Mám stejný problém. Po přeinstalaci WXP Home mi nejde zvukovka. Deska je GIGABYTE GA-G33M-S2. Ve správci zařízení mám vykřičník u Zvukového zařízení na sběrnici High Definition Audio. Zakázat jde, ale odinstalovat nejde. Ovladače tohoto zařízení nejsou nainstalovány. (Kód 28) .Při instalaci zvukového ovladače Realtek HD došlo k chybě! [Error Code:0xE0000227 .
Vítám Tě na Pc-help! Tvůj dotaz jsem oddělil a vložil samostatně. Příště si vždy založ vlastní. Pic
Též problém s integrovanou zvukovou kartou Vyřešeno
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Též problém s integrovanou zvukovou kartou
Podívej se do Biosu zda máš nestaveno - např Onboard Audio Chip na Enablad a případně další položky Audio na Auto. Nemusí to být úplně přesně takto, je to pojmenováno v různých Biosech také různě. Nejlépe se podívat do manuálu k základní desce.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Mám Bios Award a tam Azalia Codec na Auto. To jsem už kontroloval. Nic jiného podobného audiu tam není.
Naposledy upravil(a) Detien dne 25 led 2009 18:33, celkem upraveno 1 x.
Nevím přesně o co jde, ale nestačilo by prostě nainstalovat ovladače?
Ovladač pro Windows W2K, 2003, XP 32/64bit, velikost 23MB
ftp://152.104.238.19/pc/audio/WDM_R169.exe
Ovladač pro Windows W2K, 2003, XP 32/64bit, velikost 23MB
ftp://152.104.238.19/pc/audio/WDM_R169.exe
No nestačilo. Zkoušel jsem ....R207 a právě to hodí chybu Error Code:0xE0000227 .
Aha, omlouvám se.
Ovladače byly přiložené přímo k desce?
Pokud nepomůže jiná verze ovladačů, zkusil bych nabootovat z live cd s Linuxem, jestli zvukovka vůbec funguje.
Ale pokud před reinstalací fungovala, pak to bude spíš softwarová věc.
--------------------------
Našel jsem funkční postup, na těchto stránkách.
CITUJI:
"Ve správci zařízení (pravým na tento počítač a dále vlastnosti, záložka hardware) systémová zařízení rozkliknout ovladač microsoft UAA.. hned v první záložce dole zakázat. Já jsem ho poté i v druhé záložce odinstaloval a poté jsem nainstaloval kodek ze stránek. Pozor na Gigabytu píšou, že se musí první nains. ten kodek, co jsem smazal, tak jsem se na ně vys... Po restartu kompu nic, tak jsem to ještě jednou nainst, zas se chtěl restartovat tak jsem mu to dovolil a již při vypínání jsem slyšel kýžený zvuk
Snad Vám to někomu pomůže."
Ovladače byly přiložené přímo k desce?
Pokud nepomůže jiná verze ovladačů, zkusil bych nabootovat z live cd s Linuxem, jestli zvukovka vůbec funguje.
Ale pokud před reinstalací fungovala, pak to bude spíš softwarová věc.
--------------------------
Našel jsem funkční postup, na těchto stránkách.
Kód: Vybrat vše
http://www.pcforum.cz/viewtopic.php?f=31&t=1728
CITUJI:
"Ve správci zařízení (pravým na tento počítač a dále vlastnosti, záložka hardware) systémová zařízení rozkliknout ovladač microsoft UAA.. hned v první záložce dole zakázat. Já jsem ho poté i v druhé záložce odinstaloval a poté jsem nainstaloval kodek ze stránek. Pozor na Gigabytu píšou, že se musí první nains. ten kodek, co jsem smazal, tak jsem se na ně vys... Po restartu kompu nic, tak jsem to ještě jednou nainst, zas se chtěl restartovat tak jsem mu to dovolil a již při vypínání jsem slyšel kýžený zvuk
Snad Vám to někomu pomůže."
V pohodě, neomlouvej se, potřebuju akorát poradit. Pro instalaci všeho možného (nebyl to jediný problém) jsem použil od GIGABYTE Bearlake Ver.1.01 B7.0516.1 .
Jestli to dobře chápu. ...... Správce zařízení, Řadiče zvuku....., Zvukové zařízení na sběrnici HD audio. Zakázal jsem, ale nejde odinstalovat. Píše hlášku "zařízení se nepodařilo odinstalovat. Zařízení je asi potřebné při spouštění počítače". Takže zase nic.
Jestli to dobře chápu. ...... Správce zařízení, Řadiče zvuku....., Zvukové zařízení na sběrnici HD audio. Zakázal jsem, ale nejde odinstalovat. Píše hlášku "zařízení se nepodařilo odinstalovat. Zařízení je asi potřebné při spouštění počítače". Takže zase nic.
Podle toho návodu musíš zakázat "ovladač microsoft UAA".
Potom instalovat ovladač pro Realtek HD audio.
---------------------------------------------------------
Já sám to v PC nemám, takže to nemůžu vyzkoušet.
Potom instalovat ovladač pro Realtek HD audio.
---------------------------------------------------------
Já sám to v PC nemám, takže to nemůžu vyzkoušet.
Přímo ovladač Microsoft UAA tam nikde není.
Re: Též problém s integrovanou zvukovou kartou Vyřešeno
Zprovozněno, funguje, bylo to systémových zařízeních. Já ten tvůj příspěvek blbě přečetl. A hledal v řadičích. Zmátlo mě to, že jsi napsal po Hardware Systémové zařízení, a já myslel, že jsi se spletl, že mělo být napsáno Správce zařízení.
Takže pro ostatní. Tento počítač,pravé tlačítko, vlastnosti, hardware,správce zařízení, systémové zařízení, Ovladač Microsoft UAA pro sběrnici High Definition Audio. Ten odinstalovat. Nainstalovat WDM_R207.exe . Restartovat. Pak už se v ikon tray objevují bubliny s realtekem. Pak se i objeví v řadičích Realtek High Definition Audio (který tam do teď nebyl).
Takže všem moc děkuji za snahu.
Takže pro ostatní. Tento počítač,pravé tlačítko, vlastnosti, hardware,správce zařízení, systémové zařízení, Ovladač Microsoft UAA pro sběrnici High Definition Audio. Ten odinstalovat. Nainstalovat WDM_R207.exe . Restartovat. Pak už se v ikon tray objevují bubliny s realtekem. Pak se i objeví v řadičích Realtek High Definition Audio (který tam do teď nebyl).
Takže všem moc děkuji za snahu.

Zdravím. Mám také problém s integrovanou zvukovou kartou (realtek high definition audio). Na windows 7 mi běží bez jakýchkoli problémů, na windows XP však po zhruba 20min bez jakéhokoliv impulzu přestane zvuk fungovat. Zkoušel jsem mnoho ovladačů a kodeků které mi byli doporučeny, žádný však nepomohl. Nevíte prosím někdo co s tím ?
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 8
- 2137
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
12 lis 2024 07:22
-
-
Problem s grafickou kartou GIGABITE 3070Ti Příloha(y)
od M4rrywanna » 04 pro 2024 16:17 » v Problémy s hardwarem - 5
- 2108
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
08 pro 2024 07:59
-
-
- 4
- 4012
-
od petr22