AHojte, mam problem - mam desku po reklamaci (asus striker II formula) puvodni deska jela v poho, ale pak se znicehonic kousla a jenom pipala, vyresili to vymenou za novou. ted ale kdyz jsem vsechno osadil a poskladal, tak po zapnuti se vse rozjede, ale nenajede obraz ani bios, nic nepipa, ale comp se cca po 10 vterinach restartuje. zkousel jsem napojit ten lcd poster, co maji prilozeny a po zapnuti napajeni pc se na displayi objevi cpu init a po zapnuti pc tlacitkem power se tam objevi init8042 a pote se pc restartuje.
procesor je intel core 2 duo, pameti corsair 2x1gb 800mhz a grafika asus ati radeon eah4870.
myslite, ze by to mohlo byt starym biosem, ktery vubec nepozna procesor? a nebo je chyba nekde jinde?
uz jsem z toho zoufaly :)
Problem s BIOSem a nebo deskou?
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Problem s BIOSem a nebo deskou?
Zkus provést Clear CMOS
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
To jsem zkousel jako prvni, ma to primo tlacitko na clrCMOS.. Zkusim jeste vytahnout na 10 - 15 minut baterku, pro jistotu..
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Pokud jsou ostatní komponenty v pořádku, tak bych reklamoval znovu... 

RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Doporučuji zkontrolovat všechna propojení komponent PC se základní deskou podle manuálu k základní desce. Předpokládám, že jsi měnil jen základní desku za stejnou, jako ta původní.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
No ono vetsinou kdyz mas neco zapojene spatne, tak ti to zacne pipat, ale tady se neozve ani hlasek.
Jeste me napadlo - zakladni nastaveni voltaze pameti je u tehle desky 1.8V, ale mam pameti, ktere maji bezet na 2.1V. Mohlo by to byt tim? Ale na te predchozi desce mi to najelo normalne.
EDIT: PIC: ano, deska je presne ten typ, co jsem mel predtim..

Jeste me napadlo - zakladni nastaveni voltaze pameti je u tehle desky 1.8V, ale mam pameti, ktere maji bezet na 2.1V. Mohlo by to byt tim? Ale na te predchozi desce mi to najelo normalne.
EDIT: PIC: ano, deska je presne ten typ, co jsem mel predtim..
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
PSU kompatibilita s novou základní deskou Příloha(y)
od Viktor737 » 26 zář 2024 17:06 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 17
- 4964
-
od Viktor737
Zobrazit poslední příspěvek
29 zář 2024 15:04
-
-
- 4
- 3461
-
od lukas222