Zdravím.
Dnes mi technik od UPC nainstaloval modem s internetem 10Mb/s.
Jelikož jsem chtěl, připojil mi můj router na kterém jsem dříve bez problému surfoval.
Všechno udělal tak aby to šlo a také to šlo, ale jen na jeho ntb. On se připojil k mé nově vytvořené wi-fi síti bez problému, ale můj notebook to jaksi nezanamenal a to vůbec. Hledal asi 20 proč, mluvil o nějákém šifrování, tomu nerozumím ale stejně na to nepřišel. Propojil mi ntb a modem kabelem, jenže wi-fi já potřebuji.
Nechápu o čem to je? Oba notebooky byli hned vedle sebe, asi 30cm od routeru... Jemu to sít našlo, připojil se, já však ne. Wi-fi příjmač u ntb jsem měl aktivován. Poradíte mi někdo prosím?
Otázka pro IT odborníka
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Otázka pro IT odborníka
Jinde se na siť prostřednictvím WIFi připojíš? Notebook by měl síť rozpoznat i když je zabezpečená, ale pro je Tebe nedostupná bez znalosti klíče.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
- Owner
- Master Level 8.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Nepřepl tu wifi síť do jiného "režimu" (místo b do g ) ?
Fallout fan | HJT | MWAV | CCleaner | Provozuji Minecraft server Minecore.cz | Osobní blog
Notebook: Thinkpad X200s - 12", Core2Duo L9300, 9cell, 240GB SSD, 5GB DDR3
PC: AMD Phenom II X6 1055T, 12GB DDR3, AMD 6870, 500GB Seagate 7200.12
Notebook: Thinkpad X200s - 12", Core2Duo L9300, 9cell, 240GB SSD, 5GB DDR3
PC: AMD Phenom II X6 1055T, 12GB DDR3, AMD 6870, 500GB Seagate 7200.12
b do g? Netuším... Jak to můžu zkusit? Jinak... Chvíli jsem se v tom vrtal a dvakrát mi tu síť ntb našel, plný signál, ale když jsem se chtěl připojit tak mi to hodilo chybu. Je to divný.
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Podle typu laptopu si stáhni nejříve nový ovladač WiFi, po instalaci driverů budeš mít vše v původním nastavení - tím eliminuješ možnost, že je někde něco špatně nastaveno. Původní ovladače odeber.
Používáš pro vyhledání sítě utilitu u té wifi a nebo standardní Windows vyhledávač?
Resp. to zjistíš jednoduše:
Start > Spustit > services.msc a v seznamu bys měl najít "Automatická konfigurace bezdrátových zařízení" Spuštěno / Zastaveno
Používáš pro vyhledání sítě utilitu u té wifi a nebo standardní Windows vyhledávač?
Resp. to zjistíš jednoduše:
Start > Spustit > services.msc a v seznamu bys měl najít "Automatická konfigurace bezdrátových zařízení" Spuštěno / Zastaveno
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
Tak to tedy... Mám to v angličtině... Našel jsem tam Network Accesses Protection Agent, Network Connections, Network List Service, Network Location Awarensses a Network Store Interface Service... Co z toho?
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Nebylo by snažší, napsat sem typ laptopu? Že bychom dohledali konkrétní ovladač:)
A používám Win vyhledávač.
Dobře :-) HP Pavilion DV 2945se
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Dobře, stáhnu a dám vědět.
Tak nainstalováno, vyzkoušeno a pořád nic... Avšak jedou když jsem si s tím hrál se mi síť ukázala, ale nepřipojil jsme se k ní, hodilo to chybu.