Moje situace:
mám notebook, který je připojen přes wifi přímo k vysílači provozovatele síťového připojení, potřebuji připojit druhý notebook stejným způsobem, aby byl nezávislý na prvním notebooku a abych nemusel platit dvoje připojení. Jednou se mi to podařilo nějak nastavit a chodilo to, ale teď to zase nefunguje, zkoušel jsem nastavit stejné ip adresy na obou pc. Prosím o radu, díky.
Problém-sdílení internetu
Re: Problém-sdílení internetu
Buď pokud máš na obou noteboocích ethernetové síťové karty to můžeš propojit kabelem a přemostit softwarově připojení, nebo příjmat ten signál wifi routrem a pak rozesílat těm notebookum. V prvním případě bude muset být první vždy zaplej, v druhym musíš koupit ten router a pak už ti to bude šlatpat. Ale musíš koupit takovej kterej to umí příjmat a zároveň vysílat.
HP EliteBook 840 G1, SSD Transcend MTS400, M.2 - 256GB
No to je taky možnost, ale asi tak dva měsíce mě to fungovalo tak, jak to popisuji, přestalo to fungovat když jsem s notebookem odjel a připojil se jinde, pak když jsem se vrátil už to nešlo,tak nevim, jestli si to načetlo nějaké jiné nastavení sítě nebo tak něco.
Jako jak Ti to fungovalo? Že ten notebook příjmal wifi, a zároveň to posílal tomu druhýmu? Nebo jak? Popiš jak si to měl a pak můžem řešit jak to vrátit do původního (funkčího) stavu.
- Imra
- Level 2
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
ja osobne pouzivam net pres mobil a pomoci bluetooth ho prenasim na ntbku. A pomoci ntbuku ho dale prenasim ostatnim notebookum pomoci wifi. Staci jen nastavit v danem pripojeni sdileni k urcite siti.
Zkrátka naproti přes ulici je vysílač poskytovatele sítě a z notebooku jsem připojen přímo na něj, na prvním notebooku funguje vše bez problémů, potom jsem koupil druhý notebook, nastavil stejné stejné ip adresy, ale to hned nefungovalo pak najednou za 14dní jsem k tomu přišel a nootebook se najednou sám připojil a od té doby to fungovalo, asi dva měsíce. Oba notebooky fungovaly nezávisle na sobě, pouze když se pracovalo na obou současně tak se to rušilo ale to by mi nevadilo.
Má ještě někdo nějaké rady? Předem za ně děkuji.
A jak Ti provider poskytuje tu síť? Máš to na heslo nebo na mac adresu? (prostě jak pozná že mu to nesosá někdo kdo nemá).
Žádné heslo ani žádný WEP klíč tam nezadávám, a co je mac adresa nevím
A platíš za to nebo to máš zadarmo? Předpokládám že platíš, tak v tom případě se ten počítač musí do tý sítě providra identifikovat, aby provider věděl že si to ty kterej platíš. A teď je potřeba zjistit jak. Protože jestli je to podle mac adresy, tak s tim nic neuděláš, protože mac adresa je specifická adresa kterou má každé síťové zařízení a pro každé je naprosto unikátní. Tzv. že síťová karta v Tvém notebooku má svou mac adresu, a Tvůj poskytovatel jí má v databázy jako tu "která platí", a té posílá data. Ale tím by se vyloučilo posílání dat do druhého notebooku (pokud by si neplatil druhé připojení).
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 8
- 3454
-
od Bary-Jan
Zobrazit poslední příspěvek
05 úno 2025 22:07
-
- 1
- 3188
-
od TechShowGamer
27 črc 2024 06:31
-
- 0
- 1686
-
od Vítek Pokorný
16 dub 2025 11:34
-
- 1
- 12942
-
od pikaso.andreas
23 led 2025 10:42
-
-
Nižší rychlost internetu po rekonstrukci Příloha(y)
od PlumJelinek » 25 lis 2024 19:54 » v Administrace sítě - 6
- 4890
-
od Riviera kid
26 lis 2024 12:48
-