Posledni dobou mam problem se startem pocitace. Kdyz ho zapnu, trva to nekdy 5, nekdy 10 a nekdy i 25(!) minut, nez pipne a bios zacne nacitat disky,cd-rom,atd...pak to frci jako na masle.
Jedu na pul na linuxu a woknech. Oba systemy jsou cerstve nainstalovany, deska resetovana,...
Vubec nevim v cem by mohl byt problem. Co muze ovlivnit ten start,...,na co se zamerit...
Diky za rady
Dlouhy start PC Vyřešeno
- erty123456
- Level 2.5
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Dlouhy start PC
Tak jsem provedl test a disk je uplne v poradku
co zdroj, zkoušel jsi jiný?Když PC zapneš indikuje ledka hardisku jestli disk "hrabe" nebo svítí jen led power?Nejednoduší by bylo Pc zapnout a změřit na nějakém volném napájecím konektoru od zdroje jestli je tam 5V a 12V.
Ledka sviti, zdroj jsem zkousel davat z jineho pocitace a nic se nezmenilo. Merit jsem zkousel, ale odesel merak, takze cekam az kamarad pujci.
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Nevím co to je "deska je resetována". Buď máš problém se zaváděčem systému na HD (linux + windows), nebo špatně nastavený BIOS, či nějakého nezvaného hosta v PC. Když naběhne systém uvádí správný čas a datum?
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Resetovanou deskou myslim RESET CMOS na desce (prendani toho jumperu).
Zavadec systemu podle me funfuje dobre...jakmile se detekujou disky, tak to frci uplne perfektne. Ale nez dojde k te detekci, tak je to fakt treba 30 minut ! BIOS je nastaven optimalne pro system (mam tam funkci, ktera to dela)
Kdyz komp nabehne, tak je cas dobry...alespon ve widlich...zkusim debian...
Zavadec systemu podle me funfuje dobre...jakmile se detekujou disky, tak to frci uplne perfektne. Ale nez dojde k te detekci, tak je to fakt treba 30 minut ! BIOS je nastaven optimalne pro system (mam tam funkci, ktera to dela)
Kdyz komp nabehne, tak je cas dobry...alespon ve widlich...zkusim debian...
- Koja
- Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Jestli uběhne až půl hodiny mezi stisknutím tlačítka a "zjevením se" zavaděče, tak to nebude problém žádného z OS..
Kdy ti to začlo dělat? Nějaký změny na komplu předtím si dělal?
Kdy ti to začlo dělat? Nějaký změny na komplu předtím si dělal?
Everybody lies so don't trust anyone. :)
Menil jsem procesor, cca 14 dni vse slapalo bez problemu a kdyz mi zacala stoupat teplota CPU (vzdy byla kolem 44st. a pak lezla i na 70st.), tak jsem maznul novou teplovodivou pastu (ted uz je zase teplota max kolem 44st.) a od te doby se to priblizne zacalo dit...ale nesjem si jisty, jestli bezprostredne po tom...
Me strane zarazi, ze vse jede no problem az na ten katastrofalni start.
Me strane zarazi, ze vse jede no problem az na ten katastrofalni start.
Debian ma taky dobry cas po restartu
Re: Dlouhy start PC Vyřešeno
Zkontroloval jsem pameti MemTestem a jsou bez problemu...no errors
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 2
- 1653