Tak je to tady - nová WiFi a přesto nejde

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Tomina
Level 5.5
Level 5.5
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Tak je to tady - nová WiFi a přesto nejde

Příspěvekod Tomina » 21 říj 2008 15:36

Tak před chvílí mi dovezla DPD novou WiFinku. Je to Linksys, ale problém je ten, že ikdyž jedu podle suprového manuálu, tak na konci to zařve a internet nejde, ani stolním, ani na notebooku. Poraďte mi prosím, jak krok po kroku mám postupovat. Poskytovatel mi psal, že další IP adresy mám zdarma a problém tedy z jeho strany nebude...

EDIT: všechny kabely mám opravdu dobře připojené. Internet mám ve zdířce internet, napájení je taky připojené a káblík,který jsem dostal jsem připojil do zdířky s nápisem 1. a druhou stranu do stolního PC..na booku mi to Linksyse najde, ale po připojení stejně net nejde...

myslím, že memphisto má tento model, tak prosím prosím... :?
Přílohy
Bez názvu.JPG

Reklama
Owner
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:
Kontakt:

Re: Tak je to tady - nová WiFi a přesto nejde

Příspěvekod Owner » 21 říj 2008 16:03

Nemá tento router tlačítko na způsob setup ? Kdyby tam bylo ,tak ho zmáčkneš a v tom programu ti to potom najde . Jinak na router se nedostaneš přes Web Gui ? (tzn. přes web administrační stránku)

Zkus 192.168.1.1 :bigups:
Fallout fan | HJT | MWAV | CCleaner | Provozuji Minecraft server Minecore.cz | Osobní blog
Notebook: Thinkpad X200s - 12", Core2Duo L9300, 9cell, 240GB SSD, 5GB DDR3
PC: AMD Phenom II X6 1055T, 12GB DDR3, AMD 6870, 500GB Seagate 7200.12

Tomina
Level 5.5
Level 5.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Tomina » 21 říj 2008 16:08

setup tu nikde nevidím. Jel jsem podle průvodce na CD a když jsem v poslední fázi, tak to začalo přemýšlet a něco to načítalo. Pak to zařvalo to, co je na obrázku. Internet nejde, přesto WiFi vysílá. Co se týká toho ovládání tak to také nevím, ale zkusím tu adresu, co jsi psal...

EDIT: tak jsem to zkoušel znovu a nic nepomáhá, WiFi má prostě tvrdou hlavu...

memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod memphisto » 21 říj 2008 16:24

nastavil jsi net přeš webové rozhraní? u Linksys je adresa 192.168.1.1 první heslo a jméno je administrator v obou případech a nebo jen administrator bez hesla. pokud tohle nepomůže, tak bude problém někde ve spojení. máš kabel z modemu zapojen do WAN a z jednoho RJ45 zpátky do PC kde byl připojen původně ten net?
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji

Tomina
Level 5.5
Level 5.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Tomina » 21 říj 2008 16:46

to webové rozhraní jsem zkoušel. Nefunguje. Když to zadám tak to napíše Adresa Nenalezena. Modem nemám, mám normálně v bytě přípojku, ze které vede UTP kabel s koncovkou RJ-45, který jsem píchl do zdířky internet. Poté to psalo, ať spojím stolní PC a router tím krátkým káblíkem, co byl u toho v balení. To jsem udělal. Pak jsem zkontroloval diody a poté se zahájil nějaký proces s přesýpacíma hodinama (neumím anglicky :-( ). No a pak to zařvalo to co je na tom obrázku. Notebook router našel, ale když se připojil, tak net stejně nejde..ani na stolním nejde net. Takže router tu leží a nefunguje..nechápu co dělám blbě..

EDIT: Tak jsem se připojil. Dostal jsem se tedy na to webové rozhraní a jméno bylo administrator a heslo admin. Takže to byl risk jak něco. Ovšem všechno tam je v angličtině a já nechápu jak to uvést do provozu. Jsou tam nějaká šifrování WPA atd. pak Firewaly..chtěl bych také nastavit heslo, aby se nemohl připojit každý v paneláku..
Přílohy
vcvbvcb.JPG

Jahy
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Příspěvekod Jahy » 21 říj 2008 17:36

mám uplně stejný problém akorát jiný přístroj

memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod memphisto » 21 říj 2008 18:19

tam bude problém v tom, že nemáš ten modem a stálé PC, ke kterému je ten router připojen. risk to nebyl. ten router se při standardním nastavení nezablokuje po zadání špatného hesla. teď nejsem doma, takže ti nepošlu screeny toho, jak to máš nastavit.někde ale byl na netu návod jak tohle přesně nastavit.zkusím pohledat.

PS: myslím, že uživatel krtenek tohle taky řešil a zapojila mu to firma, tak by mohl vědět, jak to zapojit.přispíval jsem tam i já. zkusím ten topic pohledat. taky měl jen kabel ze zdi a zapojili to.

/edit: tak tady je ten topic a pohledám ještě ten návod. v tom topicu bylo i napsáno, jak to zapojit i bez modemu a PC
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji

Tomina
Level 5.5
Level 5.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Tomina » 21 říj 2008 18:24

hurrrrrrrrrrrááááááááááááááááá už jsem na to přišel. Můj poskytovatel nepodporuje DHCP, takže stačili ručně zadat IP adresu, DNS, Masku, atd. a valí to jak má...jen se chci zeptat, jak nastavit u této WiFinky heslo a nějaké to šifrování ?

Jinak na obrázku můžete vidět, jak to má být..kdyby to někomu třeba pomohlo...

EDIT: tak jsem zjistil, že nejde internet v PC, který mám ve zdířce 1. a myslím si, že je to tím, že je ten internet nastavený na WiFi, takže je jakoby obsazený..nevíte jak vygenerovat jinou IP, či jak zajistit aby šel internet jak ve stolním tak v notebooku bezdrátově? Začínám uvažovat o bezdrátovém USB modulu do stolního PC..ty kabely mě nebaví a WiFi mě nějak nadchlo.. :lol:
Přílohy
hgfdghdf.JPG

memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod memphisto » 21 říj 2008 18:30

na domácí použití stačí krásně filtr MAC adres.nikdo jiný se ti tam nepřipojí,jedině, že by si naklonoval stejnou MAC jakou má některý z tvým PC či booků. no s tou pevnou IP jsem zapomněl. taky to tak musím mít. jinak podrobnější návod na nastavení a recenzi máš tady

Tomina
Level 5.5
Level 5.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Tomina » 21 říj 2008 18:58

Pročetl jsem to, ale je to na mě moc odborný.Dneska už na to peču a jdu na pivko, ale potřeboval bych poradit nejlépe pomocí screenů, jak nastavit to, aby to šlo jak na stolním pomocí kabelů, tak jak nastavit to šifrování. Jde o to, že za mnou budou chodit kámoši a bylo by fajn něco podobného co máme ve škole, kdy stačí zadat heslo a je člověk připojen, tak bych to chtěl také a dále taky proto, aby se nemohl soused hrabat v mých dokumentech...problém je ten, že angličtina není moje hobby..:-(
Jinak WiFi jede krásně, zkoušel jsem dosah a zvládne 4 patra obyčejného paneláku..zkušel jsem vyjít ven, ale tam už to nešlo..

EDIT: tak se mi podařilo nastavit heslo a zabezpečení mám na WEP..snad to stačí..zjistil jsem, že se v tom člověk musí holt hrabat, takže poku - omyl...

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Nová GPU
    od nakatomi » 15 čer 2025 15:37 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    5
    1049
    od windroid2 Zobrazit poslední příspěvek
    16 čer 2025 10:59
  • Nová GPU pro Ryzen5600
    od tux » 24 zář 2024 06:56 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    22
    5205
    od peta501 Zobrazit poslední příspěvek
    01 říj 2024 11:47
  • Nová televize
    od Shashekk » 30 pro 2024 09:27 » v Vše ostatní (hw)
    3
    2989
    od MariTopHigh Zobrazit poslední příspěvek
    01 led 2025 10:22
  • Nefunguje nová PC
    od adoyss » 16 led 2025 05:06 » v Problémy s hardwarem
    7
    3492
    od martanius Zobrazit poslední příspěvek
    17 led 2025 02:29
  • NOVA GRAFIKY
    od subjekt » 16 črc 2024 18:59 » v Problémy s hardwarem