Trhané video ve Vistě
- jarod72pm
- Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Trhané video ve Vistě
u Visty tu defragmentaci vypni ve vlastnostech oddílu je to možný problém pak.
AMD FX 8370 +Freezer i30,Asus M5A97 EVO 2.0,GIGABYTE GV-N1060WF2OC-6GD,Kingston 2x8GB 1866MHz,case Zalman Z9,SSD 256GB Crucial MX ,WD Green 1TB 7200rpm SATA2,Zdroj Seasonic M12II 750W,Externí Seagate 1TB e-sata.
Kde zkontroluju to DMA? Já mám pravděpodobně SATA disk i mechaniku.
Poradíš mi, prosím? Také jsem zjistil, že se video začne po nějaké chvíli trhat při streamovaném vysílání (např. online vysílání ČT24). Internetovym připojením to ale neni (6 Mbit).
Nevím jak je to přesně ve Vistách ale v XP je to ....Ovládací panely....systém....hardware....správce zařízení....řadiče
ATA-ATAPI.....primární a sekundární kanál....2xklik levým tl.....upřesnit nastavení ...a tam se ti to objeví.Třeba se ti někdo ještě ozve kdo má Vistu.
ATA-ATAPI.....primární a sekundární kanál....2xklik levým tl.....upřesnit nastavení ...a tam se ti to objeví.Třeba se ti někdo ještě ozve kdo má Vistu.
To vim, tak by to bylo, kdyby to byl PATA disk. Ale je to sata, ve vlastnostech SATA řadiče nic o DMA neni. 

Nebude tohle všechno třeba nějakým problémem s hardwarem (konkrétně s grafikou)? Zkoušel jsem totiž hrát Mafii a občas se začne obraz sekat. Je to docela divné, taková stará hra na výkonný grafice...
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Instaloval jsi určitě ovladač pro Vistu a ne pro XP. Pokud to není v ovladači a jeho nastavení, nezbývá než GK, nebo základní deska.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Podívej se do Biosu v jakém modu to máš nastavený.já mám taky Hd Sata ale jedu v IDE-PATA- modu
nepoužíváš náhodou program dvdfab?
PC XT 8086, 640 Kb ram, 20mb hdd, Hercules monochrome, 14" Philips monochrome, 5/4 fdd 360kb.
Pic: Ovladač je 100% pro Vistu. Ono to ale blblo i s tím, který tam byl od výrobce.
cicero: V BIOSu nic nenastavím, je to OEM BIOS kvůli Recovery oddílu. Dá se tam nastavit maximálně pořadí bootování. Podle mě běží v AHCI módu, protože ten driver je SATA AHCI.
hroch123: Program DVDFab nepoužívám, mám tam akorát DVD Shrink.
cicero: V BIOSu nic nenastavím, je to OEM BIOS kvůli Recovery oddílu. Dá se tam nastavit maximálně pořadí bootování. Podle mě běží v AHCI módu, protože ten driver je SATA AHCI.
hroch123: Program DVDFab nepoužívám, mám tam akorát DVD Shrink.
Byla tady totiž řeč o dma, a tyhle programy ho občas vypnou, tak se do shrinku mrkni.
PC XT 8086, 640 Kb ram, 20mb hdd, Hercules monochrome, 14" Philips monochrome, 5/4 fdd 360kb.
Ok, zkusím tam kouknout, případně ho odninstaluju.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 2
- 1101
-
od extrem
Zobrazit poslední příspěvek
16 zář 2024 12:27