Ahoj všichni oboru znalí. Přítelkyně potřebuje nový laptop a to maximálně do 14 000 Kč i s daní. Počítám s
dokoupením operačního systému.
Po prohledání několika internetových obchodů jsem nalezl tento laptop: http://www.alza.cz/acer-extensa-5620-5b ... 110182.htm
Prosím o zhodnocení mého výběru a případně o vaše návrhy.
Mod děkuji všem za radu a pomoc.
Laptop do 14 000,-
- memphisto
- Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Laptop do 14 000,-
Výbava super na tu cenu, ale je to Acer
Hodně negativních zkušeností s touto značkou. Prý šla ale kvalita nahoru, ale moc tomu nevěřím 

PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
Když na to mrkneš tak ten notes neni nic moc. Bral bych nějakej HP s integrovanou grafikou HD 3200...2Gb ramky postačí a větčinou mívaj v týhle cenový relaci 250Gb harddisk. Jestli procesor C2D nebo Turion si myslím že je jedno.
Core i5 4570, 8GB DDR3, msi gtx1070 8GB, 240GB SSD Kingston, 550W Zdroj
- memphisto
- Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Čím víc paměti u těchto levnějších, tím líp, protože si nemalou část pro sebe ukroji integrovaná grafika. 320GB disk je dost, procesor s frekvencí 1,8GHz je super. AMD strašně topí a výkon mají nižší, ale pokud by to bylo jen na filmy a net, tak by stačil. Lepší grafika je naprosto zbytečná u těchto kancelářských booků
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
- Marfy
- Moderátor
-
Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Minulý týden jsem zprovozňoval tento eMachine ,Vyrábí ho ACER,stojí hodně málo a podle mne je naprosto dostatečný na internet,Office i filmy.Dával jsem tam Windows XP a i s 1GB paměti jel docela svižně.Jediné co mi vadilo,byly jen 2 USB porty.Dáš tam myš a flasku a konec.Ale za tu cenu je fajn.
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
2Marfy: u toho notebooku píšou že má 4 usb
.
Eště jsi nedodal, na co notebook bude. Pokud na internet, filmy a kancelářskou práci, bohatě by stačil nějaký i za 12k...Hlavně aby tam bylo dvoujádro (vyšší takt skoro nebude znát, podle mě to akorát bude víc topit), 2Gb ramky mívaj už všechny za tu cenu a grafika jakákoliv

Eště jsi nedodal, na co notebook bude. Pokud na internet, filmy a kancelářskou práci, bohatě by stačil nějaký i za 12k...Hlavně aby tam bylo dvoujádro (vyšší takt skoro nebude znát, podle mě to akorát bude víc topit), 2Gb ramky mívaj už všechny za tu cenu a grafika jakákoliv

Core i5 4570, 8GB DDR3, msi gtx1070 8GB, 240GB SSD Kingston, 550W Zdroj
- Tomina
- Level 5.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Problém u Acerů je ten, že vyrobí kupříkladu 100.000 ks. kdežto např. Dell vyrobí za stejné období jen 10.000 ks.
Tam vězí ten problém, ty žvásty kolem toho..také jsem na Acer nadával, ale nové Gemstony se jim max. povedly a zatím kolem sebe neznám ani jeden případ, kdy by byly problémy. Rozhodně je to lepší jak ASUS a dnes už i HP, které šlo s kvalitou dolů...
Tam vězí ten problém, ty žvásty kolem toho..také jsem na Acer nadával, ale nové Gemstony se jim max. povedly a zatím kolem sebe neznám ani jeden případ, kdy by byly problémy. Rozhodně je to lepší jak ASUS a dnes už i HP, které šlo s kvalitou dolů...
Děkuji všem za názory. Pc-help umí poradit.
- memphisto
- Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
to bylo myšleno v dobrém nebo ve zlém? 

-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 19
- 2715
-
od AirCrew
Zobrazit poslední příspěvek
01 dub 2025 18:44
-
-
Snímač otisku najednou nefunguje, laptop Příloha(y)
od frisby » 17 srp 2024 22:18 » v Problémy s hardwarem - 1
- 1672
-
od frisby
Zobrazit poslední příspěvek
18 srp 2024 10:46
-
-
- 14
- 6843
-
od Søren