
    4
    3239
    od sasshrek Zobrazit poslední příspěvek
    08 zář 2024 15:12

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”