Zdravím,
koupil jsem si nový HDD přes rozhraní SATA. V počítači už jeden mám...
Po zapnutí počítače vidím pouze původní disk (C:). To že jsou v počítači 2 disky vidím v BIOSu i ve Správci zařízení. Zkušel jsem také nainstalovat nové ovladače z instalačního CD od základní desky.
S diskem jsem nedělal nic, než že jsem jej pouze zasunul do datového a nap. kabelu. Jumper na disku jsem nastavil stejně jako u toho prvního na pomalejší přenosovou rychlost. Poradíte mi prosím, co mám ještě udělat, aby disk dostal jméno (asi D:) a já jej mohl používat?
Nevidím nový disk Vyřešeno
- mmmartin
- Moderátor
-
Elite Level 10
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Nevidím nový disk
Pravou myší klik na Tento počítač -> Spravovat -> Správa disků a tady novému disku přiřadit označení (písmeno).
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11
- Jan Pašek
- Tvůrce článků
-
Level 6.5
- Pohlaví:
- Stav:
To co radí mmmartin by mohlo zabrat já přidávám to co mne napadlo.
Bohužel moc tu neradím takže pár nápadů jetak co jsem zaskočil.
Nemáš ty tam nainstalovanou technologii Raid? Pokud ano podívej se zdali se ti nezvětšila kapacita původního disku.
Info o technologii Raid: http://cs.wikipedia.org/wiki/Raid
Pokud je nainstalovaný Raid a nastavený jako 1 kapacita se nezvětší a stále uvidíš jeden disk.
Dále a le tím už si nejsem zcela jistý zdali u SATA existuje "jumperování Master a Slave"
Co se týče jumperování SATA1, 2, 3 měl by být nový disk nastaven podle rychlosti toho původního disku.
To je zatím bohužel vše co mne napadlo.
Bohužel moc tu neradím takže pár nápadů jetak co jsem zaskočil.
Nemáš ty tam nainstalovanou technologii Raid? Pokud ano podívej se zdali se ti nezvětšila kapacita původního disku.
Info o technologii Raid: http://cs.wikipedia.org/wiki/Raid
Pokud je nainstalovaný Raid a nastavený jako 1 kapacita se nezvětší a stále uvidíš jeden disk.
Dále a le tím už si nejsem zcela jistý zdali u SATA existuje "jumperování Master a Slave"
Co se týče jumperování SATA1, 2, 3 měl by být nový disk nastaven podle rychlosti toho původního disku.
To je zatím bohužel vše co mne napadlo.
Jendův rozcestník (Odkazy, které jsem měl dříve v podpisu najdete v mém rozcestníku.) Jendovy novinky - Co je pro Vás odemne nového Pokud potřebujete mermomocí vědět na čem páchám PC kriminalitu sestavy jsou v profilu.
- Koja
- Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Bulis píše:S diskem jsem nedělal nic, ..
Disk musíš nejdřív naformátovat, abys ho mohl používat.. Právě teď se ti tam zobrazuje jako "nepřiřazené místo na disku", resp. v Tento počítač se nezobrazuje vůbec, protože na něm není žádný oddíl a nic

Everybody lies so don't trust anyone. :)
Zrovna dneska jsem mel uplne stejny problem
Nevedel jsem si s tim rady, az to co napsal mmmartin, tak to pomohlo
Diky moc

Diky moc
MB: ASUS Striker II Formula, CPU: Intel Core™ 2 Duo 3,16GHz, CPU Cooler: Zalman CNPS8700 LED, RAM: 2x1GB Corsair Dominator 1066 MHz DDR II, GPU: ASUS ATI Radeon HD 5770 DDR3 1GB, HDD: WD CG 500GB SATA 300, HDD2: WD CG 2TB SATA 300, Zdroj: Corsair 650W
Děkuju, stačila na to první odpověď. Přišel jsem na to sám, stačilo trochu pohledat na jiných fórech. Uznávám, že jsem ale vůbec nevěděl, že takové funkce ve windows jsou. Teď už jenom tam pro informaci. Jak bych měl postupovat, kdybych do počítače nepřidával druhý, ale první harddisk? Napadá mě jedině program fdisk a formát na fat. Jde to pomocí fdisku rovnou na ntfs nebo je jiná cesta? Ještě jednou děkuju...
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Fdisk NTFS neumí. Po instalaci lze disk převást již ve Windows na formát NTFS bez ztráty dat příkazem: convert C:\ntfs
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Instalace Windows 11 - nevidím nový M.2 disk Příloha(y)
od lukas.sei » 29 kvě 2025 09:48 » v Windows 11, 10, 8... - 8
- 3507
-
od šulda
Zobrazit poslední příspěvek
30 kvě 2025 11:32
-
-
- 2
- 2280
-
od Søren