Internet rychlost – je 8192/512 kb/s rychlé nebo ne?*
-
Marek Minkes
- Level 2

- Pohlaví:

- Stav:
Internet rychlost – je 8192/512 kb/s rychlé nebo ne?*
Cauky lidi chci se zeptat jestli je tato rychlost internetu rychla
8192/512 kb/s dekuji za odpved predem 

Naposledy upravil(a) Myloš dne 09 dub 2009 17:37, celkem upraveno 1 x.
Důvod: upřesnění nadpisu
Důvod: upřesnění nadpisu
- Stene
- Level 6

- Pohlaví:

- Stav:
- Kontakt:
Re: Internet rychlost
Hry si s tím zahraješ;)
tak rychlost sám píšeš ale pokud nevíš co to znamená tak ti řeknu že budeš stahovat rychlostí 1MB/s a uploadovat 64kB/s a pokd ti tato jednotka nic neřekne tak ti řeknu že to je vcelku rychlý a určitě ti to bude stačit
Jsem tu abych vám poradil s výběrem jakéhokoliv HW a klidně vám udělám sestavu na míru za peníz jakej si řeknete a samozřejmě pomůžu i z něčím jiným když budu vědět.
Rychlost je relativní pojem, neboli co někomu vyhovuje měrou vrchovatou, nad tím se jiný ušklíbne.
Z mého pohledu:
Download 8192 kb/s, neboli 8 megabitů/s, znamený, že stáhneš za jednu vteřinu megabajt, za minutu 60 megabajtů, za hodinu 3600 megabajtů (ca. 3,5 giga) a za den cs. 84 gigabajtů. Slušná rychlost.
Upload – 512 kb/s (půl megabitu) je ovšem na dnešní dobu nic moc – za vteřinu odešleš 64 kilobajtů, neboli jeden megabajt budeš odesílat 16 sekund. Za minutu pošleš 3,75 megabajtu, za hodinu 225 megabajtů. Stomegový soubor (například upload na Rapidshare nebo balíček přes úschovnu) budeš posílat 26 minut 40 sekun
Rychlosti a časy, které v předchozích výpočtech zmiňuji, počítají s nereálnou 100% rychlostí, neboli jsou to syntetické výpočty a realita vypadá o něco hůř.
Očividně se jedná o ADSL, takže záleží na vzdálenosti od ústředny, kvalitě vedení a agregaci.
A jestli to je rychlé anebo pomalé, to záleží čistě subjektivně na tvých požadavcích.
Z mého pohledu:
Download 8192 kb/s, neboli 8 megabitů/s, znamený, že stáhneš za jednu vteřinu megabajt, za minutu 60 megabajtů, za hodinu 3600 megabajtů (ca. 3,5 giga) a za den cs. 84 gigabajtů. Slušná rychlost.
Upload – 512 kb/s (půl megabitu) je ovšem na dnešní dobu nic moc – za vteřinu odešleš 64 kilobajtů, neboli jeden megabajt budeš odesílat 16 sekund. Za minutu pošleš 3,75 megabajtu, za hodinu 225 megabajtů. Stomegový soubor (například upload na Rapidshare nebo balíček přes úschovnu) budeš posílat 26 minut 40 sekun
Rychlosti a časy, které v předchozích výpočtech zmiňuji, počítají s nereálnou 100% rychlostí, neboli jsou to syntetické výpočty a realita vypadá o něco hůř.
Očividně se jedná o ADSL, takže záleží na vzdálenosti od ústředny, kvalitě vedení a agregaci.
A jestli to je rychlé anebo pomalé, to záleží čistě subjektivně na tvých požadavcích.
- Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
- Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
- Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
- Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
- Mýliti se je Myloš.

-
Marek Minkes
- Level 2

- Pohlaví:

- Stav:
Re: Internet rychlost – je 8192/512 kb/s rychlé nebo ne?*
A jeste se chci zeptat jesli neni s ADSL problem s pripojenim? Dekuji za odpoved 

ne neměl by být
Jsem tu abych vám poradil s výběrem jakéhokoliv HW a klidně vám udělám sestavu na míru za peníz jakej si řeknete a samozřejmě pomůžu i z něčím jiným když budu vědět.
Jaký problém si představuješ?
Jestli máš na mysli kabely, router a instalaci, pak by to měla podle dodaného návodu zvládnout i cvičená opice.
Máš-li na mysli něco jiného, zkus svůj dotaz upřesnit.
Jestli máš na mysli kabely, router a instalaci, pak by to měla podle dodaného návodu zvládnout i cvičená opice.
Máš-li na mysli něco jiného, zkus svůj dotaz upřesnit.
- Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
- Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
- Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
- Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
- Mýliti se je Myloš.

-
Marek Minkes
- Level 2

- Pohlaví:

- Stav:
No ted pouzivam vodafone port a nekdy mi to blokuje pc ze se nemuzi pripojit tak jestli mi to nebude delat i u toho ADSL 
- jimmy3
- Level 4

- Pohlaví:

- Stav:
- Kontakt:
S O2 už problémy nejsou a k zapojení nepotřebuješ ani návod. Budeš stahovat rychlostí tak 850KB/s a odesílat 50 KB/s a to ti myslím bude stačit.
CPU Intel Core i5-3210M GPU NVIDIA GeForce GT 640M RAM 8GB DDR3 HDD 1TB+1TB OS Windows 10
CPU AMD Phenom II X4 965 BE GPU SAPPHIRE NITRO+ RX 580 OC 4G RAM 8GB DDR3 SSD 120GB HDD 500GB OS Windows 10
CPU AMD Phenom II X4 965 BE GPU SAPPHIRE NITRO+ RX 580 OC 4G RAM 8GB DDR3 SSD 120GB HDD 500GB OS Windows 10
- Stene
- Level 6

- Pohlaví:

- Stav:
- Kontakt:
ADSL je akorát dost nestabilní (tipicky) ale jinak je ok..
- Pepas87
- Level 4

- Pohlaví:

- Stav:
- Kontakt:
zase jeden, ke komu se nepovedla pripojka...
ja osobne mam ADSL uz 4 roky a nepamatuji si, ze by me nekdy nesel internet....
jinak rychle ANO-NE opravdu je to subjektivni, me osobne to tejd prijde hrozne malo, na kolejich mam 100MB/100MB
ja osobne mam ADSL uz 4 roky a nepamatuji si, ze by me nekdy nesel internet....
jinak rychle ANO-NE opravdu je to subjektivni, me osobne to tejd prijde hrozne malo, na kolejich mam 100MB/100MB
Asus M4N68T; AMD Athlon X3 450 (3,2GHz);
2x (2x2048) RAM (1333MHz); ATI HD6850 1GB; 22" + 24" LG;
Vertex4 128GB + Samsung 1TB + 3TB; Samsung SH-s183l;
tiskárna Kyocera TASKalfa 250ci
2x (2x2048) RAM (1333MHz); ATI HD6850 1GB; 22" + 24" LG;
Vertex4 128GB + Samsung 1TB + 3TB; Samsung SH-s183l;
tiskárna Kyocera TASKalfa 250ci
- karlos
- Master Level 8

- Pohlaví:

- Stav:
Tak to já si pamatuji, kdy mi nešel od O2 internet. Předevčírem...
Jinak když jsem u O2 začínal, tak jsem startoval na 2Mb. Pak navýšili na 4Mb, to byla raketa. Při navýšení na 8Mb jsem při běžném surfování žádný rozdíl nepoznal a dnes, při 16Mb, uvažuji, že si zažádám o snížení (zlevnění) rychlosti na 8Mb.
Údaje o rychlostech stahování mi vyvolávají mírný úsměv na rtech, ono také záleží, jak rychlé to má ten na druhém konci a "jak tlustou trubkou" se to dere...
Jinak když jsem u O2 začínal, tak jsem startoval na 2Mb. Pak navýšili na 4Mb, to byla raketa. Při navýšení na 8Mb jsem při běžném surfování žádný rozdíl nepoznal a dnes, při 16Mb, uvažuji, že si zažádám o snížení (zlevnění) rychlosti na 8Mb.
Údaje o rychlostech stahování mi vyvolávají mírný úsměv na rtech, ono také záleží, jak rychlé to má ten na druhém konci a "jak tlustou trubkou" se to dere...
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Nižší rychlost internetu po rekonstrukci Příloha(y)
od PlumJelinek » 25 lis 2024 19:54 » v Administrace sítě - 6
- 7139
-
od Riviera kid
Zobrazit poslední příspěvek
26 lis 2024 12:48
-
-
-
Leaks informací v roce 2000 a max rychlost internetu
od walderan » 05 zář 2025 23:31 » v Vše ostatní (hw) - 0
- 6235