Bastlírna (Slaboproud)

Místo pro témata a příspěvky spadající MIMO počítačovou problematiku (tedy např. sport, zdraví, vtipy, škola...).

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior

Jan Pašek
Tvůrce článků
Level 6.5
Level 6.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Schéma (slaboproud) Blikač aktivovaný nízkou intenzitou osvě

Příspěvekod Jan Pašek » 02 bře 2009 08:20

Kolik na to máš peněz?
Jendův rozcestník (Odkazy, které jsem měl dříve v podpisu najdete v mém rozcestníku.) Jendovy novinky - Co je pro Vás odemne nového Pokud potřebujete mermomocí vědět na čem páchám PC kriminalitu sestavy jsou v profilu.

Reklama
Teedok
Level 3
Level 3
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Teedok » 02 bře 2009 10:15

Zhruba aby to bylo únosné ale chci aby to stálo za to...určitě se stojánkem(aby bylo kam dát pájku kdyz je rozehřátá) a aby tam byla regulace teploty...
Freerapid 4ever

Jan Pašek
Tvůrce článků
Level 6.5
Level 6.5
Stav:

Příspěvekod Jan Pašek » 02 bře 2009 12:06

Výběr proveden dle zboží na portálu seznam http://www.zbozi.cz/?q=p%C3%A1jedlo

No tak začneme zhruba na 9-ti stovkách http://www.vltava2000.cz/Bernstein/Good ... 7$00000003
Za 1300,- už je pájedlo i pro SMT http://dum-zahrada.nej-ceny.cz/24432/pa ... j-led.html a vzal bych jí asi s hrotem 2 mm.

Nejlépe asi kompromis bez displeje za 1000,- http://www.sirius-zlin.cz/index.php?mai ... ts_id=1647 Jen nabízejí trochu jiné hroty.

Vůbec s výběrem vhodného hrotu to bude trochu problém jde o styl a hustotu montáže na tištěný spoj asi hrot 2 mm a po zkušenostech doobjednat buď ještě tenčí nebo tlustější.

Ovšem dodatečně bych ti asi doporučil kandidáta č.1 nemá výněnné hroty ale za to má úžasnou cenu http://www.sirius-zlin.cz/index.php?mai ... ts_id=1648
Jendův rozcestník (Odkazy, které jsem měl dříve v podpisu najdete v mém rozcestníku.) Jendovy novinky - Co je pro Vás odemne nového Pokud potřebujete mermomocí vědět na čem páchám PC kriminalitu sestavy jsou v profilu.

Teedok
Level 3
Level 3
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Teedok » 02 bře 2009 13:01

Ta první se mi moc nezamlouvá protoze nemá regulaci teploty a stojan a takovouhle podobnou jiz mam..ta druhá je zase az moc "dobrá" nejvíce se mi líbí ta třetí....má regulaci teploty i stojan a ta cena není zas tak hrozná...
Freerapid 4ever

guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod guest » 02 bře 2009 14:11

Ta třetí je dobrá a ceny u podobných se pohybují kolem 1.500,-Kč. Můžeš to prolistovat TADY

Jan Pašek
Tvůrce článků
Level 6.5
Level 6.5
Stav:

Příspěvekod Jan Pašek » 02 bře 2009 14:33

Pokračování návodu nepřehlédnout
K pravdivostní tabulce MHB 4024 nyní přidáme zapojení v pouzdře a nějaké to povídání.
4024.gif
4024.gif (5.83 KiB) Zobrazeno 792 x

Jak jsme již řekli IO MHB 4024 je dvojkový sedmibitový čítač. Nebo by chom o něm také mohli říci že se jedná o děličku impulsů dvěmi, čtyřmi, osmi, šesnácti, třiceti dvěmi, šedesáti čtyřmi a sto dvaceti osmi. (dělení je také naznačeno na obrázku)
Dále se čítače dělí na synchronní a asynchronní. rozdíl mezi těmito dvěmi skupinami je v tom kdy přijde změna na výstupy čítače v závislosti na ipulsu na vstupu čítače.
Synchronní čítač přenáší změnu na své výstupy s náběžnou hranou vstupního pulzu. Tedy když vstupní impulz začíná.
Asynchronní čítač přenáší změnu na své výstupy se sestupnou hranou vstupního pulzu. Tedy když vstupní impulz končí.
Bohužel nejsem schopen říci do které kategorie spadá MHB 4024 bo sem to nebyl schopen dohledat.

Když se podíváš do pravdivostní tabulky a na obrázek výše a budeme li vycházet od stavu nula musí kontrolní dioda na výstupu NE555 ...
  1. bliknout 2* aby byla dokončena první změna stavu výstupu Q1 pin12 pouzdra IO MHB4024
  2. bliknout 4* aby byla dokončena první změna stavu výstupu Q2 pin11 pouzdra IO MHB4024
  3. bliknout 8* aby byla dokončena první změna stavu výstupu Q3 pin9 pouzdra IO MHB4024
  4. bliknout 16* aby byla dokončena první změna stavu výstupu Q4 pin6 pouzdra IO MHB4024
  5. bliknout 32* aby byla dokončena první změna stavu výstupu Q5 pin5 pouzdra IO MHB4024
  6. bliknout 64* aby byla dokončena první změna stavu výstupu Q6 pin4 pouzdra IO MHB4024
  7. bliknout 128* aby byla dokončena první změna stavu výstupu Q7 pin3 pouzdra IO MHB4024

Bohužel pokračování příště.

guest

Příspěvekod guest » 02 bře 2009 19:41

Náhodou jsem našel další zejímavá el. schemata. Jen pro informaci. :smile: http://el.zdarek.com/schemata.php

Jan Pašek
Tvůrce článků
Level 6.5
Level 6.5
Stav:

Příspěvekod Jan Pašek » 02 bře 2009 20:51

Tak abys věděl dnes sem se celý večer pomocí běžného malování snažil překreslit, opravit a upravit původní tužkovou verzi schématu bohužel zatím to není hotové. Denně udělám alespoň kus jak čas dovolí. Jakmile budou všechny papírové podklady a vysvětlená funkce dostaneš co sem slíbil bez originálu těžko něco vysvětlím.

Teedok
Level 3
Level 3
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Teedok » 02 bře 2009 21:32

moc si cením tvé snahy...bhužel jsem se dnes ještě nedostal k udělání schématu k plošňáku, takže snad zítra..
Freerapid 4ever

karlos
Master Level 8
Master Level 8
Stav:

Příspěvekod karlos » 03 bře 2009 06:30

Honzo, na kreslení schémat si stáhni ProfiCAD. Jednoduše geniální program pro domácí kreslení zadarmo.
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)

Teedok
Level 3
Level 3
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Teedok » 03 bře 2009 07:00

já mám tento program: Sprint-Layout 3.0

ale ten je přímo na kreslení schémat na plošné spoje...
Freerapid 4ever

guest

Příspěvekod guest » 03 bře 2009 10:57

Také můžete zkusit EAGLE + EAGLE knihovny !

Zpět na “Vše ostatní (Off topic)”