OT: Paranormální zážitky
- alenka_v_říši_divů
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
Re: OT: Paranormální zážitky
Typický hoaxy http://www.hoax.cz/retezove-emaily/ukaz ... dstavenou/ ... strašný fotomonto.. 

Tady je přímo ukázkový duch, zaručeně pravý. Je totiž na hradbách.
- alenka_v_říši_divů
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
Nemůžu si pomoct..ale jak vidím "ducha" s brejlema nebo kloboukem či šálou..potažmo doutníkem atd...tak to ve mně vzbuzuje nedůvěru 

- iMohos
- Level 3.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
A jak si vždycky ty lidi na fotkách s duchama stoupnou tak "ke kraji" aby ten duch byl dobře vidět

MB:ASUS M4A77TD | CPU : AMD Phenom II X4 3,2GHz@4,12 + Noctua NH-D14 |GK : MSI GTX560Ti TwinFrozrII OC @925/2100/1850 | RAM : 2x2GB DDR3 Zeppelin 1300MHz + 2x2GB OCZ LV 1300MHz | HDD : SSD OCZ Vexter4 120GB + Segate Barracuda 7200.12 500GB + WD AASD 500GB | PwR : OCZ Fatal1ty 550W | Case : Fractal Define R3
to ze to je hoax je jasny ... uz jenom ta podoba tech textu ... spis me zajimaly vase reakce
Credo quia absurdum. Věřím, protože je to absurdní Příčiny a výklad... Credo quia absurdum. http://memorywebsite.blogspot.com/2009/ ... je-to.html
Myslím, že by to bylo dobré řešit...ne jen psaním s moderátory. Víme přece své a jak to chodí...
- alenka_v_říši_divů
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
george: .. nějak mi uniká pointa...jde pouze o terminologii...nebo to má hlubší význam?? 

I mně uniká pointa. Credo, quia absurdum je výrok připisovaný Tertullianovi a znamená výzvu k slepé víře (věř a nehloubej). Tedy zavrhuje kritické myšlení.
Doklikal jsem se ale k úvahám (na stránkách nejmenovaného) neuropatologa, domnívám se, že je to MUDr. František Koukolík. Ten je ovšem ateista a silně kritický k náboženství.
Jsme sociální primáti, takže nesnášíme samotu. Nejsme-li s to zaplnit jí lidsky, může se stát, že do ní vložíme pánaboha.
Doklikal jsem se ale k úvahám (na stránkách nejmenovaného) neuropatologa, domnívám se, že je to MUDr. František Koukolík. Ten je ovšem ateista a silně kritický k náboženství.
Jsme sociální primáti, takže nesnášíme samotu. Nejsme-li s to zaplnit jí lidsky, může se stát, že do ní vložíme pánaboha.
To alenka_v_říši_divů: Odpovím ústy Cicerona (Cicero, O státě 2, 10, 18) Imperiti facile ad crescendum impelentur Neznalí lidé mohou být snadno donuceni k tomu, aby věřili.
Jinak uvádím některé příklady proč nevěřit podstatě Alternativní mediciny (zaříkávači, šamani...paranorm.jevy výklad, Iluse, některým politikům) zdůrazňuji kritické myšlení a rozkrytí deprivace. Prof.MUDr.Jiří Heřt (vydal knihu, vyhledejte, kupte doporučuji jenom stručná odpověď na paranormální jevy, mluvím o lidské víře - ne o náboženství (ani v rozměru lidství)
Jinak uvádím některé příklady proč nevěřit podstatě Alternativní mediciny (zaříkávači, šamani...paranorm.jevy výklad, Iluse, některým politikům) zdůrazňuji kritické myšlení a rozkrytí deprivace. Prof.MUDr.Jiří Heřt (vydal knihu, vyhledejte, kupte doporučuji jenom stručná odpověď na paranormální jevy, mluvím o lidské víře - ne o náboženství (ani v rozměru lidství)
Myslím, že by to bylo dobré řešit...ne jen psaním s moderátory. Víme přece své a jak to chodí...
- alenka_v_říši_divů
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
Tušil sem..že ten odkaz měl směřovat ke kritice tématu.....ale co do počtu informací..to bylo chabé..
...Neznalí lidé ano....to není nic novýho..mně šlo spíš o lidi znalé... :) Jinak co se týče toho zbytku..viz. alternativní medicína...asi na všechno se vždycky najdou kritici i zastánci...a můžou psát co chcou,poněvadž tyto jevy zatím nejdou s konečnou platností ani vyvrátit, ani potvrdit....Neznalí lidé mohou být snadno donuceni k tomu, aby věřili.
Člověk je velký blbec a věří různým kravinám. Jak jinak to napsat, aby to pro ....bylo trochu srozumitelné. Použijte selský rozum (někde hluboko ho najdete) Vyhledal jsem rovnou článek (jenom zadáním prof.MUDr.Jiří Heřt) Radix ho tu zmínil, ale smazal to a dál se do toho nepouštěl, má to cenu jen pro někoho. Někdo nezapálí, jiný si ani neškrtne. Chci říci, mějte trpělivost, samotného mě složitost člověka zajímá a postupně to zpublikuji (na známých stránkách),ale dělám to po částech, postupně a obdivuji při tom, co už dáávno staří Řekové (i bez internetu) věděli a dochovalo se nám v kusých sděleních.
Je to náročné, věda je věda, to není supermarket a bysnys, který vydělá na lidské hlouposti. Poze fakta a poznatky (i teorie a hádanky)
Google našel pro začátek: http://otazka.apatykar.info/rozhovor-218/
Stavím to na hlavu a jsem srozumitelný až po zamyšlení ( a studiu souvisejících poznatků) Věřím, protože to je absurdní... mělo vás nakopnout použít vlastní mozek a selský rozum. Tolik k tématu. Pokud pochopitelné, odškrtnout, pokud nestačí a chci ty duchy (trochu se bát i pohádky jsou symbolem lidství a kultury člověka)tak pohádky jsou tady
Hezký den
george
Je to náročné, věda je věda, to není supermarket a bysnys, který vydělá na lidské hlouposti. Poze fakta a poznatky (i teorie a hádanky)
Google našel pro začátek: http://otazka.apatykar.info/rozhovor-218/
Stavím to na hlavu a jsem srozumitelný až po zamyšlení ( a studiu souvisejících poznatků) Věřím, protože to je absurdní... mělo vás nakopnout použít vlastní mozek a selský rozum. Tolik k tématu. Pokud pochopitelné, odškrtnout, pokud nestačí a chci ty duchy (trochu se bát i pohádky jsou symbolem lidství a kultury člověka)tak pohádky jsou tady
Hezký den
george
Ano, ale jaký rozdíl je ve víře na astrologii, kráčení po ohni, telepatii, hádání z karet, chiromantii ... a víře na ďábly, démony, hole měnící se na hady, jednorožce, jídlo padající z nebes, kráčení po vodě, zastavování Slunce ...?
Je to nějaká jiná míra pošetilosti?
Je to nějaká jiná míra pošetilosti?
Zpět na “Vše ostatní (Off topic)”