oživení PC

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_senior, Mods_junior, HW spec team

guest

Re: oživení PC

Příspěvek od guest »

korbell píše:Je slyšet HDD, DVD-ROM, zacvakání procesoru... OS zatim nainstalovaný neni.
Máš v základní desce baterii a správně vloženou? Pokud ano, tak ji vyndej a za 20 vteřin dej zpět (při vypnutém PC), pak PC zapni a mačkej Delete jestli se dostaneš do Biosu.
korbell
nováček

Příspěvek od korbell »

ok, zkusim..
korbell
nováček

Příspěvek od korbell »

tak taky nic, monitor pořád nejede, jako kdyby byl ten počítač vypnutej
guest

Příspěvek od guest »

Vzhledem k tomu že jsi měnil MB tak také zkontroluj jestli máš na desce všechny potřebné propojky a jestli sedí. Zejména někde vedle baterie by měly být 3 piny z nichž se vždy dva propojují. Jsou tam 2 možnosti: CMOS keep (CMOS stále) a CMOS clear (CMOS vymazat). Musí být nastaveno CMOS keep !
korbell
nováček

Příspěvek od korbell »

Tu propojku mám na CMOS KEEP.
guest

Příspěvek od guest »

Je ten monitor vůbec dobrej a správně zapojenej ? Mělo by tam být aspoň NO SIGNAL nebo cosi?
korbell
nováček

Příspěvek od korbell »

Já připojuji ten monitor, na kterej se teď koukám, takže funguje. Když nemá signál tak se prostě vypne
guest

Příspěvek od guest »

Pokud je to opravdu dobře sesazený, pak mne napadá jedině chyba desky. Asi bych to vše důkladne zkontroloval. Všechno odpojil a znova zapojil. Někdy se stane, že člověk ví, že je všechno určitě správně a právě tam je chyba. Co jsi všechno měnil?
korbell
nováček

Příspěvek od korbell »

Já jsem si právě myslel že je chyba v desce, tak jsem jí reklamoval, koupil jsem místo ní úplně jinou. U obou desek byl stejný problém. Když se složí novej počítač tak by to při zapnutí měl aspoň skočit do BIOSU že jo?
guest

Příspěvek od guest »

To by měl a to je právě ten problém - buď špatně sesazený anebo ta deska, ale to se pozná až budeš mít naprostou jistotu, že je to sesazený dobře. Nezůstalo tam ještě něco z toho schořelýho PC ?
korbell
nováček

Příspěvek od korbell »

mě už napadá jenom, že by to mohl být procesor, ale znovu to vozit na reklamaci už se mi nechce, doufal jsem že to tady s někým vyřeším...
korbell
nováček

Příspěvek od korbell »

Vlastně jen CASE a kabely od vypínače a resetu, ale to všechno funguje. Teda jen na zapnutí, vypínat musím vypnutím zdroje
Zamčeno

Zpět na „Problémy s hardwarem“