Trhané video ve Vistě

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

hheeaalleerr
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Re: Trhané video ve Vistě

Příspěvekod hheeaalleerr » 05 říj 2008 12:06

Skus reistalovat ovladace na grafiku

Reklama
xxsml
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod xxsml » 06 říj 2008 18:50

To jsem udělal jako úplně první.

xxsml
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod xxsml » 07 říj 2008 20:21

Odinstaloval jsem DVD Shrink, ale problém stále přetrvává. :-(

hroch123
Level 4
Level 4
Pohlaví: Muž
Stav:

Příspěvekod hroch123 » 08 říj 2008 08:34

ztáhni si dvdfab a v nastavení uvidíš jestli je zaplé dma, pak to klidně odinstaluj
PC XT 8086, 640 Kb ram, 20mb hdd, Hercules monochrome, 14" Philips monochrome, 5/4 fdd 360kb.

xxsml
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod xxsml » 08 říj 2008 20:10

Ok, vyzkouším a otestuju. Nejhorší na tom ale je, že to nědělá pořád. Třeba včera ano, ale dneska ne. Tady je takový screen z Everestu, zaujala mě tam kolonka DMA Setup Auto-Activate: http://img76.imageshack.us/my.php?image=obrcb4.jpg

xxsml
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod xxsml » 09 říj 2008 20:05

Teď jsem se díval na online vysílání ČT24 a video mi přijde trhané. Je to vidět hlavně dole na tom proužku s běhajícími zprávami. Internetovým připojením to určitě není, před chvilkou jsem na rychlost.cz naměřil download 39 Mbit.

cicero
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod cicero » 09 říj 2008 22:48

DMA - Direct memory Access ...umožní hardware přístup do paměti bez účasti procesoru.Nevím jak je to ve Vistě ale zkusil bych pustit třeba film spustil bych správce uloh sysstému Windovs ...klik výkon a sledoval bych vyzžítí CPU.Nebo nainstaluj nějaký diagnostický program který to umožní sledovat.ZároveŇ tam bude vidět i využití paměti.Při filmu by mohlo být využ.proc. 8 - 15% nejvíce.jestli budeš mít vužítí veliké tak ti přístup do paměti nefunguje a vše tahá procesor.

xxsml
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod xxsml » 12 říj 2008 18:14

Co je DMA, vím. Při přehrávání jsem se díval to Správce úloh (ale zrovna v době, kdy nebylo trhání tak markantní) CPU byl využit cca na 8-10 %. Ale zkusim se do něj podívat, když bude video hodně trhané. A nějaký konkrétní diagnostický program, který by výsledky zaznamenával třeba do souboru, bys mi neporadil?

xxsml
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod xxsml » 12 říj 2008 20:13

Teď jsem to sledoval ve Správci úloh. V 19:00 jsem zapnul WMP a online vysílání ČT24. (Byl tedy spuštěn pouze WMP a Správce úloh+programy běžící normálně na pozadí-icq, avast, fingerprint reader, postranní panel Windows atd). Využití procesoru bylo 7-20%, myslím, že nad 20 se to nedostalo. V 19:35 jsem vysílání vypnul, ale WMP jsem pouze minimalizoval. Pak jsem spustil Operu a chvilku byl na netu. v 19:40 jsem vypnul Operu a maximalizoval WMP a dal Play. Video bylo trhané a zpožďovalo se za zvukem. Využití CPU se pohybovalo v rozmezí 30-43% a chvílemi to vystoupilo na 54 nebo dokonce 80 % nebo to naopak kleslo na 12 nebo 7%. Prostě to takhle kolísalo. Dvojklikem jsem video dal na celou obrazovku a vše se srovnalo, video bylo sice malinko trhané (stejně jako je trhané obvykle), ale už se nezpožďovalo za zvukem. Využití CPU 5-30%. Poklud jsem najel ke kraji WMP (např. na playlist), tak se u kurzoru objevily "přesýpací hodiny".

cicero
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod cicero » 12 říj 2008 20:38

tady máš jak nastavit nebo zkontrolovat DMA ve Vistě
http://windowshelp.microsoft.com/Window ... b1029.mspx
já si pořád myslím že ho nemáš zapnutý.Pokud bude zapnuté a budou nainst.Kodeky +DirectX 10 tak to musí fungovat.

xxsml
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod xxsml » 12 říj 2008 22:13

http://img337.imageshack.us/my.php?image=spravcees2.jpg
V ATA Channel O a 1 bylo nastaveno DMA (ale raději jsem ho nejdříve vypnul, dal OK a pak znovu a zapnul) a u Channel 4, 5 a SATA AHCI to nastavit nejde, prostě tam to zaškrtávací políčko neni http://img253.imageshack.us/my.php?image=sataxq9.jpg . A to mám nainstalovaný SATA ovladač Intel SATA AHCI 2929, předtím jsem měl Intel SATA AHCI a ty ATA kanály tam vůbec nebyly.

cicero
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod cicero » 12 říj 2008 22:45

Zkusil bych je odinstalovat a restartovatPC.měly by se ti po startu nainstalovat samy.zřejmě má NB 4 kanály a na těch dvouch nemáš nic připojeno tak se nezobrazují.Když zkusíš vypalovat třeba DVD jak dlouho to trvá?

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”