Problemy s hlučností

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

SubTachyon
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Problemy s hlučností

Příspěvekod SubTachyon » 05 led 2009 17:34

Dobrý den,
Mam problemy s hlucnosti meho HDD. Nedavno jsem si zakoupil novy comp a tohle HDD podle diskuze na czechcomputeru ma byt jeden z nejtissich aspon v pomeru na vykon ale ja tedy moc spokojeny nejsem. Narozdil od staryho compu mam tenhle na stole hned vedle sebe (zatim ho nemuzu dat pod stul, musel bych ho rozpitvat) a permanentne slysim hlavicku jak *cvrlika* nebo chrasti a smejdi a to i bez zateze (pro otevirani souboru a pod jde hlucnost jeste vys ale to mi nevadi). Jsem opravdu tak rozmazlenej? Jde o zvyk? Nebo navrhujete reklamaci.

Jeste jednu mini otazecku. Kdyz uz jsme u toho zvuku pocitac vydava hluboky neprerusovany ton, trochu jako vybrace ale at sahnu na co chci tak ten zvuk neutlumuje takze usuzuju ze to vibracema nejspis nebude. Muj stary pocitac to dela taky ale ne tak hlasite (nebo to proste pred ten urvanej vetrak neslysim) chtel jsem se zeptat tech ktery pochopili co myslim ktera soucastka by tenhle zvuk mohla vydavat protoze to fakt nezni jako vetrak. Navic ten zvuk bud porad sili nebo z neho spis uz silim protoze mi leze na nervy vic a vic.

Dekuju

Reklama
El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Re: Problemy s hlučností

Příspěvekod El Diablo » 05 led 2009 17:53

Co je to za disk? Hlučnost ventilátoru ovlivňuje zanesení prachem a stav ložiska, vetšinou pomůže vyčistit a promazat...
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware

i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H

SubTachyon
nováček
Stav:

Příspěvekod SubTachyon » 05 led 2009 18:02

http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=56889

Jinak jak jsem rekl je vsechno novy takze prachem to asi nebude a na ventilatori si nestezuju ty jeste preziju.

//bez citace předchozího příspěvku, prosím!
//upraveno. mike007

Weslo
Level 6
Level 6
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Weslo » 05 led 2009 18:15

no nevím 500GB Maxtor mi nepřijde ani jako skvělá volba - je to prostě starý Seagate 7200.9 s dvěma plotnama řekl bych.
Teď vycházejí pěkně ty nové WD disky - Blue řada
jinak klidně můžou pískat kondíky nebo třeba PFC ve zdroji.Možná by bylo lepší napsat celou sestavu
E2180 | DFI LP UT ICFX 3200 TR2/G | 2x 1GB DDR2 800Mhz A-Data | ASUS HD 3650 512MB | WD 200GB | Corsair VX450 450W | Windows Vista Ultimate
Intel Little Falls 2 | 256MB DDR2 | 2x400GB | Fortron 250W | FreeNAS

El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod El Diablo » 05 led 2009 19:29

No já reagoval spíš na ty druhou půlku příspěvku a nečetl sem to moc pozorně...
Tady je celá řada komponentů určených k odhlučnění HDD:
http://shop.tntrade.cz/vypocetni-techni ... 82223.html

Pokud bys i chtěl tichý HDD doporučuji Samsung....
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware

i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H

SubTachyon
nováček
Stav:

Příspěvekod SubTachyon » 05 led 2009 20:05

Koukam ze je to vsechno antivibracni i kdyz ja spis mel problem s cteci hlavici.

Weslo
Level 6
Level 6
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Weslo » 05 led 2009 20:07

Tohle všechno vypadá v pořádku.Takže bych to viděl na reklamaci nebo vrácení HDD.
E2180 | DFI LP UT ICFX 3200 TR2/G | 2x 1GB DDR2 800Mhz A-Data | ASUS HD 3650 512MB | WD 200GB | Corsair VX450 450W | Windows Vista Ultimate
Intel Little Falls 2 | 256MB DDR2 | 2x400GB | Fortron 250W | FreeNAS

SubTachyon
nováček
Stav:

Příspěvekod SubTachyon » 05 led 2009 20:32

Jo a takova odbocka. Kdyz rozpitvam svuj stul a dam ten comp pod nej nebude tak pocitac vsavat vic prachu a nezvysim tim tak sanci si ho rozfasirovat? Mam sice koberec ale na positac tu mam takovej kus hliniku na ktery se da postavit aby nelezel primo na koberci.

zao
Level 6.5
Level 6.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod zao » 05 led 2009 20:41

no pokud ho dáš do stalu tak ať hlavně dejchá a co se týče prachu tak záleží na vašem bytě jak máte uklizeno, ale když to jednou za čas vyfoukáš tak bude klid

a co se týká tvýho hdd tak pokud nemáš na czc přezdívku M007 tak nejsi sám kdo má problém z hlučností, ale podle popisu to budeš asi ty:-D já bych to viděl na vrácení spíš teda na vyměnění za jinej hdd protože když vidím maxtor tak to ve mě nevzbuzuje nic dobrýho
Jsem tu abych vám poradil s výběrem jakéhokoliv HW a klidně vám udělám sestavu na míru za peníz jakej si řeknete a samozřejmě pomůžu i z něčím jiným když budu vědět.

SubTachyon
nováček
Stav:

Příspěvekod SubTachyon » 05 led 2009 22:01

Ok díky, a pokud maxtory fakt tolik ne tak co doporucujete?

zao
Level 6.5
Level 6.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod zao » 05 led 2009 22:08

Jsem tu abych vám poradil s výběrem jakéhokoliv HW a klidně vám udělám sestavu na míru za peníz jakej si řeknete a samozřejmě pomůžu i z něčím jiným když budu vědět.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Problémy s hardwarem”