Formulář v excelu

Programy pro práci v kanceláři (Word, Excel, Access…=>Office)

Moderátor: Mods_senior

sisel.cz
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Formulář v excelu

Příspěvekod sisel.cz » 19 led 2009 19:58

Zdravím,potřeboval bych vytvořit šablonu formuláře v excelu,abych mohl data tisknout do již natištěných formulářů.
Existuje nějaký program který by mi dovolil např. naskenovat onen formulář, "obmalovat" buňky do kterých se mají tisknout data a uložit to jako něco, co by se dalo naimportovat do excelu? Chci dosáhnout toho že v Excelu budu mít naformátované buňky tak,že když si data vytisknu budou sedět přesně do předtišťeného formuláře..
Manuální nastavováním velikosti buněk (v pixelech) si nedokážu představit.. Nebo existuje jednodušší zbůsob jak dosáhnout cíle?
Děkuji

Reklama
MirekL
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Re: Formulář v excelu

Příspěvekod MirekL » 19 led 2009 21:10

Proč to potřebuješ dělat v Excelu? Netvrdím, že by to nešlo, ale třeba Adobe Acrobat má přímo funkci rozpoznávání formuláře (automaticky rozpozná pole k vyplnění) a jdou tam dodělat i třeba výpočty a další formulářové prvky.

sisel.cz
nováček
Stav:

Příspěvekod sisel.cz » 19 led 2009 21:40

Potřebuju "výsledek" používat v práci kde mám k dispozici jen excel. V něm složitý výpočty, tabulky, import z různých míst atd. Na čistým listu mám už vypočtený hodnoty (které se denně mění) a jen je potřebuju vytisknout. Problém je - trefit se. :D Jediná metoda co mě napadá je vytisknout -> přeměřit -> od oka upravit -> vytisknout......
Ale to je fakt primitivní nápad náročnej na spotřebu papíru :D
Prostě excel je pro mě nejjednodušší řešení.

mike007
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod mike007 » 20 led 2009 03:06

Nic jiného než měřit od oka ti pravděpodobně nezbývá. Děláme to v práci podobně. Akorát máme tu výhodu, že máme docela přesné oči ;)
Nejlepší hra je Excel!
Pravidla fóra PC-helpJak označit téma za vyřešené
»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
UPOZORNĚNÍ - můj Skype, Soukromé zprávy či email neslouží jako tech. podpora.
Dotazy pište do fóra. Od toho tu je.

navstevnik
Level 4
Level 4
Stav:

Příspěvekod navstevnik » 20 led 2009 07:42

Jiste reseni je formular naskenovat, vlozit v Excelu do listu jako obrazek, ten zpruhlednit pomoci nastroju. Vybrat bunku mimo obrazek a kurzorovymi sipkami "dopravit" na pozadovanou pozici, upravit vysku a sirku bunek (ulozit pro opakovane pouziti jako sablonu), kontrolovat v nahledu, vepsat text, pred tiskem obrazek odstranit.

MirekL
nováček
Stav:

Příspěvekod MirekL » 20 led 2009 08:47

Doplním Návštěvníka: Obrázek můžeš v listu klidně nechat, můžeš ho dát jako pozadí listu a v možnostech tisku nastavit aby se pozadí netisklo.

Doplním mike007: Měřit se dá buď přímo v Excelu (od verze 2007 jde nastavit velikost řádků a sloupců na centimetry a milimetry - najdeš přes Tlačítko Office - Možnosti Aplikace Excel - Upřesnit - Zobrazení - Jednotky pravítka) Pak můžeš ve zobrazení Rozložení stránky nebo v dialogovém okně Vzhled stránky pracovat i s centimetry resp. milimetry. Pro starší verze Office funguje zobrazení v bodech a pixelech. To jde samozřejmě přepočítat, ale pohodlné to není. Pro měření v cm jde použít např. prográmek Pravítko.

sisel.cz: Papír ušetříš při pokusech třeba tím, že si to zkusíš vytisknout do pdf ;-)

sisel.cz
nováček
Stav:

Příspěvekod sisel.cz » 20 led 2009 12:22

díky díky. S tím naskenováním je to dobrej nápad. Sice to bude možná potřeba ještě trošku poupravit, ale úpravy budou minimální.. Určitě nad tím nestrávím celej den jako kdybych to měl rýsovat celý od začátku od oka..
Že mě to nenapadlo :idea:

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Kancelářské balíky”