problem s boot.ini mozna trochu jinak..

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

colin.greenwood
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

problem s boot.ini mozna trochu jinak..

Příspěvekod colin.greenwood » 17 říj 2008 00:00

ahoj, mam standardni problem, ktery byl uz mockrat resen a to sice pri spousteni xin xp prof. mi to napise, ze boot.ini je neplatny a ze se system spousti z c/windows, ale vzdycky to pred najetim na plochu skonci restartem. klasika. zkousel jsem snad vsechny rady, co se tak ruzne povaluji na netu, od ultimate boot cd, pres cd s windows a zotavovaci konzoli (fixboot, fixmbr, bootcfg /rebuild, bootcfg /default, ale porad se stejnym vysledkem (teda az na to, ze ted to windows nacita rychlejc, takze to taky rychlejc spadne:) a ted k memu dotazu. co kdyz neni problem v softwaru a odesel treba pevnej disk? to by ale snad ani nenaslo tu cestu na c/windows, nebo ne? poradte prosim, co vas napada, se zotavovaci konzoli jsem snad zkusil uz vsechno..

diky, jirka

Reklama
colin.greenwood
nováček
Stav:

Re: problem s boot.ini mozna trochu jinak..

Příspěvekod colin.greenwood » 17 říj 2008 00:02

jeste dodatek, mam win xp professional se sp2, zkousel jsem i nouzovej rezim, ale ani ten nenabehne, mam strach, ze problem bude v hardwaru. ale i kdyby ne, tak format c: a reinstal windows se mi zrovna dvakrat nechce:(

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Pohlaví: Muž
Stav:

Příspěvekod Pic » 17 říj 2008 00:07

Vítám Tě na PC-HELP! Pokud máš standardní instalaci tak by umístění odpovídalo, pokud jsi jej neměnil. Nejspíše není jen poškozen uvedený soubor, ale i něco dalšího. Může to být i poškozeným souborovým systémem na disku. Pokud PC nenaběhne ani do nouzového režimu, tak zkusit otestovat disk v jiném PC, jako druhý disk. Pokud by byl Ok. lze tam opravit i soubor boot.ini.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

colin.greenwood
nováček
Stav:

Příspěvekod colin.greenwood » 17 říj 2008 07:47

dekuju za uvitani a odpoved. ja mam prave problem, ze ten pocitac potrebuju rozchodit uz pokud mozno dnes do vecera a nemam moc moznosti, kde ten disk otestovat. je treba moznost, nejaky program napr. na ultimate boot cd, ktery diagnostikuje mozny problem? je jich tam totiz spousta a ani podle jejich popisu na netu jsem nebyl moc moudry ze vsech tech fdisku, repairu, atd..jinak posledni format jsem delal myslim cca pred dvema lety, takze pripadny reinstal windows je mozna i na miste, i kdyz, jak jsem rikal, nechce se mi do nej..

colin.greenwood
nováček
Stav:

Příspěvekod colin.greenwood » 17 říj 2008 10:14

jeste navecer zkusim BartPE, ale myslim, ze vysledek bude stejny, kazdopadne za pokus nic nedam, treba se dostanu do windows a pomuze mi to neco diagnostikovat.

PreTox
Level 2
Level 2
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod PreTox » 17 říj 2008 12:03

Jestli jsi kompa naposledy preinstalovaval pred 2 lety, tak je mozna nacase si udelat 3 - 4 hodinky cas a ty XP preinstalovat :smile: Je docela mozne, ze uz se ti rozhadal system natolik, ze to proste nerozjedes.. :wink:
MB: ASUS Striker II Formula, CPU: Intel Core™ 2 Duo 3,16GHz, CPU Cooler: Zalman CNPS8700 LED, RAM: 2x1GB Corsair Dominator 1066 MHz DDR II, GPU: ASUS ATI Radeon HD 5770 DDR3 1GB, HDD: WD CG 500GB SATA 300, HDD2: WD CG 2TB SATA 300, Zdroj: Corsair 650W

memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod memphisto » 17 říj 2008 12:10

klobouk dolů pokud ti vydrží jeden OS dva roky.to mě ani zdaleka ne.PreTox ty 3-4 hodiny jsi vzal kde? za 2 hodiny nemáš co dělat včetně instalace SP2, SP3 a driverů.

já bych udělal asi tohle, ale je to trochu složitější. stáhnul bych si live distribuci Ubuntu, vypálil jako obraz CD (stáhne se to jako iso), nastavil první boot z mechaniky, nabootoval a buď opravil ten boot.ini (případně použil nějaký nástroj na opravu) a nebo bych zazálohoval co potřebuju a reinstaloval. tohle radím všem s poškozeným OS a těm, coto udělali to vždycky pomohlo. já mám Ubuntu nainstalováno trvale a už mi několikrát zachránil Windows před crashem.
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji

colin.greenwood
nováček
Stav:

Příspěvekod colin.greenwood » 17 říj 2008 12:44

pratele, dekuji za rady, ale ted jsem byl chvili u toho kompu a problem se presunul jinam, do pro me prijatelnejsich mezi:) nejakou nahodou jsem spustil windows pomoci posledni zname funkcni konfigurace (prisaham, ze predtim to nefachalo:), uz to najizdi do windows, akorat byl odinst. nejakej hardware, gamepad, modem atd, ten jsem doinstaloval a ihned samozrejme zmenil soubor boot.ini, aby byl "vzorovej". win sice porad nabihaji pomalu, coz je divny, ale problem je, ze ted po pripojeni na net vyskakovaly dva az tri viry, dll soubory v system32. cili az se dostanu odpolko dom, tak to projedu vsim moznym co mam a v pripade pokracovani problemu je sem promptne dopisu:)

jinak mozna jsem prehanel, ale myslim, ze win jsem naposledy instaloval minimalne tak rok dozadu..

..j..

memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod memphisto » 17 říj 2008 12:50

ke kontrole na viry hoď do sekce HijackThis log ze stejnojmenného programu (návod v podpisu)
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji

colin.greenwood
nováček
Stav:

Příspěvekod colin.greenwood » 17 říj 2008 13:18

jojo, hodim, nejdriv to ale procistim, preci jenom s tim zlym softwarem mam trosku vic zkusenosti, nez s hardwarem, jak uz jsem ve windows, tak je to hned lepsi boj:) prozenu to svyma oblibenyma programama a pak poslu log z hjt.

colin.greenwood
nováček
Stav:

Příspěvekod colin.greenwood » 17 říj 2008 15:52

tak, tady je slibeny log z hjt, rekl bych, ze uz je to v cajku, virus byl ve winctrl32.dll, je to odstraneny, ale trochu se bojim dalsich problemu, ponevadz tenhle vir tam byl myslim i kratce pred tim problemem s bootovanim. no, mozna jsem mel pouzit combofix, ale to je na me moc slozity. tak snad to bude fachat dal. vsem dekuju za pomoc a kdyby mel jeste nekdo nejakou radu, sem s ni...j..

Logfile of HijackThis v1.99.1
Scan saved at 15:33:59, on 17.10.2008
Platform: Windows XP SP2 (WinNT 5.01.2600)
MSIE: Internet Explorer v6.00 SP2 (6.00.2900.2180)

Running processes:
C:\Windows\System32\smss.exe
C:\WINDOWS\system32\winlogon.exe
C:\Windows\system32\services.exe
C:\Windows\system32\lsass.exe
C:\Windows\system32\svchost.exe
C:\Windows\System32\svchost.exe
C:\Program Files\Lavasoft\Ad-Aware\aawservice.exe
C:\Windows\Explorer.EXE
C:\Program Files\Eset\nod32kui.exe
C:\Program Files\Java\jre1.6.0_07\bin\jusched.exe
C:\Program Files\QuickTime\qttask.exe
C:\Windows\SOUNDMAN.EXE
C:\Program Files\HP\HP Software Update\HPWuSchd2.exe
C:\Program Files\Adobe\Reader 8.0\Reader\Reader_sl.exe
C:\Windows\system32\ctfmon.exe
C:\Program Files\Messenger\msmsgs.exe
C:\Program Files\Nokia\Nokia PC Suite 6\PCSuite.exe
C:\Program Files\Nokia\Nokia PC Suite 6\PCSync2.exe
C:\Windows\system32\spoolsv.exe
C:\Program Files\HP\Digital Imaging\bin\hpqtra08.exe
C:\Windows\system32\svchost.exe
C:\Program Files\Common Files\Microsoft Shared\VS7DEBUG\MDM.EXE
C:\Program Files\InterVideo\Common\Bin\WinCinemaMgr.exe
C:\Program Files\Eset\nod32krn.exe
C:\Windows\system32\nvsvc32.exe
C:\Program Files\Photodex\ProShowGold\ScsiAccess.exe
C:\Program Files\Spyware Terminator\sp_rsser.exe
C:\Program Files\PC Connectivity Solution\ServiceLayer.exe
C:\Program Files\Common Files\Nokia\MPAPI\MPAPI3s.exe
C:\Program Files\PC Connectivity Solution\Transports\NclUSBSrv.exe
C:\Program Files\PC Connectivity Solution\Transports\NclIrSrv.exe
C:\Program Files\PC Connectivity Solution\Transports\NclRSSrv.exe
C:\Windows\system32\wuauclt.exe
C:\Program Files\totalcmd\TOTALCMD.EXE
C:\Program Files\Spyware Terminator\SpywareTerminator.exe
C:\Program Files\totalcmd\TOTALCMD.EXE
D:\U\Jirka\programy\HijackThis.exe

R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = http://www.seznam.cz/
R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Local Page =
R0 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Local Page =
R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Toolbar,LinksFolderName =
O2 - BHO: HP Print Enhancer - {0347C33E-8762-4905-BF09-768834316C61} - C:\Program Files\HP\Smart Web Printing\hpswp_printenhancer.dll
O2 - BHO: HP Print Clips - {053F9267-DC04-4294-A72C-58F732D338C0} - C:\Program Files\HP\Smart Web Printing\hpswp_framework.dll
O2 - BHO: Podpora odkazu pro Adobe PDF Reader - {06849E9F-C8D7-4D59-B87D-784B7D6BE0B3} - C:\Program Files\Common Files\Adobe\Acrobat\ActiveX\AcroIEHelper.dll
O2 - BHO: SSVHelper Class - {761497BB-D6F0-462C-B6EB-D4DAF1D92D43} - C:\Program Files\Java\jre1.6.0_07\bin\ssv.dll
O4 - HKLM\..\Run: [NVRTCLK] C:\WINDOWS\system32\NVRTCLK\NVRTClk.exe
O4 - HKLM\..\Run: [nwiz] "nwiz.exe" /install
O4 - HKLM\..\Run: [NeroFilterCheck] C:\WINDOWS\system32\NeroCheck.exe
O4 - HKLM\..\Run: [nod32kui] "C:\Program Files\Eset\nod32kui.exe" /WAITSERVICE
O4 - HKLM\..\Run: [SunJavaUpdateSched] "C:\Program Files\Java\jre1.6.0_07\bin\jusched.exe"
O4 - HKLM\..\Run: [NvCplDaemon] "RUNDLL32.EXE" C:\WINDOWS\system32\NvCpl.dll,NvStartup
O4 - HKLM\..\Run: [PinnacleDriverCheck] "C:\WINDOWS\system32\PSDrvCheck.exe" -CheckReg
O4 - HKLM\..\Run: [QuickTime Task] "C:\Program Files\QuickTime\qttask.exe" -atboottime
O4 - HKLM\..\Run: [AdslTaskBar] rundll32.exe stmctrl.dll,TaskBar
O4 - HKLM\..\Run: [SoundMan] SOUNDMAN.EXE
O4 - HKLM\..\Run: [CloneCDTray] "C:\Program Files\SlySoft\CloneCD\CloneCDTray.exe" /s
O4 - HKLM\..\Run: [HP Software Update] C:\Program Files\HP\HP Software Update\HPWuSchd2.exe
O4 - HKLM\..\Run: [Adobe Reader Speed Launcher] "C:\Program Files\Adobe\Reader 8.0\Reader\Reader_sl.exe"
O4 - HKCU\..\Run: [ctfmon.exe] C:\Windows\system32\ctfmon.exe
O4 - HKCU\..\Run: [MSMSGS] "C:\Program Files\Messenger\msmsgs.exe" /background
O4 - HKCU\..\Run: [PC Suite Tray] "C:\Program Files\Nokia\Nokia PC Suite 6\PCSuite.exe" -onlytray
O4 - HKCU\..\Run: [Nokia.PCSync] "C:\Program Files\Nokia\Nokia PC Suite 6\PCSync2.exe" /NoDialog
O4 - Global Startup: HP Digital Imaging Monitor.lnk = C:\Program Files\HP\Digital Imaging\bin\hpqtra08.exe
O4 - Global Startup: InterVideo WinCinema Manager.lnk = C:\Program Files\InterVideo\Common\Bin\WinCinemaMgr.exe
O9 - Extra button: (no name) - {08B0E5C0-4FCB-11CF-AAA5-00401C608501} - C:\Program Files\Java\jre1.6.0_07\bin\ssv.dll
O9 - Extra 'Tools' menuitem: Sun Java Console - {08B0E5C0-4FCB-11CF-AAA5-00401C608501} - C:\Program Files\Java\jre1.6.0_07\bin\ssv.dll
O9 - Extra button: Kniha klipů HP - {58ECB495-38F0-49cb-A538-10282ABF65E7} - C:\Program Files\HP\Smart Web Printing\hpswp_extensions.dll
O9 - Extra button: HP Chytrý výběr - {700259D7-1666-479a-93B1-3250410481E8} - C:\Program Files\HP\Smart Web Printing\hpswp_extensions.dll
O9 - Extra button: ICQ Lite - {B863453A-26C3-4e1f-A54D-A2CD196348E9} - D:\U\Jirka\ICQLite\ICQLite.exe
O9 - Extra 'Tools' menuitem: ICQ Lite - {B863453A-26C3-4e1f-A54D-A2CD196348E9} - D:\U\Jirka\ICQLite\ICQLite.exe
O23 - Service: Lavasoft Ad-Aware Service (aawservice) - Lavasoft - C:\Program Files\Lavasoft\Ad-Aware\aawservice.exe
O23 - Service: InstallDriver Table Manager (IDriverT) - Macrovision Corporation - C:\Program Files\Common Files\InstallShield\Driver\1150\Intel 32\IDriverT.exe
O23 - Service: MSCSPTISRV - Sony Corporation - C:\Program Files\Common Files\Sony Shared\AVLib\MSCSPTISRV.exe
O23 - Service: NOD32 Kernel Service (NOD32krn) - Eset - C:\Program Files\Eset\nod32krn.exe
O23 - Service: NVIDIA Display Driver Service (NVSvc) - NVIDIA Corporation - C:\Windows\system32\nvsvc32.exe
O23 - Service: PACSPTISVR - Unknown owner - C:\Program Files\Common Files\Sony Shared\AVLib\PACSPTISVR.exe
O23 - Service: ScsiAccess - Unknown owner - C:\Program Files\Photodex\ProShowGold\ScsiAccess.exe
O23 - Service: ServiceLayer - Nokia. - C:\Program Files\PC Connectivity Solution\ServiceLayer.exe
O23 - Service: SonicStage Back-End Service - Sony Corporation - C:\Program Files\Common Files\Sony Shared\AVLib\SsBeSvc.exe
O23 - Service: Sony SPTI Service (SPTISRV) - Sony Corporation - C:\Program Files\Common Files\Sony Shared\AVLib\SPTISRV.exe
O23 - Service: Spyware Terminator Realtime Shield Service (sp_rssrv) - Crawler.com - C:\Program Files\Spyware Terminator\sp_rsser.exe
O23 - Service: SonicStage SCSI Service (SSScsiSV) - Sony Corporation - C:\Program Files\Common Files\Sony Shared\AVLib\SSScsiSV.exe

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Secure boot win 11
    od Luk4579 » 23 úno 2025 22:03 » v Problémy s hardwarem
    2
    1756
    od Luk4579 Zobrazit poslední příspěvek
    23 úno 2025 22:39
  • proč nb nebere boot antivir
    od Stenatko » 03 dub 2025 00:19 » v Vše ostatní (bezp)
    5
    8031
    od Stenatko Zobrazit poslední příspěvek
    03 dub 2025 21:42
  • ASUS PRIME Z790-A WIFI - Intel Z790 + Samsung 990 PRO (Nefunguje Boot & Instalace Win 10) Příloha(y)
    od Polkiking » 14 srp 2024 15:50 » v Problémy s hardwarem
    6
    4579
    od Zivan Zobrazit poslední příspěvek
    15 srp 2024 09:16
  • Problém s FPS
    od mcrakvar » 26 lis 2024 16:22 » v Vše ostatní (sw)
    4
    4059
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    28 lis 2024 10:06
  • Problém s RAM
    od lukas222 » 04 lis 2024 13:52 » v Problémy s hardwarem
    4
    3410
    od lukas222 Zobrazit poslední příspěvek
    05 lis 2024 13:36

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”