WiFi nepřipojí některé PC do sítě..

Problematika administrace LAN či WIFI sítí

Moderátor: Mods_senior

Koja
Level 4.5
Level 4.5
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

WiFi nepřipojí některé PC do sítě..

Příspěvekod Koja » 18 dub 2009 09:28

Zdravím pánové,

máme v Brně roztaženej net po baráku normálně přes kábl, asi pro 10 počítačů + ještě máme WiFi, na kterou se občas napojujeme z kuchyně, kde kábl není.

Router je nějakej EDIMAX, celý označení teď nevím. WiFi má zabezpečení WEP, což ale nehraje roli, protože můj problém přetrval, i když sem ho vypl.

A ted k problému .. jak už sem řekl, připojujeme se na WiFi v kuchyni. Notebooky HP a Acer se připojí úplně v pohodě, dostanou správnou IP (192.168.123.XXX) a jednou. Ale máme tady 2 notebooky Asus, které to prostě nepustí. Začnou se připojovat, připojí se, dostanou šílenou IP (169.254.XXX.XXX) a vypíše to Omezené nebo žádné připojení.

Dělá to fakt jenom na těhle dvou, Asusy, podobná série. Jeden je F3Js, druhej nevím, můžu zjistit.

Zkoušeli sme už všechno, nastavit IP napevno, přidělit IP podle MAC adresy, odstranit WEP klíč sítě, změnit klíč.. včera se mi povedlo s jedním Asusem připojit, nevím, jak sem to udělal, ale po restartu routeru (bez jakékoli změny nastavení) se to už zase nepovedlo..

Neví někdo, co s tím? :?
Everybody lies so don't trust anyone. :)

Reklama
Koja
Level 4.5
Level 4.5
Stav:
Kontakt:

Re: WiFi nepřipojí některé PC do sítě..

Příspěvekod Koja » 19 dub 2009 17:24

Posunu to nahoru..

karlos
Master Level 8
Master Level 8
Stav:

Příspěvekod karlos » 20 dub 2009 07:30

Nemáš v sousedství jinou, nezabezpečenou síť? Mně se takhle občas připojí na nějakého souseda a pak jede s 25%ním signálem rychlostí pod 10Mb/s. Vyhledej si dostupné sítě (v mém případě WirelessUtility od karty Belkin) a pokud je jich tam víc najdi tu svou a na tu se připoj. Na obrázku je vidět moje a kamarádova síť, občas se tam objeví dvě, zcela nezabezpečené :shock: a na ně se pak wifina přihlásí.
Přílohy
bezdrat.JPG
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)

Koja
Level 4.5
Level 4.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Koja » 20 dub 2009 10:24

V sousedství jedna WiFina je, ale ta je taky zabezpečená.. a vážně se připojuji do té naší, ručně.

Koja
Level 4.5
Level 4.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Koja » 21 dub 2009 19:51

Takže nikdo jinej nic? To mi nedělejte chlapi .. :/

LukasXJ
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Příspěvekod LukasXJ » 09 črc 2009 08:51

Dobrý den.
Mám naprosto stejný problém.Notebook ASUS serie X51, operační systém Vista, připojení WiFi v rodinném baráku.Cca. před týdnem po zapnutí PC již nešlo připojení k internetu, dostupné je pouze "místní připojení".Vyzkoušel jsem také vše, co zde bylo popsáno, navíc jsem ještě zkoušel odinstalovat ovladač wifiny, projet PC CCcleanerem a znovu ovladač nainsatlovat-i to nepomohlo.IP stále 169.xxxx.
Pokud zkusím na tuto síť připojit jiný notebook, připojí se bez problému, pokud ten svůj vezmu do jiné bezdrátové sítě, připojí se tam také bez problému.Pokud ho připojím k routeru, ale přes kabel, funguje připojení také.
Prosím o pomoc a radu.
Opravdu musím přeinstalovat?? :-(

Děkuju
Lukas

kyklop
Level 2.5
Level 2.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod kyklop » 09 črc 2009 09:49

Měl jsem podobný problém, ovšem jen u jediného PC připojeného kabelem a noťasem ASUS. Oba stroje dostali nesmyslnou IP také tuším začínajíc na 169.... Poté jsem se nedostal ani do administrace routeru, ani z PC, ani z noťasu, dokonce ani po hardware resetu routeru (TP-LINK). Pak jsem se zkusil připojit do administrace přes iPhone, to se zadařilo a začal jsem laborovat s nastavením. Osobně mi nakonec nepomohlo nic a musel jsem reklamovat.
Pak jsem potkal kamaráda, co mi to reklamoval a tvrdil, že nakonec se jim to podařilo s úspěchem rozjet tím, že změnili region (zemi?) zpět z US na Europe, nebo Českou republiku, ale to jsem neměl možnost prověřit.
AMD Athlon 64 X2 6400+, Artic cooling freezer 64, ASUS M2N-SLI DELUXE, A-DATA 2x1GB DDR2 800Mhz, ASUS GeForce EN9600GT 512MB, Seagate 320 GB SATAII, Case Coolmaster Elite 330, Fortron 500W/PFC FX500

Koja
Level 4.5
Level 4.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Koja » 09 črc 2009 09:56

To kyklop : U ceho ten kamos menil region?

Jinak my se na baraku (vesmes banda informatiku) shodli na tom, ze proste tenhle WiFi router neni kompatibilni s temi WiFi sitovkami, co jsou v tech danych ASUSech.. nic jinyho nas nenapadlo, je to vcelku logickej zaver a nasel sem par podobnejch i kdyz sem o tom neco hledal na netu..

Porad doufam, ze se tady objevi nekdo, kdo by s timhle poradil, jinak sme nasli nahradni reseni, takze:

Sitova pripojeni -> vybrat tu bezdratovou sit -> Protokol site Internet (TCP/IP) -> Alternativni konfigurace -> a tam vyplnit IP, masku, branu, DNSka .. rucne a potom uz to vali. Sice to docela trva a vyhodi to chybu, ze se to nepodarilo uplne pripojit, ale net a sit vali bez problemu. Takze asi tak no.. Snad to nekomu taky pomuze, jako nam na tech 2 ASUSech..

LukasXJ
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Příspěvekod LukasXJ » 13 črc 2009 09:55

Dobrý den.
Tak ani ruční nastavení dle Vašeho návodu nepomohlo :-(

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Telefon s opětovně automaticky nepřipojí přes Bluetooth k autu
    od Peťa » 12 pro 2024 13:55 » v Vše ostatní (z oblasti IT)
    0
    18583
    od Peťa Zobrazit poslední příspěvek
    12 pro 2024 13:55
  • Rozdělení sítě na podsítě, výpočet podsítí podle počtu hostů Příloha(y)
    od zuzana3 » 27 pro 2024 08:09 » v Administrace sítě
    12
    4819
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    27 pro 2024 12:29
  • WIFI 4,5,6
    od draxxx » 10 kvě 2025 17:26 » v Sítě - hardware
    7
    5316
    od peta501 Zobrazit poslední příspěvek
    10 kvě 2025 18:58
  • Rozšíření wifi
    od ps » 17 zář 2024 15:23 » v Sítě - hardware
    0
    3534
    od ps Zobrazit poslední příspěvek
    17 zář 2024 15:23
  • Prepojenie pc a tv cez wifi Příloha(y)
    od mandes » 31 led 2025 01:09 » v Sítě - hardware
    1
    2760
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    31 led 2025 07:08

Zpět na “Administrace sítě”