Je nutno kupovat DVD rekordér s DVB-T?

Místo pro témata a příspěvky spadající MIMO počítačovou problematiku (tedy např. sport, zdraví, vtipy, škola...).

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior

Tarfein Silverspire
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Je nutno kupovat DVD rekordér s DVB-T?

Příspěvekod Tarfein Silverspire » 06 kvě 2006 22:12

Ahoj, především se chci omluvit za téma příspěvku, nemí tady co dělat, nejspíš jsem úplně mimo mísu, ale třeba mi poradíte.

Už dlouho uvažuju koupi DVD rekordéru, ale v poslední době si nejsem moc jistý. Rozhodně by mělo jít o rekordér s HDD (160 nebo 250GB), chtěl jsem si k němu koupit set-top box ale někje sem četl že při vstupu do rekordéru se digitální signál převádí zas do analogu a pak v rekordéru naopak, přičemž to znamená zhoršení kvality záznamu. Proto jsem chtěl rekordér s DVB-T přijímačem, ty ale prakticky neexistují. Co mám tedy udělat? Počkat než budou za slušnou cenu u nás v prodej nebo se zbytečně děsím? Na netu je všude že nemá význam kupovat rekordér bez DVB-Tčka..tak nevím...

/změna nadpisu
/mikel

Reklama
mmmartin
Moderátor
Elite Level 10
Elite Level 10
Pohlaví: Muž
Stav:

Příspěvekod mmmartin » 07 kvě 2006 16:02

Dvojího převodu bych se nebál už z toho důvodu, že datové toky v jednotlivých multiplexech - a tomu odpovídající kvalita signálu - jsou tak nízké že případný D/A a následný A/D převod při spojení set-top box - rekordér už nemá šanci zas tak moc na kvalitě zkazit. Ale pravděpodobně existuje i jiný názor, zkus http://www.tvfreak.cz, tam se věnují kromě jiného i digitální televizi. A pokud se procházíš po komerčněji orientovaných stránkách, je celkem logický, že se budou snažit ti vnutit to nej nej....- dražší, -kvalitnější, -technicky nejprogresivnější. :smile:
Ale z praktickýho hlediska bude asi skutečně lepší mít všechno "v jedný krabici", třeba už jen s ohledem na nutnost dvou dálek při variantě set-top box + další přístroj.

Tarfein Silverspire
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Příspěvekod Tarfein Silverspire » 07 kvě 2006 21:48

Oki,díky za odpověď. Mám další otázku- jaký způsob propojení set-top boxu s rekordérem? Stačí na obraz obyčejný scart? Nebo hledat třeba něco lepšího? Pokud vím tak po scartu jsou už kvalitativně lepší jen HDMI , to bych ale asi u přijímače signálu hledal těžko. Časem chci koupit i LCD televizi, proto sem si říkal že by nebyl špatný HDMI výstup-ten mají ale jen lepší rekrodéry, např. Pioneer 930. Neexistuje něco levnějšího? Pokud bych se vykašlal na digitální výstup, beru nejspíš Pioneer 630HS nebo novější 540. Vyplatí se?

mmmartin
Moderátor
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Příspěvekod mmmartin » 07 kvě 2006 22:49

Zase až takovej přehled ohledně konkrétních typů nemám, ale obecně ve SCARTu bývá k dispozici kompozitní video (kódované, teoreticky nejméně kvalitní), pak s-video a ještě taky složkové video RGB (nejkvalitnější) a samozřejmě audio. Pokud propojíš set-top box s televizí nebo videorekordérem plně osazeným kabelem SCART - SCART, bude se ti televize automaticky přepínat do příslušného režimu podle toho, jaký výstupní signál zvolíš na set-top boxu. Jediná komplikace může pravděpodobně nastat u s-video signálu, ne každá televize má s-video vstupní obvod a řada televizí to řeší zavedením obou složek s-videa do kompozitního vstupu, čímž vlastně s-video signál degraduje na kompozitní.

amaroun
Level 4
Level 4
Stav:

Re: Je nutno kupovat DVD rekordér s DVB-T?

Příspěvekod amaroun » 08 črc 2007 19:04

Tarfein Silverspire píše:Ahoj, především se chci omluvit za téma příspěvku, nemí tady co dělat, nejspíš jsem úplně mimo mísu, ale třeba mi poradíte.

Už dlouho uvažuju koupi DVD rekordéru, ale v poslední době si nejsem moc jistý. Rozhodně by mělo jít o rekordér s HDD (160 nebo 250GB), chtěl jsem si k němu koupit set-top box ale někje sem četl že při vstupu do rekordéru se digitální signál převádí zas do analogu a pak v rekordéru naopak, přičemž to znamená zhoršení kvality záznamu. Proto jsem chtěl rekordér s DVB-T přijímačem, ty ale prakticky neexistují. Co mám tedy udělat? Počkat než budou za slušnou cenu u nás v prodej nebo se zbytečně děsím? Na netu je všude že nemá význam kupovat rekordér bez DVB-Tčka..tak nevím...

/změna nadpisu
/mikel

Všechny zatím u nás prodávané DVD s HDD a digit. tunerem nemají propojen digit.tuner s HDD plně digitálně takže případná nahrávka z tohoto tuneru je stejně analogová.

jarod72pm
Level 4.5
Level 4.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod jarod72pm » 09 črc 2007 11:25

Tarfein Silverspire píše:Ahoj, především se chci omluvit za téma příspěvku, nemí tady co dělat, nejspíš jsem úplně mimo mísu, ale třeba mi poradíte.

/změna nadpisu
/mikel

jsou už u nás v prodeji DVD rekordéry s digital tunerem co zapisují digitálně na vnitřní HDD - takže no problem
a settop box už kupovat nemusíš :wink:
AMD FX 8370 +Freezer i30,Asus M5A97 EVO 2.0,GIGABYTE GV-N1060WF2OC-6GD,Kingston 2x8GB 1866MHz,case Zalman Z9,SSD 256GB Crucial MX ,WD Green 1TB 7200rpm SATA2,Zdroj Seasonic M12II 750W,Externí Seagate 1TB e-sata.

amaroun
Level 4
Level 4
Stav:

Příspěvekod amaroun » 09 črc 2007 20:57

jsou už u nás v prodeji DVD rekordéry s digital tunerem co zapisují digitálně na vnitřní HDD - takže no problem
a settop box už kupovat nemusíš :wink:[/quote]

V tom případě se muselo něco za měsíc změnit.Také se mi tomu nechce věřit, ale pouze cituji...

PANASONIC DMR-EX77EP-K
Neregistrovaný (6.6.2007 14:08)

Dobrý den, v jedné diskuzi jsem četl příspěvek ze 7.2.2007, že "všechny zatím u nás prodávané DVD s HDD a digit. tunerem nemají propojen digit.tuner s HDD plně digitálně takže případná nahrávka z tohoto tuneru je stejně analogová". Nevím, zda to tak bylo či do jaké míry je toto aktuální. Můžete prosím napsat, jak je na tom PANASONIC DMR-EX77EP? Děkuji za odpověď.

Reagovat

Re: PANASONIC DMR-EX77EP-K
Martin Martinec - Internet Mall martin.martinec@mall.cz (7.6.2007 10:08)

Dobrý den. To co jste četl je pravda.

Martin Martinec
Internet Mall, a.s.

jarod72pm
Level 4.5
Level 4.5
Stav:
Kontakt:

re

Příspěvekod jarod72pm » 10 črc 2007 08:54

:lol: :lol: :lol:
pán se asi vyzná
to mluvil o analog TV tuneru protože je naprostá blbost digital cpát na analog do HDD a potom opět do digitalu na -dvd rekordér či jinde tohle už by bylo tost i na výrobce těchto hraček :evil:
ono v podstatě stačí si přečist jaký zápis umí ten či ten HDD a pokud tam bude DVD 120min/4,5GB tak to určitě nebude mpeg 4 ale plný mpeg2 neboli vob jakožto DVD soubor v takové kvalitě že tyhle věci tě nemusí trápit.
AMD FX 8370 +Freezer i30,Asus M5A97 EVO 2.0,GIGABYTE GV-N1060WF2OC-6GD,Kingston 2x8GB 1866MHz,case Zalman Z9,SSD 256GB Crucial MX ,WD Green 1TB 7200rpm SATA2,Zdroj Seasonic M12II 750W,Externí Seagate 1TB e-sata.

amaroun
Level 4
Level 4
Stav:

Re: re

Příspěvekod amaroun » 11 črc 2007 14:54

jarod72pm píše::lol: :lol: :lol:
pán se asi vyzná
to mluvil o analog TV tuneru protože je naprostá blbost digital cpát na analog do HDD a potom opět do digitalu na -dvd rekordér či jinde tohle už by bylo tost i na výrobce těchto hraček :evil:
ono v podstatě stačí si přečist jaký zápis umí ten či ten HDD a pokud tam bude DVD 120min/4,5GB tak to určitě nebude mpeg 4 ale plný mpeg2 neboli vob jakožto DVD soubor v takové kvalitě že tyhle věci tě nemusí trápit.

Včera jsem si koupil Panasonic dmr-ex87ep-k, má digitální i analogový tuner a samozřejmě pevný disk a mám potvrzeno z Panasonicu, že opravdu záleží na práci převodníku, aby byl převod plně digitální.Jinak je mi to úplně jedno, teď jsem se díval na FULL HD a na HD READY a bylo to asi úplně stejné.Jinak samozřejmě MPEG4 neumí, ale jsem s ním spokojen, má neuvěřitelně citlivý digitální tuner.Zkoušel jsem vedle něj samostatný DVB-T přijímač YAMADA 1300 a kvalita někde pokulhává a kostičkuje, hlavně PRIMA a OČKO, kdežto Panasonic se ani nehne.A ani moc nestál, jen bylo trochu problém ho sehnat, jelikož je snad na příděl...

Zpět na “Vše ostatní (Off topic)”