Trhané video ve Vistě
Re: Trhané video ve Vistě
A co softwarové nastavení graf karty?tam nejde něco nastavit?Vypadá to že všechno tahá procesor a procesor na kartě mu nepomáhá.Podívej se do nastavení nvídia....nastavení výkonu....výkon systému...nastav kvalita..pokud tam máš něco jiného.Já mám Geforce 7300Gt tak to bude asi podobné.
To už jsem taky zkoušel, místo "Nechat rozhodnutí na 3D aplikaci" jsem dal "Použít mé volby zdůrazňující: Kvalita". Video bylo stále trhané, ale zkusim to nastavit znovu. Díval jsem se taky do Ovládací panely->Nastavení zobrazení->Upřesnit nastavení->Poradce při potížích, ale hardwarovou akceleraci nejde nastavit. "Aktuální ovladač zobrazení neumožňuje provést změny nastavení hardwarové akcelerace". viz http://img87.imageshack.us/my.php?image=screeniz9.jpg
Odinstaluj všechny kodeky a nainstaluj si WMP11
PC XT 8086, 640 Kb ram, 20mb hdd, Hercules monochrome, 14" Philips monochrome, 5/4 fdd 360kb.
WMP 11 mám, ten je Vistě defaultně. Nějaký kodeky potřebuju, jinak bych některý videa nepřehrál. BTW mám taky nainstalován QuickTime Alternative 1.78. Nemůže to mít nějaký vliv? Koukal jsem na gigamanii a tahle verze není pro Vistu. Zkusim ho teda odinstalovat.
- jarod72pm
- Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
vypadá to že v těch kodecích máš asi značný guláš a tím i zaneřáděné registry a knihovny uvnitř Visty
+ jediný přehrávač PowerDVD 8 má podporu hardwarovou a spolu s jiným softem využívající jen podporu software(tvé ostatní programy) se může s kodeky bít a výsledný efekt je asi to trhané video.
asi bych skusil vyčistit registry ale před tím odebrat veškeré kodeky a odebrat přehrávač PowerDVD 8
a instalovat jen jeden přehrávač a skus :KMplayer
+ jediný přehrávač PowerDVD 8 má podporu hardwarovou a spolu s jiným softem využívající jen podporu software(tvé ostatní programy) se může s kodeky bít a výsledný efekt je asi to trhané video.
asi bych skusil vyčistit registry ale před tím odebrat veškeré kodeky a odebrat přehrávač PowerDVD 8
a instalovat jen jeden přehrávač a skus :KMplayer
AMD FX 8370 +Freezer i30,Asus M5A97 EVO 2.0,GIGABYTE GV-N1060WF2OC-6GD,Kingston 2x8GB 1866MHz,case Zalman Z9,SSD 256GB Crucial MX ,WD Green 1TB 7200rpm SATA2,Zdroj Seasonic M12II 750W,Externí Seagate 1TB e-sata.
Já hned na začátku instaloval PowerDVD, CCCP a BSPlayer. Na PC s XP s tím neni problém. Bratrancovi jsem na počítač s Vistou instaloval úplně to samé (akorát PowerDVD měl jinou verzi než já) a taky s tim nemá žádnej problém. Takže ty ostatní přehrávače nedokážou využít výkon GK? Pouze PowerDVD to umí?
Tak jsem teď odinstaloval PowerDVD a avast začal řvát, že v nějakym souboru, který po PowerDVD zbyl je virus a nahrál se do operační paměti.
Tak jsem teď odinstaloval PowerDVD a avast začal řvát, že v nějakym souboru, který po PowerDVD zbyl je virus a nahrál se do operační paměti.
- jarod72pm
- Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
asi jsi se dostal k jádru problému
ano hardwarovou akceleraci podporují většinou jen placené programy typu power DVD nebo winDVD a jim podobné
ale je i free media player clasic home cinema (upravená verze)

ano hardwarovou akceleraci podporují většinou jen placené programy typu power DVD nebo winDVD a jim podobné
ale je i free media player clasic home cinema (upravená verze)
AMD FX 8370 +Freezer i30,Asus M5A97 EVO 2.0,GIGABYTE GV-N1060WF2OC-6GD,Kingston 2x8GB 1866MHz,case Zalman Z9,SSD 256GB Crucial MX ,WD Green 1TB 7200rpm SATA2,Zdroj Seasonic M12II 750W,Externí Seagate 1TB e-sata.
Ale nechápu jednu věc, proč se bratrancovi video netrhá? Ani v BSplayeru, ani v PowerDVD (možná jsem se zapomněl zmínit, že v PowerDVD mi to občas při přehrávání DVD dělalo taky), ani ve WMP?Počítač má přitom slabší než je můj notebook.
Teďka jsem odinstaloval K-lite, PowerDVD, BSplayer i VLC player a pročistil registry pomocí Registry Repair a CCleaneru. Zkusim teďka nainstalovat kodeky Vista Codec Package (protože ve WMP se třeba u filmu Spiderman 3 zpožďuje video za zvukem) a ten KMplayer.
Teďka jsem odinstaloval K-lite, PowerDVD, BSplayer i VLC player a pročistil registry pomocí Registry Repair a CCleaneru. Zkusim teďka nainstalovat kodeky Vista Codec Package (protože ve WMP se třeba u filmu Spiderman 3 zpožďuje video za zvukem) a ten KMplayer.
Nakonec jsem to udělal jinak. Nainstaloval jsem nejdříve KMplayer a pak K-lite full. Uvidíme, zítra to otestuju.
V KMplayeru mi to přijde maličko lepší, ale pokud se dívám pozorně, tak video trošku trhané je. BTW obnovovací frekvence displeje je 60 Hz a stupeň fragmentace 27,49% (nechápu, jak je toho Vista schopná, nedávno jsem defragmentoval), ale ani jedno by nemělo mít na plynulost videa vliv, nebo jo?
Teď jsme se díval na 9. díl Stargate Atlantis a občas je to trhání úplně hrozný (protsě chvilku obraz jde, pak se na setinu sekundy zastaví a tak pořád dokola).
Teď jsme se díval na 9. díl Stargate Atlantis a občas je to trhání úplně hrozný (protsě chvilku obraz jde, pak se na setinu sekundy zastaví a tak pořád dokola).
Pokud odinstaluju K-lite a potom spustím Spidermana 3 (XviD, zvuk AC3) ve WMP, tak se video přehraje, ale zpožďuje se o pár sekund za zvukem a je trhané.
ještě mě napadlo....zkontroluj hardisk i mechaniky jestli ti běží v režimu DMA.Pokud ti běží v PIO tak ti to může způsobovat to trhání i další problémy třeba s délkou vypalování.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 2
- 1102
-
od extrem
Zobrazit poslední příspěvek
16 zář 2024 12:27