Složený PC jak ho zapnout Vyřešeno

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Zubr
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Složený PC jak ho zapnout

Příspěvekod Zubr » 31 led 2009 14:01

Zdravím kolegové :-) sestavil jsem se zbytků několika počítačů nějaký ten celek: http://www.zubrovi.estranky.cz/fotoalbum/nezarazene/pcc :smile: ale jaksi mi nejde zapnout harddisk a grafárna jsou ze stejného PC parametry netuším ale deska a zdroj jsou od MSI... a ramky jsou tam 2x 64MB a 1x 128MB... Tak by mě zajímalo jak to dokopat k tomu aby to šlo spustit. P.S. na zdroji není ten vypínač. :crazy: díky všem :lookround:

Reklama
kyklop
Level 2.5
Level 2.5
Stav:
Kontakt:

Re: Složený PC jak ho zapnout

Příspěvekod kyklop » 31 led 2009 14:16

Samozřejmě bez vypínače to lze těžko, ovšem lze to obejít. Vem šroubovák a přejeď s nim po konektorech, co jsou na prvním obrázku zcela vpravo nahoře. :wink:

Edit: Myslím ty konektory, co jsou na fotce svisle.

Edit2: Jo a gdepa máš ventilátor chladiče procesoru?? Abys to hne neupekl..
AMD Athlon 64 X2 6400+, Artic cooling freezer 64, ASUS M2N-SLI DELUXE, A-DATA 2x1GB DDR2 800Mhz, ASUS GeForce EN9600GT 512MB, Seagate 320 GB SATAII, Case Coolmaster Elite 330, Fortron 500W/PFC FX500

Zubr
nováček
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Zubr » 31 led 2009 14:22

Mno O.K. večernebo až se vratim zkusim :-) ted mizim :-D jo a tam žádnej větrák nebyl :-) jo a ty konektory myslíš jak jdou sériově od Harda? :-) :listen: díky Zubr P.S: a nezkratne se to? :lookround:
Rozdělovat hospodu na kuřáckou a nekuřáckou část je jako rozdělovat bazén na část kde se chcát může a kde ne...

kyklop
Level 2.5
Level 2.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod kyklop » 31 led 2009 14:25

Myslím ty konektrory ÚPLNĚ v pravým horním rohu (černé). Nezkratneš to, neboj :wink:
AMD Athlon 64 X2 6400+, Artic cooling freezer 64, ASUS M2N-SLI DELUXE, A-DATA 2x1GB DDR2 800Mhz, ASUS GeForce EN9600GT 512MB, Seagate 320 GB SATAII, Case Coolmaster Elite 330, Fortron 500W/PFC FX500

.luba.
Level 3.5
Level 3.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod .luba. » 31 led 2009 14:30

Zdravím. Zkontroluj zda máš, vše správně napajené. Jsi si jistý , že je vše funkční? Je taky možné , že ti to daný zdroj jednoduše neutáhne. :inlove:
Zkuste Google než založíte topic // CPU-Z HJT google HW-Monitor Ccleaner
Sestava: AMD ATHLON 5000+BE,GPU 8800GT OC,RAM CORSAIR 2GB CL5,MB GIGABYTE 690G,HD SPINPOINT 240GB,CASE CM 330 ELITE,ASUS 22" 2ms, //UPC 10mbit

Zubr
nováček
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Zubr » 01 úno 2009 19:09

Zdravim :-) všecko je vpohodě zapojený :-) ted jsem zkloušel zase zapnout zdroj se rozjede ale pak se to zase jakoby vypne a na tý sběrnici ty kontakty nejdou přeject šroubovákem jsou v plastu.... (To kyklop) :crazy: tak newím někde jsem taky četl že to chce zátěž na obvod tak jsem na kabelu jak je sériově z harda napojil na 12v žárofku a ta se taky ani nerozsvítila :-) :idea: tak newím.. díky
Rozdělovat hospodu na kuřáckou a nekuřáckou část je jako rozdělovat bazén na část kde se chcát může a kde ne...

kyklop
Level 2.5
Level 2.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod kyklop » 01 úno 2009 19:35

Ty mi asi nerozumis... Pc se obvykle, kdyz to reknu polopate, musi zapnout cudlikem na bedne. Ty bednu nemas... tak jedinym resenim zustava toto obejit, a to prave odelas prejetim sroubovakem po kontaktech, ktere slouzi ke spijeji zakladni desky s bednou, aby sel pocitac zapnout, resetovat a treba i aby svitila kontrolka harddisku... Takze se pidivej na ten svuj prvbi obrazek, koukni na pravy horni roh a tam jsou, cca centimetr od kraje dva cerne konektory, jeden kratsi - vodorovne a jeden delsi - svisle. Na nem udelej to s tim sroubovakem.

Zubr
nováček
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Zubr » 01 úno 2009 20:29

:P už jsem na to káp :-D udělal jsem to všemi směry a možnostma :D pak to hodilo jiskru a rozjelo se to :D :D takže díííky :D ted jen ještě udělat pokus s obrazovkou :-) a je to :listen: :D ( Danke Kyklop )

guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod guest » 01 úno 2009 21:19

Podívej se do Biosu do POWER MANAGEMENT FEATURES jestli tam máš After AC Power Off. Pokud ano a nastavíš tam ON, pak se bude PC zapínat pouhým zastrčením do zásuvky (když na bedně nemáš spinač) anebo třeba spinačem na přepěťové ochraně.
Lepší je ale zjistit, kde to hodilo tu jiskru a připojit na to mikrospinač nebo tlačítko. Ten šroubovák není taky nejvhodnější. :D
(I když já to mám tady rozhašený a teď jsem to taky startoval 2 dny šroubovákem, protože mi nešlo uložit nastavení Biosu)

mike007
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod mike007 » 01 úno 2009 22:20

Vymontuj z nějakého starého počítače kablík se spínačem a ten použij na zapínání pc. Zkratovat to šroubovákem není dobrý nápad. Ne kvůli tomu, že by jsi dostal ránu a pak vypadal jako ten kočičák, co má Kyklop v avataru, ale kvůli součástkám na desce, které jsou náchylné na statický výboj. Taková jiskra pro ně jistě není bezpečná.
Nejlepší hra je Excel!
Pravidla fóra PC-helpJak označit téma za vyřešené
»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
UPOZORNĚNÍ - můj Skype, Soukromé zprávy či email neslouží jako tech. podpora.
Dotazy pište do fóra. Od toho tu je.

kyklop
Level 2.5
Level 2.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod kyklop » 02 úno 2009 06:39

<ot>Sorry na OT, ale musím se obhájit, to s tím šroubovákem dělám už od nepaměti a nikdy jsem nezaznamenal jedinej problém. Kdyby se jen pouze jednou jendinkrát stalo, že jsem tím odpálil něco na desce, nebudu to radit. Samo to není vhodné řešení z dlouhodobého hlediska, ale na rychlej pokus, zda je vše dobře zapojeno, to je dostačující. Pak je samozřejmě vhodné kuchnout z nějaký starý bedny ten zmiňovaný vypínač :idea: </ot>

:wink:

mike007
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod mike007 » 02 úno 2009 16:30

kyklop: Víš co se říká: Tak dlouho se chodí se džbánem pro vodu, až se ucho utrhne... :wink:
Nejlepší hra je Excel!
Pravidla fóra PC-helpJak označit téma za vyřešené
»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
UPOZORNĚNÍ - můj Skype, Soukromé zprávy či email neslouží jako tech. podpora.
Dotazy pište do fóra. Od toho tu je.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Ikona napájení v oznamovací oblasti nejde zapnout Příloha(y)
    od Minapark » 17 pro 2024 20:48 » v Windows 11, 10, 8...
    6
    3974
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    09 led 2025 21:48

Zpět na “Problémy s hardwarem”